onsdag 19 oktober 2016

Avislamistisering i Potsdamkonferensens anda

Med all rätta är det mkt rabalder kring IS-terroristerna som försöker återvända till Sverige.

Islamismen kan jämställas med nazismen. En totalitär ideologi där brott mot mänskligheten är en del av ideologin. Gällande Nazismen lyckades man ganska bra med avnazifieringen av världen. Visst finns det fortfarande stollhattar, men nazismen är och kommer förbli en stinkande pöl på historiens skräphög.

Efter ww2 inleddes ett omfattande denazifieringsarbete i alla länder som varit ockuperade, samt Tyskland och Österrike. Man delade helt sonika in befolkningen i kategorierna 1-5 där fem var värst och innebar galgen. Endast kategori 5 undslapp straff. Samma sak borde göras gällande islamister. Detta skulle innebära att även hatpredikanter och andra som inte själva stått för mördandet skulle vänta påräkning. En liten skillnad mot Tyskland är att man där delade in folk efter sin roll i samhället, var du en chef på Krupp kunde du knappast argumentera för att tillhöra kategori 5 etc. Bevisbördan låg även på envar att visa att man tillhörde en lägre kategori. Rättssäkerheten blev väl aningen lidande mht den enorma mängd människor som skulle processas, vilket inte är fallet i Sverige idag. Alla som på ngt vis stött deltagit i eller hjälp IS, Nusra etc skall inför skranket och sedan dömas till lämpliga straff. Ville man inte delta i Tyskland fick man inga ransoneringskort och svalt ihjäl. 

Alltså. Inför ny deislamistiseringslagstiftning med lämpliga straffpåföljder beroende på var på skalan man hamnar. Islamismen är en samhällsfientlig ideologi som vill undanröja vårt demokratiska styrelseskick och samhällets svar borde vara adekvat.

I Potsdamfördraget ingick också omskolning och rent fysisk avlägsning av alla spår av nazismen, också ngt att tänka på.

Ni får ha överseende med att Massmördaren Stalin syn på denna bild från Potsdam.

7 kommentarer:

 1. Nationalsocialism som sådan bör väl inte vara värre än annan socialism? Jag upplever en demonisering av Nationalsocialismen som ideologi pga att den missbrukats av tyska NSDAP. Nu antar jag att de flesta som kallar sig nazister idag (gör någon det?) troligtvis har just NSDAP som förebild och det grumlar bilden något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla former av socialism är ruttet, när det dessutom kombineras med en totalitär stat, oavsett om det är kommunister eller nationalister, slutar det med massmord.

   Radera
 2. War Is Boring redovisade en intressant applikation på hur en fascism kan definieras, om vi nu ska jämföra diktatorer. Ta en ideologi, testa den i mallen. Jag roade mig med att läsa lite i SCUM manifestet också.

  https://warisboring.com/yes-trump-is-a-fascist-heres-the-checklist-1920ad4d8163#.qmmh7wts5

  En annan sak jag frågar mig är hur framtiden kommer att se på hur vi tar oss an människor som valt ett system som bryter mot folkrätten. På 90-talet gavs ut "Om detta må ni berätta" för att illdåden inte skulle upprepas. Vi förfasar oss över hur Nazister kunde leva goda liv i Tyskland och hur krigsförbrytare kunde starta nya liv i Sydamerika. Gjorde de verkligen upp med sitt förflutna?

  Ska vi?

  /C

  SvaraRadera
 3. Jösses!

  Man får faktiskt inte sitta vid samma bord som odemokratiska personer, värre sig man vet det eller ej, då blir man avsatt. Blev alla de som satt vid bordet med Stalin avsatta och bad de offentlig om avbön?!

  SvaraRadera
 4. Hej.

  De-islamisering av Sverige kräver troligen etnisk rensning.

  Det finns ingen vilja till denna insikt, och än mindre till genomförande.

  Att många muslimer i Sverige är ghetto-muslimer med noll koll på vad koranen och profeten lär gör bara saken värre - de lyder sin Ledare som har den särskilda sanningen, och ingen annan.

  Det finns inte längre utrymme för de goda valen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avislamisering, skiljer sig från avislamistisering. Det förra är utrotandet av en religion och det ska inte en demokrati ägna sig åt. Det senare att ta bort de extrema uttrycken hos en -ism. Och till sådant finns det visst vilja, det finns riktiga folkrörelser och politiska program mot en del -ismer.

   Lustigt nog är andra -ismer bättre än andra och det kan ju finnas argument för och emot det, men oavsett så blir det alltid problem när vilken -ism som helst rinner iväg ohejdat och blir en extremism.

   Radera
  2. Ja jag avser avislamistisering, inte avislamisering. Såg att jag råkade skrive fel på ett ställe i brödtexten, men alla förstod nog av sammanhanget vilket jag menade.

   Radera