söndag 9 oktober 2016

Kommunpanik blir kommunuppror

Som mina trogna läsare vet har jag varit en hård kritiker till statens tvång mot kommunerna gällande tvångsplaceringslagen. Av den enkla anledningen att det inte kommer fungera. Vissa kommuner har kapitalet att panikbygga några baracker, men det är kortsiktiga lösningar som kanske funkar ngt år. Den stora bomben kommer sedan när alla dessa kommunplacerade skall försörjas av kommunerna efter 2 år.

Det är nämligen centralkommitténs egentliga plan. Att lasta över försörjningsansvaret på kommunerna för att frisera statsfinanserna. Att man motiverar det med integration osv är rent nonsens. Allt handlar om att försöka distansera sig från sin egen totalhavererade migrationspolitik.ä

Anna Dahlberg skrev igår en ledare i Expressen där hon påtalar bostadsbristen. Det är naturligtvis ett stort problem och då politiker inte ser längre än näsan räcker, det enda man fokuserar på just nu.


Men om kommunplaceringarna drivs igenom, kommer försörjningsansvaret av tusentals nya bidragstagare bli en rätt tung post i många kommuner. Får man ordning på åldersbedömningarna kanske skolfrågan inte blir lika akut, då många uppenbarligen inte är barn.

Detta leder mig till rubriken. Jag har i flera inlägg de gångna åren uppmanat till gräsrotsuppror mot politrukerna i Riksdagen. Kommunerna måste helst sonika vägra att finna sig i dessa pålagor från Riksdagen. Låt Riksdagen ta hand om sin egen skit (jag vet att det inte är vattentäta skott i samhället, men ni fattar vad jag menar).

F.ö. Var även "Liberalerna" med på denna tvingande lag om kommunplacering om nu AD ska peka finger.

16 kommentarer:

 1. Alla skall med är ledordet från 7 partier i riksdagen.Att lasta över problemen på kommunerna gör att statens finanser ser bättre ut.nu kan man med en relativt låg statsskuld låna mera till låg ränta,så länge IMF och kreditorerna inte synar kommunens eller den privata skuldsättningen,är allt frid och fröjd.

  SvaraRadera
 2. Det kommer behöva byggas baracker, något Bert K redan insett är nästa kassako att suga spenarna på. Alltså lägger Jokarjo AB ner 40 av 44 asylboende och Bert börjar istället importera baracker från Ryssland.

  Det kommer bli kåkstäder i de flesta kommuner, utom de med bäst finanser där det sedan tidigare är dyrt och köpa vilket lett till få flyktingar och höga skatteintäkter (Danderyd, Vellinge, Askim).

  Börja överklaga de tillfälliga byggloven till din förvaltningsrätt. Verkligt temporär användning ligger långt från asylbaracksstandard, tänk korvkiosk på hjul. Det räcker med att det ett tunt lager asfalt runt barackerna för att det inte ska ses som temporärt. Ut och fota, begär in VA-handlingar från kommunen och skicka sen in allt med en överklagan. Gräsrotsaktivism!

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Roten,

   "Det kommer bli kåkstäder i de flesta kommuner, utom de med bäst finanser där det sedan tidigare är dyrt och köpa vilket lett till få flyktingar och höga skatteintäkter (Danderyd, Vellinge, Askim)."

   Nej, det är dessa kommuner som nu kommer att drabbas värst. Jag har skrivit om saken mer i detalj här tidigare, men kortfattat innebär de nya tvångslagarna att de kommuner som tidigare har tagit emot få, nu får många.

   Jag tog då Lidingö som exempel och den kommunen ska ta emot cirka 400 i år baserat på tvång (cirka 200 ensamkommande och även cirka 200 övriga asylanter), medans en kommun som Södertälje får nästan inga. Danderyd, Täby, etc sitter i samma båt som Lidingö. Vi pratar en absolut helt massiv demografisk chock i dessa kommuner i de yngre årskullarna. Åldersgruppen 16-18 går från i princip noll procent MENA till 20-30% under 2016-17.

   Sen kan man absolut hålla på att överklaga baracker, men dessa kommuner verkar redan fokusera på att istället köpa upp befintliga fastigheter. På Lidingö har de konverterat ett ganska stort äldreboende, där de kan pula in ett par hundra. De tvingar alla som bygger nya hyresrätter att ge en andel till invällare, de köper befintliga bostadsrätter, etc, etc.

   Vill man slippa MENA folk finns det bara två alternativ: Flytta ut i skogen eller ut ur landet.

