fredag 20 januari 2017

Utökade möjligheter för anhörigmigration för Syrier

Igår beslutade Regeringen att anhöriga till Syrier som befinner sig i Sverige, nu kan ansöka om att få komma hit på ambassaden i Sudan. Tidigar har möjligheten funnits i några länder i Mena. Skillnaden är dock att i alla tidigare länder behöver man visum, vilket i praktiken omöjliggjort anknytningsmigration. Till Sudan behövs inte visering för Syrier. Potentiellt innebär detta en ganska stor ökning av anknytningsmigration. Regeringen skall även se över om fler ambassader skall ges denna möjlighet. Målet verkar vara att öka denna typ av migration.

Migrationsverket räknar i sin prognos med tiotusentals anknytningsmigranter de kommande åren, oklart om denna ökade möjlighet påverkar deras bedömning.

13 kommentarer:

 1. Denna vilja att skjuta sig själva i foten. I andra länder hade man lite diskret låtot bli...och kanske tom satt upp lite hinder. Dyra ansökningsavgifter, ökade krav på dokumentation, försörjning etc. Så fungerar det i andra länder.

  I Schweiz får asylanter redogöra för sina tillgångar innan de schweiziska skattebetalarna får hjälpa dem att överleva (kan du berätta om detta Utlandssvensk?). I det avsevärt fattigare Sverige tvingas de redan hårt luggade svenska skattebetalarna stå för hela försörjningen för asylsökande utlänningar.

  Mitt råd är se över er situation och så långt det (lagligt) går att minska skatteinbetalningarna till detta sjuka system.

  SvaraRadera
 2. "I Schweiz får asylanter redogöra för sina tillgångar innan de schweiziska skattebetalarna får hjälpa dem att överleva (kan du berätta om detta Utlandssvensk?)."

  Jo, det är samma som i Danmark (om jag minns rätt). Om asylanten har tillgångar (pengar, smycken etc.) tar staten dessa för att täcka kostnaden för asylprocessen.

  Sen tillkommer att de som får asyl under en tid (10 år, tror jag) får betala en extra inkomstskatt.

  "I andra länder hade man lite diskret låtit bli"

  Alla är inte så diskreta! I de flesta länder är det ganska öppet att man inte vill ha fler MENA figurer och är villiga att göra vad som krävs för att minimera inflödet. Vad gäller "anhöriga" är det ofta hårda krav på försörjning och lämplig bostad, som få asylanter kan uppfylla.

  Sverige har inte bara länge haft unikt generösa regler, utan även öppet saboterat för Danmark, som tidigt införde just hårda regler för anhöriga.

  Att man nu dels gör det lättare för anhöriga från Syrien, dels säger att alla afghaner ska få stanna innebär sista spiken i kistan för landet Sverige. MigVerkets prognos på 370 tusen anhöriga mellan 2016-2020 kan nu lätt bli verklighet och då är det godnatt.

  utlandssvensk

  SvaraRadera
 3. Ja Danmark är mer pragmatiska, och de kanske klarar detta. Jag förstår faktiskt inte varför Sverige särbehandlar utländska hjälpsökande, en svensk som är i behov av försörjningsstöd måste realisera sina tillgångar, tömma sina bankkonton. Sverige behandlar helt enkelt sina medborgare sämre än migranter från världens skräpländer (Afghanistan har ett av världens sämsta pass, de flesta länder kräver visum).

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sverige behandlar helt enkelt sina medborgare sämre än migranter från världens skräpländer"

   Så har det varit i minst 30 år. Det var ett ganska stort inflöde av asylanter redan under 80-talet och allt som vi ser nu hände redan då. Migranterna gick före i bostadskön, behandlades förmånligt av socialtjänsten, etc, etc.

   Det som verkligen är märkligt är att svenska väljare så länge har struntat i detta. Där skiljer vi oss väldigt markant från övriga västländer.

   US

   Radera
  2. Sant. Svenska politiker har hatat ursvenskar i över 30 år. Sett ur det perspektivet är det sk "politikerföraktet" alldeles för lågt.

   Faktum är att många svenskar verkar gilla det. Mainstream media har förvisso hjälpt 7K något extremt genom att skyla, förtiga, ljuga.

   Men ändå : Inte friskt.

   Radera
  3. Något som gjorde väldigt starkt intryck på mig var när Stockholms kommun införde helt öppen favorisering av skolelever med utländsk bakgrund. Detta ägde rum 2004 och innebar att man helt öppet satte upp ett system där skolorna fick högre bidrag per elev om dessa hade utländsk bakgrund. Det var heller inga små skillnader.

