fredag 13 januari 2017

Katerina Janouch och häxjakten

Som ni säkert sett lever åsiktskorridoren i full sving fortfarande inom media och "kultur"Sverige.

Katerina Janouch hade fräckheten att berätta vad hon tycker i en int i tjeckisk TV. Efter detta har ett drev startats som verkar ledas av DN kulturs medarbetare Hynek pallak.

Hennes förlag Piratförlaget där KGB agenten Guillous fru är chef var smabbt ute och spädde på brasan. Fortfarande ser man helt indoktrinerade dårar som jamsar med. Ni minns väl hur det var 2014-15 då alla omedelbart följde den store ledaren och åsiktskorridorens minsta vink. Detta har minskat, men många verkar inte ha förstått att vinden har vänt och tror att de ska få embart ryggdunkningar och likes när de rusar åstad innanför korridårens murar. 

Alltså köpbojkott mot läslusen i Uppsala, om ni nu stödjer yttrandefrihet, eller stödköp om ni är för en mer totalitär inriktning.
Janouch har själv skrivit på facebook om det hela, samt fått en del rader i media också.


GP behandlar också frågan.

Personligen anser jag att häxjakten på Janouch är helt horribel, jag är inte förvånad, och alla bör göra sina röster hörda mot DN, piratförlaget, läslusen mfl medlöpare till den kulturmarxistiska diktaturen.

Det som kanske svider allra mest är kanske att Janouch faktislt har rätt när man faktakontrollerar uppgifterna i hennes intervju. Men vem bryr sig om fakta, svenska media och politik har ju varit en faktaresistent känslostyrd enhörningsfabrik under en följd av år och det har ju funkat bra tidigare.

Som kuriosa kan man ju nämna att Hynek Pallas är fälld för misshandel av en fd brutta och kollega (om jag fattat det rätt). Mål B 13758-10 . Kopia finns ute på nätet för den vetgirige.

21 kommentarer:

 1. Men har det inte blivit som med Putlov på Aftonbladet?
  Att om man bara anför en tillräckligt urspårad agenda,
  dvs man ikläder sig motståndarens åsikter fast förstärkta,
  för att driva åsiktskorridoren mot absurdum, vilket ju varit
  övertydligt med Sverige, och i synnerhet AB under Hellin, så
  måste ändå fråga ställas, om inte DN endera har fått något om bakfoten, dvs att DNs agendasättande leder till rakt motsatt agenda :-) eller så driver DN motsatt agenda? Nä, det faller på sin egen orimlighet. För oss cyniker saknar det inte underhållningsvärde, hur DN ända in i kaklet, försöker klamra sig kvar i den egenda, jag delar och väckelsemötet i Brygghuset, som blev kulmen på Svensk dårskap, och som inte utan osannoliket eldade på flyktingströmmet mot EU, alla skulle till Sverige, varpå det blev en lite Brexit, alltså korrelation i tid, och vilka argument som användes av utträdessidan, att det finns en elit i Bryssel, som försöker avskaffa ländernas suveränitet, vilket får anses vara hela agenda med att driva migrationen, idén om att nationalstaten (och därmed demokratin) ska upplösas. RFs generalparagraf om Folkstyre, innebär att man har ett folk, en gräns och något att styra med, dvs en statsmakt. Att vilka upplösa detta, är fullt legititim, (sannolikt), bland annat vill kommunister detta, så det är nog ok att uttrycka, att man vill avskaffa demokratin och erstätta den med någon slags styre genom EU-kommisionen, en slags tjänstemannaregering och en EU-domstol, och varför inte, det kan man tycka, eftersom demokrati är farligt, i synnerhet när den styrande eliten leker med elden - det har DN gjort länge, och det har inte gått vidare bra, rekylen blev SD och en hopplös parlamentarisk situation, och frågor att lösa, som ingen har svar på, annat än "enkla jobb" och förenkla byggandet, men Sveriges byggkostnader var bland de lägsta i Europa på 80-talet, våra normer till trots, och nu är det bland de högsta, så fan trot. För att spetsa till det, visste jag inte bättre, skulle jag tro att det är Putte eller Putlov, och inte familjen Bonnier, som styr DNs chefsredaktör :-) S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det var rena faktafel som låg bakom fördömandena av Janousch hade saken sett annorlunda ut. Men allt hon säger är oemotsagt av hennes belackare, det finns helt enkelt inga faktafel. Hennes brott är moraliskt, hon har påpekat att sanningen avviker från den stora officiella lögnen.

