måndag 3 juli 2017

Aktivism hos tjänstemän

Det är väl allmänt känt nu att det offentliga är genomsyrat av postkoloniala aktivister som kör sin aktivism i sin myndighetsutövning. Allt från myndighetschefer (Eliasson) till beslutande på migrationsverket. 

Naturligtvis skall myndighetspersoner inte ägna sig åt aktivism. Lagen skall följas och är den otydlig skall man försöka påpeka detta för lagstiftaren eller som i skattemål, driva fram en praxis.

I fallet med CSN stödet till koranstudier och sedan hatpropaganda i Sverige, tycker Aftonbladets Lindberg att vi borde ha mer tjänstemanna aktivism. Detta är naturligtvis helt sjuk feltänkt. Vad händer när fel psikter sitter som tjänsteman? Yasri Khan som handläggare på CSN? Klra lite extra bidrag till radikaliserande studier då kanske?

Tvärtom måste alm tjänstemanna aktivism omedelbart försvinna.Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html4 kommentarer:

 1. Hej.

  "Jag lydde bara order" kontra att du som människa har en moralisk skyldighet att meddela att du befinner dig i konflikt mellan dina värderingar och tjänstens krav, och agera antingen enligt lagen, eller enligt samvetet.

  Men det skapar en personlig kostnad utan motsvarande vinst, och är man en av De Goda är ovanstående resonemang både ogiltigt och obegripligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Sådna äro socialfascisterna och deras huminitära humbug. Deras ideologi bygger på rasism . Ju mer pigment desto mer hjälp behöver du.Nu har de bitit sig fast i den offentliga penga pungen och kommer aldrig släppa taget. Alla får göra som dom vill men att sitta på offentligaposter och samla på rasistiska trofeer är inte ok tycker jag. Den postkoloniala diskursen har spårat ut totalt med ideer från nazisterna där den vit mannen som typ står anklagad för girighet och vilja dominera världen. Ut med rasisterna från riksdagen då finns det 349 öppena platser. Vi kan färgkoda bokhyllan men det här att färgkoda samhället ter sig lite obehaglit. Den färgblinde aktivist är inte så färgblind som den tror.

  SvaraRadera
 3. utlandssvensk5 juli 2017 19:49

  Drygt 80% av de "ensamkommande" ljuger tydligen nu officiellt:

  "Av de rättsmedicinska utlåtanden som hittills är utfärdade, är 49 asylsökande av kvinnligt kön (3,3 %) och 1 432 asylsökande av manligt kön (96,7 %).

  I 1 215 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning talar för att den undersökta är 18 år eller äldre (33 asylsökande av kvinnligt kön och 1 182 av manligt kön)."

  https://www.rmv.se/aktuellt/det-visar-tre-manader-av-medicinska-aldersbedomningar/

  SvaraRadera