tisdag 31 januari 2017

Invandringen slår nya rekord

Jag skriver ju ofta om migration, särskilt vad gäller antal migranter och de effekter detta får på samhället.

För tiden 2016-2020 räknar migrationsverket med 660000 invandrare (inkl asyl och anknytning). Detta har jag påpekat tidigare i samband med MigV prognoser. Från Regeringen hör man främst att gränskontrollerna minskat antalet asylansöknimgar till under 30 000 för 2016. 

Men det stora problemet är inte antalet asylansökningar, utan naturligtvis den totala invandringen av folk som inte direkt kommer i arbete. Medborgerlig samling har gjort en djupdykning i statistik om totalerna på länken nedan. En utmaning väntar, oavsett vad Löfven säger om gränskontrollerna.


Även PJ på axess har noterat de enormt höga sifrorna avs beräknade volymer av anknytningsärenden.



Hur ska detta hanteras? Är det möjligt? Min gissningar är att det inte kommer funka av den enkla anledningen att man nu tycker att det "värsta" ligger bakom oss med asylpuckeln 2015. Nu kan Berts panikboenden börja fasas ut osv. Dvs vi klarade det! Ryggdunk på klapp på axel. Vi är en humanitär stormakt...osv. Insikten om att den största "utmaningen" ligger framför oss verkar helt saknas, vilket naturligtvis innebär att förmågan att klara av det hela kinskar drastiskt. Saknas sjukdomsinsikt så kan man inte bli botad.

Den regering som ska styra 2018-2022 kommer få häcken full om vi säger så. Förhoppningsvis kommer jag betrakta vansinnet från avstånd, men det smärtar mig inte desto mindre att man så totalt kör Sverige rakt ner i diket med skygglapparna fladdrande, medans man får likes på facebook.

2 kommentarer:

  1. "Den regering som ska styra 2018-2022 kommer få häcken full om vi säger så."

    Ja, minst sagt!

    Tydligen är den interna prognosen på migverket 150 tusen anhöriga bara i år.

    Frågan kanske inte är vad som händer efter valet 2018, utan istället om landet ens håller ihop tills dess. Alla samhällssystem är redan under extrem stress och flera har nästan slutat att fungera. Om vi i detta läge ska hantera ett inflöde i samma storlek som det vi såg 2015, måste man faktiskt börja tala om risken för systemkollaps.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det dröjer lite pga trögheten i systemet, kommunerna kan alltid flexa lite med krediter och det offentliga kommer köra med bortförklaringar ett tag, likt det polisen sysslad med det senaste året. Men görs inget drastiskt ser det mörkt ut.

      Radera