   Piratförlaget kryper strykrädda under stolen, istället för att ge det naturliga svaret: vi ger ut böcker och inga av dessa åsikter står att läsa i Janouschs böcker. Därmed lägger vi oss inte i denna debatt överhuvud taget. Adjö.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 2. Jo, vi trollare ska vara försitkiga med att hitta på sådana där uppenbart påhittade konspirationer....frlt konspirationsteorier, och ironi är inte heller så bra, parodi är svårt, att göra parodi på parodi, men tvärtom-agenda som Putlov då? Nä, hur man äg gör när man ska kommentera DN så blir meta-parodi, eller bara magplask:

  "Om det man inte kan tala, därom måste man tiga
  " "Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen."
  Tractatus logico-philosophicus, sats 7.

  Eller som Mr Falthy uttrycker det i Pang i bygget, dont mention the war.

  eftersom DNs kulturchef av alla Kvittrade (därtill med ett imperativ):

  Svar till: @pjaxess PJ Anders Linder
  Från: ‏@_wiman Björn Wiman
  Datum: 12 jan kl 02:10

  "Utgår från att du korrigerar de
  bisarra konspirationsteorierna
  på din blogg. Uppfattat dig som
  erfaren och hederlig tidningsman."

  Man tar sig för pannan
  S.W

  SvaraRadera
 3. Alltså detta om Wittgenstein handlar om att man i Sverige inte får diskutera vissa frågor ur ett DN-normkritiskt perspektiv, alltså DN-policy-gänget blir lite övertydliga med sin åsiktskorridor, vad som inte får passeras, och när det gäller "ledande" personer är man tydligt agendasättande, artikeln (som föll pladask) om Sverigedemokrater på Östermalm, där de försökte hudflänga paret Adelsohn, brunråttemaffian runt Karlaplan var intressant, som indirekt pekade ut bla Engelaus blogg, attacken mot GP och SvD, etc. Dn kan inte acceptera att andra ledande opinionsbildare inte har samma uppfattning som DN, om den enda åsiktens politik.

  Vi tar det igen:
  Hörrödu PJ!
  Jag utgår från att du korrigerar
  de bisarra konspirationsteorierna
  du anför på din blogg som gäller DNs
  artikel om Caterina. Jag har uppfattat
  dig som erfaren och hederlig tidningsman.
  Men detta....

  Ta sig för pannan, det är snarare en lättare overklighetskänsla,
  lite som Hitlerturken och Mehmet som Sveriges bostadsminister att lösa bostadsbristen för flyktingar, stationerad i Ankara. S.W

  SvaraRadera
 4. Nog avslöjar det en liten lill-Hitler :-) en rätt tondöv tillrättavisande streber som inte tollerar någon annan åsikt än sin egen, i åsiktsfrihetes hemland Sverige.

  Detta är alltså offentlig debatt från DNs kulturchef, vad karln egentligen har för kikaren vet vi inte, eftersom synpunkten inte är saklig, utan förryckt, vad det är för sakligt påstående som saknar grund (hypotesen om DN som åsiktspolis/angivare, behöver ju inte bevisas, det är en artikel i DN, där det år svårt att dra någon annan slutsats än den som PJ drar.

  Så nu blir man nyfiken, då måste man läsa
  PJ Anders Linder, vad har han nu fjort som förtjänar denna
  reprimand av DNs kulturchef? (som utöver att
  vara erfaren och hederlig, även är omvittnat känd för att vara
  både omdömesgill och sansad)

  men....
  S.W

  SvaraRadera
 5. Det lyser igenom, perspektivlösheten, oförmågan att inte ens klara av att använda ett nyanserat språk ens av våra mest erfarna journalister, där man kommenderar andra som bedriver opinion, att de ska korrigera sig, när de har mage att påpeka det lite opassande, att agera skvallerkärring med hjälp av lösryckta citat, istället för att bemöta argumenten i sak.
  Sannolikt är DNs kulturchef pressad, Hanne K slutade p¨å DN efter mörkläggningen av massövergrepp av Svenska unga tjejer, och någon vidare allmänredaktion har inte DN kvar att bedriva allmän journalistik med. S.W

  SvaraRadera
 6. Ledarsidan på DN har tappat lite som maktfaktor, och kansker inser man inte när det gått så långt som i DDR, att när de styrande inser, att folket inser, att de styrande inser, att alla bara går omkring och låtsas och att sanningen är upphävd, så blir allt en fars, och då kanske det bara återstår Kultursidan, med den lojalt uppskruvade Wiman?

