tisdag 25 oktober 2016

Skatteverket & genusfotografen

Av en händelse såg jag att Skatteverket twittrade ut lite postmarxistisk propaganda i sin twitterkanal. Denna kanal styrs av kommunikationsavdelningen. Om det bara var kommavdel som hade kurs eller om även skattehandläggare fick sig en omgång i "normkritisk kommunikation" är oklart.

Hur Skatteverket blir effektivare i sitt uppdrag efter en sådan här kurs är högst oklart, milt uttryckt.

5 kommentarer:

 1. Hej.

  Positivt tänkande:
  Normkritiska skatteinbetalningar kan vara en väg mot individualiserade skatteprioriteringar, och ett första steg mot en mindre stat.

  Tänk bara, så fint ordnat det kunnat bli om envar betalat blott högst trettiofem procent av sina tillgångar per år i skatt, men med möjlighet att kryssa i till vilka områden utöver kärnverksamheter man vill betala extra.

  Så enkelt det blir då! För varje person utan egen försörjning du vill tillåta att invandra till Sverige betalar du in minst 375 000 :- skr, vilka förmedlas till mottagaren. Tänk vad Gardell, Ernman och Schyffert kommer att jubla när de klart och tydligt kan se hur många de hjälper.

  Undrar om man kan etsa plåt med cynism, på tal om inget särskilt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi måste tänka på alla människors lika värde! Bara för att någon dragit upp gränser på en karta är det omänskligt att beskatta de som finns på ena sidan gränsen och inte på den andra! Det är inte alla som haft turen att födas på "rätt sida" av låtsasgränsen, jag har aldrig sett ett stort rött streck i landskapet där gränsen påstås ska gå, alltså finns den inte!

   Vänligen
   Roten

   Radera
 2. Får man lov att vara lite normkritisk mot Ingemar Hansson?

  Chefen för skatteverket som varnade kompisen Belfrage för att han förekom i "Panama papers"?

  R.I.P alla småföretagare i Sverige som drivits till en för tidig död, förföljda av svenska skatteverket. Jag lider med er, och blir rent ut sagt förbannad när jag ser att verkschefen skyddar sina kompisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev detaljgranskad i 2 år varje månad (kopior på alla verifikationer skulle skickas in) och när de aldrig fann något att anmärka på, förbjuden att fortsätta driva aktiebolag i min hemkommun. Jag fick då 2 alternativ av det numera nedlagda lokala skattekontoret. Lägg ner eller flytta till en annan ort utanför länet. Jag flyttade bolagets säte. Företaget tillverkar varor där 80-90% av dessa (artiklar som packas i kartonger) exporteras.

   Radera
 3. Det där är väl ingenting?

  Härnere i Skåne är normbrytandet än mer institutionaliserat och statsunderstött! Det springer runt en gammal transvestit i klänning som svamlar om låtsaskompisar i Malmö/Lund-området, och han får hjälp att sprida sina dumheter av minst ett dussintal statliga myndigheter typ Swedavia, SÄPO, Polisen, Trafikverket mm m fl. Hela jävla motorvägen var avspärrad igår för att denne mentalsjuke transvestit skulle transportera sig mellan Lund och Malmö.

  SvaraRadera