   Jag hade mycket att göra med svenskar då och tog upp detta med alla jag träffade. Reaktionen var i stort sätt till 100% totalt ointresse och indifferens. Folk bokstavligen totalt struntade i att deras egna barn systematiskt och öppet skulle diskrimineras. Detta är fortfarande helt obegripligt för mig och skiljer sig MYCKET starkt från hur folk i de flesta andra västländer skulle reagera. "Inte friskt" stämmer bra.

   Jag kan tillägga att alliansen sen behöll systemet när de vann 2006 och såvitt jag vet finns det fortfarande.

   US

   Radera
 4. För övrigt tycker jag att det är dags att börja fundera på hur de ansvariga i 7K kan komma att lagföras. Förräderi och folkmord är IMO (och som vi tidigare diskuterat) fullt möjliga ingångar för de värsta.

  Det skadar inte att samla anklagelsepunkter redan nu och kanske göra en topp 50-lista över vilka som ska ställas till svars. I Irak tillverkade man en kortlek med de värsta förbrytarna, det var effektivt. Vi kanske bör tänka i liknande termer. Dessutom kanske det i någon mån kan ha en preventiv effekt - de som hamnat på listan kanske undviker att göra än värre saker än de redan gjort. Vi ser redan nu tilltagande försök till skadeeliminering..

  SvaraRadera
 5. Migverket har tidigare prognostiserat 374000 anhöriginvandrare t o m 2020. Att uppge 3 värdesiffror i en prognos är förstås rent trams men storleksordningen är skrämmande, då vi vet på förhand att det rör sig om mestadels oanställbara människor vars kultur har resulterat i dysfunktionella samhällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Radovan,

   "då vi vet på förhand att det rör sig om mestadels oanställbara människor"

   De 350 tusen asylanter som kom under reinfeldtpuckelen hade en stark övervikt av unga män från MENA. En rimlig gissning är att de anhöriga kommer att ha motsvarande övervikt av unga kvinnor, dvs. det bli brudimport för MENA männen.

   Detta kommer att leda till ett stort antal unga MENA par som börjar föda barn de närmaste åren. En rimlig gissning är att vi får 200 tusen sådana par fram till 2020 och att dessa kommer att föda en miljon barn under en tioårsperiod. Med all sannolikhet kommer detta att besegla svenskarnas öde.

   US

   Radera
  2. Nu verkar ju en del av dropparna hamna i svenska ynglingar, vilket måhända drar ner prognosen en lite bit?

   http://www.friatider.se/tre-ensamkommande-talas-f-r-grov-parkv-ldt-kt-mot-pojke-i-v-ster-s

   Mensanen: jag har inte sett någon policy mot länkar till FT, jag vet att det är känsligt på vissa bloggar, du får hinta isf.

   Radera
  3. Ni får länka till vad ni vill (nästan), ordet är ju fritt. Jag är för att man ska bilda sig en egen uppfattning om sakernas tillstånd, däri ingår att läsa info från alla ytterligheter.

   Radera
  4. vissa saker kommer jag ta bort dock. Ex rena nassesidor eller kommunistdito. Får erkänna att jag inte varit inne hos fria tider, men vet att det härjats kring sidan. Får väl kika lite där sen, då jag inte går på vad Aftonbladet klassificerar ngn som.

   Radera
  5. "Får erkänna att jag inte varit inne hos fria tider"

   Tja, de är väl vinklade, men inte lika öppet lögnaktiga som t.ex DN. Jag skulle kalla dem nationallibertarianer.

   T.ex har de ganska relevant info om den nu aktuella Katerina Janouch:

   "Från 2014:

   "En grupp brevbärare har startat kampanjen "Brevbärare mot rasism", som går ut på att vägra dela ut Sverigedemokraternas valsedlar inför EU-valet."

   "Expressen har talat med en av dem, som säger att han ska kasta bort valsedlarna.

   – Jag tänker slänga skiten. Jag vet inte hur andra kommer göra. Det finns många sätt att vaska på utan att det märks av, säger han.

   En av dem som är starkt positiva till att potentiella SD-väljare nu kan gå miste om sina valsedlar är Katerina Janouch, som är journalist och sexrådgivare på Expressen.

   "Idag 14/5 stolt över Brevbärare Mot Rasism som vägrar dela ut SD:s valsedlar. Bra jobbat postiljoner!", twittrade Janouch tidigt på onsdagsmorgonen."

   http://www.friatider.se/expressen-profil-hyllar-brevb-rare-som-sl-nger-bort-sd-valsedlar

   De har också den i särklass bästa sammanfattningen om Tobias Hübinette. Måste läsas!

   http://www.friatider.se/jag-ar-misstankt-for-ett-mord-mot-expo-grundaren-som-blev-regeringens-expert-pa-rasism

   US

   Radera