  DN driver i vart fall vidare sin agenda med sina lojala trupper, kanske flyter det upp en ny drunknad Pojke på en Grekisk strand, som inte råkar vara son till en flyktingsmugglare, som man kan slå på stora trumman för, att det är vi medborgare som ansvarar för, att människor flyr från sina hemländer. (det kan ju inte vara DNs signalpolitik, som driver människor att sätta sitt hopp till medelhavet och en betald tur till asyl i Sverige.

  Inte fasiken blir det rätt någonstans, det slår tillbaka och skapar komik,
  alltså detta med attacken på CJ och denna bokbålsförläggare, kanske har DN ingen som helst självinsikt , självdistansen har man saknat sedan länge.

  Källa:
  https://twitter.com/_wiman/status/819486613826895872
  S.W

  SvaraRadera
 7. Kommentarerna är trots allt högtid för humor.

  Källan till Wimans utfall
  Artikel: PJ Anders Linder i Axess
  Datum: 2017-01-12 kl. 12:18
  Angiverijournalistik: ny satsning på DN Kultur


  http://axess.se/blog/2017/1/12/angiverijournalistik-ny-satsning-pa-dn-kultur#.WHlTH310fDB

  Mathias Breds artikel i GP tar upp frågan på en annan meta-nivå:

  http://www.gp.se/ledare/%C3%A5siktskorridoren-flyttar-utomlands-1.4114406

  om konflikter (och målkonflikter) i Sverige, istället för att diskutera dessa sakligt, så drar vi igång konflikter om vad man får säga i utländska media, om hur man som enskild medborgare uppfattar det politiska klimatet (åsiktskorridoren) i Sverige. S.W

  SvaraRadera
 8. Skulle gärna höra Janouchs kommentar till sin tweet för två årsedan där hon uppmuntrade aktivistiska brecbärare att slänga SD´s valsedlar.
  Då hade hon ingen respekt för andras oro.
  Verkar vara ett axiom - så länge inte konsekvenserna av ens handlande drabbar en själv skiter man i dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Roten, jag har svårt att uppbåda entusiasmen för Janouch.

   Hon uppmanade till demokratiskt sabotage mha slängda valsedlar, nu blir hennes böcker slängda.

   Lite som när Ivar Arpi kallade Snaphanen för rasist för inte så länge sedan och nu utmålas som någon slags lansbärare.

   Radera
  2. Sorry Riga, inte roten..my bad!

   Radera
 9. Hynek Pallas är, om någon, överstepräst i PK-fanatismen. (Och som de flesta vänster"aktivister" fälld för kvinnomisshandel). Hans doktorsavhandling handlar om hur afrikaner framställs i svensk 30-talsfilm. Slutsats: skildringen är stereotyp och rasistisk, ergo svenskar är och har alltid varit rasister.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 10. Tack gode gud för att både Wiman och Janouch på sina respektive vis, gjort varsin halvpudel, vilket inte är samma sak som att be om ursäkt, utan snarare att närma sig saken och avvika från den eskalerande avgrunden att bedriva tramsagenda. Kontratrollen jublar och mörkertrollen fryser till sten (mörktroll, liksom alla maktutövare, får problem med upplysning och det finns en orsak till att facklan är symbol för våra universitet). Här har elitens trupper ett problem, de får för sig att dessa är av gud givna, dvs i sig själva har rätt att ha rätt, men när det kommer till kritan är de flesta betalda och driver en agenda, problemet är när de som anser sig leda flocken mot den rätta målen, med den rätta läran, inte inser att de tappat fotfästet avseende sanning och relevans, genom att minska på sanningsbegreppet, och arbeta med (väl) mycket med dikotomisk obalans, dvs divergens, sätta A mot B och hoppa över nyanserna, dvs åsidosätta vad som är konvergens. S.W

