söndag 16 oktober 2016

Stockholm klarar inte av att inhysa migranterna

Det kommer knappast som en överraskning, men Stockholm har stora problem att hitta bostäder till de knappa 6000 migranter som blivit anvisade i år. Nästa år kommer det dessutom ännu fler.

Men hav förtröstan all ni med öppna hjärtan. Nu finns chansen att ta emot familjer eller "ensamhushåll" i era hem.

Termen "ensamhushåll" är naturligtvis en omskrivning för sk ensamkommande män. En majoritet av de som kommit är just män. 

Det borde inte vara några som helst svårigheter att lösa detta. En solklar majoritet i Stockholms kommun röstade ju för "öppna era hjärtan". Så upp till bevis nu, för det var väl inte bara facebooksnack?

7 kommentarer:

 1. En sådan fantastisk chans att i praktiken visa sin humanitära övertygelse! Jasså, var det "nån annan" som skulle hålla med mat på bordet, tak över huvudet och anpassa sig till det nya Sverige?

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. En liten relevant anekdot.
  En bekant, en av de "goda" som varit nära att anmäla sig som fosterförälder till ensamkommande kom på andra tankar efter ett besök av en "pojke" från Afghanistan. Hon blev mycket frustrerad över att pojken inte lyssnade på henne när hon i all välmening ville förklara hur man till exempel laddade kaffebryggaren, utan han vände sig hela tiden till hennes man.
  Surprise!

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Nu kanske jag skjuter snett, men borde inte sanningen vara att Stockholm väljer att inte klara av inhysningen?

  Där finns gott om områden för byggkutsar, vilka går att hyra, och som är vinterisolerade samt förberedda för VA, el och internetuppkoppling. Man kan dessutom hyra ett par stycken kutsar vilka är duschrum och pentry.

  Vill man inte använda Humlan så finns ju Tanto, Vitan och Gärdet eller Rålis.

  Det finns företag som tar 199:-/dygn för en bod för två personer, komplett med pentry samt mikro, kyl och vattenberedare.

  Jag tror det är Stockholmspolitikerna som vill ha mångkulturen där de slipper se den. Det vill nämligen jag, som sett den sedan 1995.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte ställa upp barracker utan bygglov. Alla bygglov kan överklagas om överprövas. I genomsnitt tar det 6 år från första ansökan tills bygget kan påbörjas. Alla forsök att snabbt hitta platser för byggbaracker har misslyckats

   Radera
  2. Hej.

   I en park måste de ju vara kommunen som beviljar sig själv bygglov?

   Jag tror att ett snabbt korridorsnack med rätt handläggare löser det på en p*sskvart om viljan finns.

   Undrar vad som skulle hända om man helt sonika hyrde ett dussin kutsar och parkerade dessa på Medis, samt hyrde ut dem till behjärtansvärda och särskilt ömmande fall (läs: mediavänliga kvinnor med små barn, lyten valfria). Skulle de svart-röda stormtrupperna från Tjärhovsgatan intill försvara kutsarna? Skulle polisen ges i uppdrag att avhysa de boende? Blott en tanke.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  3. Kommunen ger sig själva bygglov och kör sedan. Om det överklagas tar den processen några år, men kommunen kör igång ändå. Det har man gjort i en del mommuner jag skrivit om. Ex i Danderyd, där bröt man mot kommunallagen när besluten fattades i KF, snabbt körde man ny runda i kommunfullmäktige och byggde sedan, även om bygglovet också är överklagat. Nu har ensamma män börjat flytta in bredvid dagiset jag skrev om tidigare. Kommer en uppföljning snart när mina kontakter där har rotat lite mer.

   Radera
  4. Hej.

   Tack för ditt arbete.

   "It is a comfort in wretchedness to have companions i woe", Marlowe:s 'Faust' (tror jag - citerar fritt ur minnet).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera