onsdag 26 juli 2017

Asylsökande överrepresenterade gällande vissa brott i Tyskland


Tyska polisen har släppt statistik där man lagt in gm ursprung i det hela.

Naturligtvis är detta ett viktigt instrument om man vill komma till rätta med missförhållanden, upplevda eller faktiska. I det förra fallet för att kunna beslå lögner och i det senare att vidta åtgärder.

I Tyskland visade det sig att asylsökande var kraftigt överrepresenterade gällande vissa brott. 42 ggr gällande gruppvåldtäkt exempelvis.

I Finland gjordes en studie där irakier befanns kraftig överrepresenterade gällande våldtäkter, varvid polisen föreslog särskilda åtgärder. Detta var redan 2013 (om jag minns rätt).

I Sverige är ämnet mkt känsligt vad jag förstått och ingen forskning (och därmed inga åtgärder) vidtas där gärningsmännens etnicitet eller kulturella ursprung registeras.

Jag tycker att man med självklarhet skall beakta alla faktorer som kan vara av intresse för att få riktig statistik, även kulturella och etniska sådana.

Finska studien hittar ni här med engelska på slutet. Den finska studien är tvättad på socioekonomiska faktorer.


Artikel i tysk press

4 kommentarer:


 1. Off Topic men bottnar i mångkulturens brist på välsignelse som åter visas här.

  Fick äntligen ihop ett utkast på framtida demografi eftersom det är det jag funderar mest på. Transporthaverier, försvarsnedskärningar och kanske till och med skolan går att vända men en Sverigeovänlig demografi är irreversibel.
  Hur som, antog 10 milj svenskar, 2,5 milj utrikesfödda(samt inrikes med två utländska föräldrar) från och med 2022. 80 års livslängd, 1,75 barn per svensk kvinna och 2,25 per utländsk samt MENAinvandring på 30000 per år.

  2055 blev kvoten 7,5 milj inrikesfödda och 3,75 milj utrikesfödda eller deras ättlingar.

  Då tror jag ändå siffrorna är försiktiga.

  Detta långsamma folkutbyte tycker jag är långt mer brydsamt än allt vår regering hittar på.

  Om man nu inte tror på mångkulturens välsignelse, kan man som far ignorera detta eller har man till och med en skyldighet att förbereda barnen inför detta. Min enda konkreta åtgärd är att jag hjärntvättat barnen till att åtminstone inte välja ett yrke som bara går att utöva i Sverige och allra helst ett som är internationellt gångbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din roll som far är, enligt min mening, att se till att ungarna har öppna ögon, kan räkna,är trevliga och arbetsamma. Ungefär som det var förr, innan oljan satte andra krav på människors lättja. Då kommer de förhoppningsvis kunna klara sig i många länder. Men det är också viktigt att inse att emigrerar man är man utlänning i många generationer, så i fallet flykt gäller det att försöka hitta länder där utseendet inte avviker. Att reda ut Sveriges citation är mao prioritet. En oro för detta senare är att EU armén kommer lägga sig i rättskipningen i Sverige och skyffla undan svenskarna, när det blivit för oroligt enligt dem. Minoriteter har grundlagsskydd, svenskarna har det inte tex Vilket lätt leder till att en svensk som försöker hävda sig för dig skyldig till brott mot mänskliga rättigheter och grundlag.

   Den på cornucopia bannade Kapitalist trodde ju inte valet -18 skulle bli av, jag är mer tveksam till valet därefter. I alla fall kommer svenskarna inte sitta vid eget bord då längre.

   Ett ljus i skymningen är att kristenheten verkar vakna lite i Europa. Tex har vi fått en kardinal i Sverige. (Troende ateister är loosers i det långa loppet.) Det skulle vara intressant att läsa påvens rapport om mötet med ärkebiskopen. Svävade visst ut...

   Radera
 2. Nu on topic.
  Hänsyn till socioekonomiska faktorer minskar skillnaderna men jag tycker inte det är relevant annat än akademiskt. Vet vi att det kommer gå dåligt för människor från en särskild kultur och de därmed kommer begå brott ska vi vara försiktiga med att ge dem fristad här. Och vissa kulturer verkar inte fungera i något land. Tex Somalier som inte verkar kunna assimileras vare sig i Europa eller USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socioekonomiska faktorers inverkan på benägenheten att begå våldtäkt, helst i grupp, är intressant. Jag vill gärna (eller inte) höra Sarnecki förklara varför arbetslöshet och dålig ekonomi påverkar.

   Gärna också varför anlagda bilbränder inte drabbade Blekinge som 2013 hade lika hög ungdomsarbetslöshet som no-go-zonerna. Differensen har förmodligen minskat efter de senaste årens massiva flyktinginflöde i Blekinge, där det Ronneby numera 'goes full ghetto', http://24blekinge.se/2016/07/15/polisen-vadjar-om-hjalp-valdsamt-gang-misshandlar-forsvarslosa/

   Radera