   Radera
  2. Japp, precis mina poänger. De rika kommunerna är inte belastade med stora grupper bidragsförsörjda och kan därmed flytta in de tilldelta i ev. kvarvarande allmännytta eller köpa upp lägenheter och hus. Där blir det m.a.o inga kåkstäder, men de tilldelta måste de naturligtvis fortfarande ta emot.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. P.s

   Det är alltså i övriga kommuner man får börja överklaga om man vill slippa kåkstäderna. Men de kanske kan bli lika stora turistmål som Sydafrikas "Shanty Townes"?

   D.s

   Radera
  4. @ Roten,

   OK, jag missförstod och det låter som att vi är eniga!

   Jag har för övrigt åkt igenom en av de största kåkstäderna i Sydafrika och om folk använder dessa som turistmål är de rent ut sagt galna. Vill man spela rysk roulette finns det värdigare former!

   Nu tar jag paus från kommenterandet ett tag! Man blir tokig om man följer Sverige hela tiden! På återseende, allihop!

   Radera
  5. Tur att man bor långt ut i skogen då.

   Radera
  6. @ Utlandssvensk

   Tråkigt, men jag förstår dig. Det är ingen "mood enhancer" att diskutera 7Ks dårhus och prognosen.

   Finns det något annat sätt att följa dig? Du sitter ju på en ovärderlig faktabank. Jag har följt detta område noga i ca 17 år, och har hyfsat minne, men du sitter uppenbarligen på en skattkista.

   Jag ser tyvärr mitt fosterland som förlorat för överskådlig tid, men kan jag bidra till att dessa gangsters inte kommer undan, ska det bli med glädje!

   Radera
  7. @ 6-10,

   Det var mycket vänligt sagt, men många här (inte minst du själv) tillför mycket. Sen stämmer det väl att jag har samlat på mig en hel del och det är kul att detta nu kan komma till användning. Även jag drömmer om att "bidra till att dessa gangsters inte kommer undan"

   Sen har jag regelbundet tagit pauser genom åren. Det bara går inte att grotta i detta non-stop.

   But I'll be back! Jag brukar bara kunna hålla mig borta någon månad....

   På återseende!

   Radera
  8. @ Utlandssvensk

   Vi ser fram mot "Return of the Utlandssvensk" :-)

   Tills dess, njut ledigheten!

   Auf Wiedersehen!

   Radera
  9. Bis Spöter!

   Radera
 3. Budgeten på alla plan ligger här 25% minus och politiker vet inte hur de ska trolla fram pengarna.
  Hur blir det nästa år? Skatten är ju redan bland de högsta i landet. Som grädden på moset eldades en skola upp. Det är också en kostnad.

  SvaraRadera
 4. Sänkt välfärd för alla, stängda bibliotek, större skolklasser och dagisgrupper, sämre tillgång till sjukvård, indragna busslinjer och lägre turtäthet i kollektivtrafiken, sämre gatuunderhåll, högre avgifter på kommunala tillstånd, högre fastighets"avgift", högre VA-taxa osv. osv. osv.

  Vänligen Roten

  SvaraRadera
 5. Finns det inga konkreta exempel på obstruktion från kommunernas sida?

  SvaraRadera
 6. När kommunen inte får ihop det, så slår det tillbaka på riks,
  och när kommunen inte får ihop det, så privatiserar man, och privatiseringen döljer att pengarna inte räcker, ett tag, när pengarna inte räcker, så tvingas kommuninvånarna att pröjsa två gånger, dels via skatten, och sedan en gång till privat.

  I takt med att pengarna inte räcker, pressas priserna nedåt, och det går inte att bedriva seriösa hederliga offentligt privata affärer, varför skymningsgänget ger sig hän, och därefter kommer organiserad brittslighet, eftersom komunen inte har incitament att kontrollera, eftersom villkoren inte är affärsmässiga, och till detta kommer polis på undantag, så det blir att rösta med fötterna, och kvar blir....
  Vänta bara, showen har bara börjat, sedan ska s + mp + c + l göra politiken mer generöst igen, dvs mer pull, och människoflykten har bara startat, 1 2 4 8 16 32 64 osv, det går fort när det startat, med internet. Så bygger vi nya murar, inom gränserna, fast denna gång med privata och inte offentliga medel som vi hade, militär, polis, tull och kustbevakning. Fast mest bygger vi e-övervakning. Alltid något, med en expansiv ny tillväxtmarknad. S.W

  SvaraRadera
 7. Vilken blir första kommun att trotsa påbudet om att ta emot migranterna?

  Faktum är att det i lagstiftningen saknas sanktioner för den som vägrar vilket borde erbjuda viss möjlighet till trots.

  En kommun som är mottagare i kommunala utjämningssystemet kanske inte skall sticka ut näbben men någon eller några av de 15 kommuner som bidrar?

  SvaraRadera