torsdag 27 juli 2017

Migrationsprognos och så gick det med id kontrollerna

Som ni vet har jag varit en av få som hela tiden opponerat mig mot lovsången till id-kontrollerna för att kontrollera migrationen in i Sverige. Av den enkla anledningen att det är stängda gränser från Turkiet och hela vägen hit, liksom från Italien och uppåt. Att som sista land smälla upp en id kontroll är naturligtvis föga effektivt annat än att lura opinionen att man tagit krafttag.

Nåväl, nu börjat facit komma. Fick jag rätt? Hade alla andra fel?

Låt oss se vad Migrationsverket säger .


Ok tillräckligt med skrytpåseri, men flr mina trogna läsare är det kanske ingen chock då jag förutspått hela migrationsutvecklingen de senaste åren (jag jobbar alltså inte på vare sig Regeringskansliet eller Migverket vilka bommat med sina prognoser. Även om de senare nu helgarderar).

Hur ser det dock ut i framtiden? Jag har som ni vet spått lägre antal asylsökande i år än vad domedagsprofeterna & migrationsverket sagt. Migrationsverkets senaste prognos vetkar ge mig rätt då man drar ned prognosen över hela linjen. Med ett enormt undantag.........nämligen kostnaden. 

Man räknar med ytterligare kostnader om 1,7 miljarder i år, sedan prognosen i april. Nu är vi alltså uppe i 54 miljarder bara i Migrationsverkets prognos och då vet vi inte om nästa prognos drar till med ytterligare några miljarder för 2017. Anledning är de ensamkommande där man gissar (prognos) att kostnaden kommer öka med 3,3 miljarder i år.

Gällande antalet migranter skrivs prognoserna ner över hela linjen, men siffrorna är fortsatt historiskt höga. Lös min analys av aprilprognosen för detaljer kring siffrorna i ett historiskt perspektiv.
Sammanfattning

Läs min blogg om ni vill ha ett försteg! ;) Nej men seriös så minskar antalet migranter, både asylsökande och anhöriginvandrare, men de är fortfarande många. Antalet kommunplaceringar .r jättemånga och detta kommer explodera hos kommunerna 2018-2019. Nästa Regeringen kommer få ett digert jobb att försöka hjälpa havererande kommuner.

Vill ni flytta utomlands vänta inte för länge, aldrig bra att vara sist genom dörren ;) Mkt mer om emigrationsfrågan de kommande veckorna. Bl.a. om hela flyttcirkusen från Sverige, oavsett destination och speciellt om Spanien som destination.

Ha det gott till dess 7 kommentarer:

 1. Hur ser du på det Tomas Gur sa utanför Visby kyrka under Almedalsveckan, att i stort sett allai regeringen insett att Sverige överskridit sin integrationspotential för många är framåt och att ett totalt flyktingstopp kommer i närtid?
  Han var så tvärsäker och då kändes det hoppingivande och trovärdigt, men nu i eftertankens kranka blekhet verkar det mest vara önsketänkande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis skulle det behövas om man ska ha en liten chans att lyckas integrera ngn, men jag tror inte det kommer i närtid. Det känns mer som att alla hoppas att det ska lösa sig på ngt magiskt sätt, ändå kommer det fortsatt tiotusentals varje år inkl anknytningsinvandringen.

   Möjligen kan ngt hända 2018 om ngn i smyg måste lova SD ngt för att få den åtråvärde Regeringsmakten.

   Radera
  2. Mångårig erfarenhet från Malmö visar att MENA-migranters integrationsresistens inte går att övervinna. T o m regeringen måste ha insett att migrationstakten inte kommer att påverka detta. Däremot är MENA vänsterblockets väljare och vem bryr sig om hur det går för Sverige om man kan importera väljare som säkrar maktinnehavet?

   Radera
 2. Hej.

  Läser din text och lyssnar av en slump via U-tube på intro:t från "Fresh Prince in Bel Air". Märkligt passande när man lyssnar på texten.

  Klart du skall berömma dig själv - har du rätt så har du. Det är bloggare som 'aldrig' har fel som är dryga.

  Erdogan har det bra. Varken EU eller USA har råd att på något sätt destabilisera Turkiet (läs: stötta kurderna, mänskliga rättigheter, osv.), för då kanske ahn tappar greppet om kranen.

  Idioti är det att göra sig beroende på det sättet. Det är därför cyniska pragmatiska realister alltid vinner mot idealister: agera i enlighet med deras idealism, och de hjälper dig besegra dem.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo EU sätter sig själva i klistret hela tiden, eller iaf potentiellt i klisteret. Så länge lite mutor funkar på Erdogan så är ju allt toppen, men då slöar hela EU till igen och Erdogans insats för att höja hotnivån minskar och därmed är EU fast i en hederlig utpressning.

   Radera
 3. Jag ser fram emot att läsa dina erfarenheter om er flytt till Spanien! Har just plöjt din serie om emigration som jag hittade av en tillfällighet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, kommer komma inom en snar framtid, både om flytten, jakten på jobb och hus samt livet här.

   Radera