  SvaraRadera
 11. Det går att vara bra och dålig samtidigt, (konjunktion) men det utesluter inte att något bara är bra eller dåligt (disjunktion) dvs motsats. Som det ser ut har ledningen i Sverige lyckats trolla in sig i olika hörn, av disjunktioner, och gör nu stapplande försök att återerövra konjunktionen i språket. S.W

  SvaraRadera
 12. Att man kan vara förtjänstfull och vara sverigedemokrat samtidigt (eller SDare och komplett idiot) eller satt man kan vara miljöpartist, och ond mullvad, (men det finns goda miljöpartister) problemet uppstår när man generaliserar på fel vis. Det går tex utmärkt att hålla med om att mp missade lite mer realismen och fokus på miljön, när de skulle rädda hela världens fattiga människor till just Svitjodd av alla ställen. S.W

  SvaraRadera
 13. Studeras vilka som gick ut med att Janouch var en rasistkärring, att ej vara med i matchen, men kasta första stenen, så var det den gode Kristne Gardell, någonstans här börjar man inse att det hela på en och samma gång är känslostyrt heilande, och att det samtidigt är en obehaglig uppdelning mellan ledande goda som Gardell, och de som inte är med i just den klubben. PÅ så vis är twitter en bra markör, på dirigenterna, även när det är övertydligt att de simmar runt i det egna stimmet, och just heilar, tack gode gud för twitter, tankesystem A avslöjar både de förryckta och de som inte kommenterar. S.W

  SvaraRadera
 14. Det är bara idioter som tror att om man har samma åsikt i viss fråga, tex att alla ska behandlas lika och att Svensk lag ska gälla överallt i samhället, även för flickor i radikaliserade förorter, så behöver man inte vara höger eller vänster, det går tom att vara nationalist med den uppfattningen :-) Så urk*kat har det blivit. S.W

  SvaraRadera
 15. mp har en poäng med miljö OCH klimat OCH Livsstil, samtidigt som de inte riktigt verkar vilja arbeta konkret OCH lokalt så det blir globalt, fast visionärt så klart, nä, man rättfärdigar sin brist på konkretion och reala förslag genom att sikta mot stjärnorna, och naturligtivs, smeta brunsås på alla som inte är med på marschen mot, höll på att säga Stalingrad, men menade så klart stjärnorna.

  även här luktar det Adolf, om lögnen blir tillräckligt stor, går den inte att genomskåda. S.W

  SvaraRadera
 16. Det är en lång väg att vandra, eftersom just fel data vid beslut, leder, utöver till misstänksamhet i "bordevärlden" även leder till oordning i den verkliga världen, dvs den världs som människor kan se och ta på, denna gäller alltid enligt formulär A, dvs beslutssystem A, oavsett vad som skrivs.

  Generiska relationer är centrala för språket, men fullständigt livsfarliga för alla som inte ser när det kopplar fel, och det gör det rätt ofta numera, pga av att vi har infört ett samhälle som ska gilla olika (normer) inom ramen för en (1) demokrati, dvs lagstiftning som gäller lika för alla. S.W

  SvaraRadera
 17. Nationalstaten består av kommuner som består av miljö och är den bit som man faktiskt kan kontrollera, som plattform för högre ordningar. (En partitiv relation, Sverige ÄR medlen i EU), och som det ser ut nu, ser det inget vidare ut, ute i landets kommuner, med vad det är de ska prioritera, hur många tror att de har råd att storsatsa på miljöförvaltningen? S.W

  SvaraRadera
 18. SD kan man hålla med om mycket, mest för att det inte går att hålla med tex C, som har samma uppfattning som mp, att allt löser sig med ”enkla jobb” och vem ska vara arbetstivare frågar vän av ordning, staten eller näringslivet, den viktigaste frågan kvarstår, vem är kunden som betalar? Svensk gyllene medelklass? Hon behöver inte, eftersom hon är smord. De som får uppgiften, produktionen, förklarar att det nog inte går, smack,
  så är DN där och förklarar hur fel det är, att inte ha en högre ordning,
  felet i valet 1930 var likväl att människor röstade på just en högre ordning, och övergav den gamla grå. S.W

  SvaraRadera