måndag 3 oktober 2016

Folkomröstningen i Ungern

Ungern höll en folkomröstning i helgen om huruvuda EU skulle ha rätt att fördela migranter till Ungern enligt ett kvotsystem. 

Själva antalet migranter det rör sig om för Ungerns del är väldigt låg, ngt som poängterats i Svensk press. 

Valdeltagandet blev 43 % vilket gör att folkomröstningen är ogiltig. Men naturligtvis står det Ungern fritt att göra som man vill ändå. Om jag förstått det hela rätt är Orban alltså inte bunden av resultatet, utan ordnade mest en omröstning för att få folkets mandat för sina planer. 

I media talas det nästan uteslutande om att omröstningen var ogiltig (såsom bestämmande) pga att valdeltagandet var under 50%.

Som en notis kan man också ha i minnet att valdeltagande i Ungern brukar vara lågt. Ex var det bara 60% i parlamentsvalet 2014.

Det intressanta tycker jag är dock att 98% av de som röstade, röstade mot EUs överhöghet. Så även om valdeltagandet hade blivit skyhöga 80% hade Orbans linje vunnit, om vi låtsas att alla röstskolkare röstat mot Orbans linje.

Det EU och federalistena borde fundera på är det faktiska resultatet. En klar majoritet av Ungerns befolkning säger alltså nej till EUs överhöghet i denna fråga. Något som inte nämns alls i rapporteringen efte valet. Jag tucker dock att det är själva huvudfrågan och ngt som EU borde ta till sig. Ungern ör nämligen inte ngn isolerad ö med Skepsism mot mer centralisering inom EU, eller är Brexit redan glömt? 

Skall EU överleva i nuvarande form tror jag att man måste ta några raska steg tillbaka och återgå till sina kärnfrågor, vilket omfördelning av migranter mot ett lands vilja knappast kan vara. 

12 kommentarer:

 1. Ungefär som folkomröstningen i sjöbo då.

  Det var då, genom elit och medias hantering, jag fattade att Sverige inte hade demokrati. :-(

  SvaraRadera
 2. 50% !!!! Jösses!!!!

  Då skulle inga omröstningar i Schweiz vara giltiga!

  Under 2015 var det 6 omröstningar på federal nivå. Det högsta valdeltagandet var 43.7%

  https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_referendums,_2015

  SvaraRadera
 3. Kulturmarxisterna i svensk msm förnekar sig inte utan kör sina lögner ända in i kaklet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja kanske inte lögner, men man väljer hur man rapporterar något och får därmed sitt narrativ på banan. Opartskhet och objektivitet är det sisådär med.

   Radera
  2. "Nja kanske inte lögner"

   De ljuger! Ofta, länge och systematiskt!

   För att ta ett exempel kan vi notera att M nu slutligen har erkänt helt öppet att Sverige i princip inte behöver ta emot några "flyktingar" alls pga. internationella konventioner. Så här skriver de på sin hemsida:

   "Sverige behöver en tillfällig paus i flyktingmottagandet. Det betyder att den som kommer till Sverige för att söka asyl från ett annat säkert EU-land, såsom Danmark eller Tyskland, som huvudregel ska nekas inresa (direktavvisning). Med förslaget respekteras FN:s flyktingkonvention."

   http://www.moderat.se/migration-och-integration

   Så är det och så har det varit hela vägen. Man inser då lätt att vi aldrig hade behövt att ta emot mer än några få procent av de som har kommit de senaste 30 åren.

   Likväl har HELA svenska MSM systematiskt och medvetet ljugit om detta. Och detta har skett om och om och om igen under 30 år. Jag har personligen upplyst många av dem om detta när jag fortfarande inbillade mig att de brydde sig om sanningen, dvs. för 10-15 år sen. Vidare vet jag att många, många andra har gjort samma sak.

   De visst att de ljög. Hela vägen.

   Det finns många andra exempel också, men detta är kanske den lögn som har gjort enskilt störst skada.   Radera
  3. Vilseledandet tar sig flera uttryck, tex kan man uppmärksamma en gruppvåldtäkt i Indien, samma dag som en grövre dito ägt rum i Sverige. Samma sak kan replikeras med andra händelser, och ger därmed ett intryck av att man måste söka sig långt bort från "trygga Sverige".

   Radera
 4. Det som slagit mig när jag lyssnat på Johanna Melens reportage från Ungern de senaste dagarna är hur otroligt partiska de varit, minsta antydan till objektivitet saknas helt och hållet. Exempelvis låta oppositionen (finns ju ingen opposition just nu) mena att det folkomröstningen handlar om nåt annat än om Ungern ska få bestämma om sin egen flyktingpolitik.

  Om du pratar med en Ungrare med lite historisk kännedom förstår du snart varför en så pass stor majoritet av folk är emot multi-samhället. Under Habsburgska riket bestod ju Ungern av en hel rad stater, multikulturalismen var bred och omfattande. Exempelvis ingick länder såsom Slovakien, Tjeckien, delar av nuvarande Polen, Rumänien, Balkan staterna. Folk från de olika delarna hade en stor frihet med sin egen kultur, med resultatet att delar av befolkninge ville bilda sin egen stat och som senare utvecklade sig till första världskriget. De personer jag känner är rädda för att samma sak ska hända igen om Ungern skulle bli ett multikulturellt land, en del ungern-svenskar tror att konflikter kommer uppstå i Sverige.

  Jag hade önskat att Sveriges radio kunde förmedla denna typ av kunskaper också istället för att behandla Ungrarna som idioter.

  /Svensk i utlandet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hade du väntat dig av SR? Nästan alla utrikerskorrar är hjärndöda, ofta unga och okunniga, bimbos. Det är som om det finns ett förbud mot kompetenta personer med snopp.

   Radera
 5. Deltagandet vid valet till EU-parlamentet år 2014 var 42,61%. I hela EU.

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Den som inte röstar säjer att den inte bryr sig. Alternativet till att acceptera den mängd röster som avgetts är att kräva och tvinga envar att rösta.

  @Svensk i utlandet:
  Svenska media saknar numera den kunskap och kompetens som krävs för att kunna rapportera om faktiska förhållanden. Istället väljer man att rapportera det som borde vara sant, om verkligheten följde ideologin.

  Kartan råder, inte terrängen, och nåde den som ifrågasätter kartans sakrosankta status: en sådan person kanske varken avgett trohetsed mot Allas lika Värde, eller undfått Värdegrundens Sakrament - och kanske rentav framför (förvisso tekniskt sett korrekta åsikter i sak, men värderingsmässigt fel) yttranden som är haram.

  Akta dig för sådana om du besöker Sverige. Endast en förrädare mot värdegrundens helighet och stora enhet efterlyser sådant du diskuterar - och den som inte tar avstånd ifrån och pekar ut en dylik frestare och förledare av de rätt-trogna måste vara sådan själv.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. En annan nyhet som jag heller inte sett i svensk press:

  https://www.thelocal.de/20161003/germany-send-asylum-seekers-back-to-greece

  SvaraRadera
 8. OT @ Mensanen

  BBC-programmet Witness "The founding of Mensa"

  http://www.bbc.co.uk/programmes/p0490wzp

  SvaraRadera