torsdag 27 juli 2017

Gatubarnen och resursslöseriet

Som ni vet är en av mina återkommande käpphästar frågor kring hur skattemedel används. Naturligtvis av den anledningen att skatt är något staten norpat av folk för att använda till ngn gemensam nytta. Används pengarna fel saknas nyttan.

De senaste dagarna har det uppmärksammats i Msm och alt media att nordafrikanska gatubarn härjat på söder i Stockholm, där de rånat pensionärer och andra lätta byten. På twitter har man genom kontot YBsödermalm kunnat följa polisen tröstlösa jobb med dessa nordafrikanska kriminella.

Tweeten nedan var alltså när man intisdags fångat in de som fångades in i helgen efter rånvågen då.


LVU hem ordnades långt från Sthlm och en polisbuss åkte hela vägen till Västra Götaland samt Västmanland.


Redan kvällen efter (dvs igår kväll)var en av dem tillbaka på söder igen, redo att göra nya rån.


Och såhär håller det på, dag ut och dag in. De binder upp enorma resurser och kostar ekonomiskt och personligt lidande med sinbrottsliga verksamhet. De resurser de bimder upp är också mkt begränsade resursen, nämligen poliser i yttre tjänst.

Detta har pågått i flera år och inget verkar hända annat än att barnen byts ut så att dealktid är tillräckligt unga så de hamnar på obevakade LVU hem.

De har alla sökt asyl också så man kan inte skicka dem ur landet direkt.

Politikerna måste ta tag i denna fråga. Vid varje gripande borde de sättas i förvar och en snabbbehandling avasylfrågan ske, där de omedelbart utvisas om de begått brott.

Här i Spanien syns de inte till i de delar jag rör mig i. Marocko ligger ju mkt nära här, men intet gatubarn. Min gissning är att de intet har att hämta här då polisen är på tårna här och de troligen skickas ut direkt, eller körs till Ceuta och knuffas ut ur grindarna där.

Sedan vi flyttade hit har jag slagits av den mängd poliser man ser. Varje gång man åker bil längre tid än 15 min ser man minst en polisbil. På några veckor har jag i snitt åkt igenom poliskontroll 1 gång i veckan. Det de gör är att stoppa alla bilar och tittar in....inte blåsa och jaga pinnar etc utan letar efter suspekta typer enbart.

Vi hade också en liten incident där några ungdomar tände en brasa i en park nedanför oss. Våra spanska grannar började gasta (till varandra) och ringde polisen som var där på några minuter. Dock är samtalstonen i Spanien så stark så ungdomarna hörde grannarnas kackel och när de förstid att polisen var på väg så hade Usan Bolt haft svårt att hinna med. I SE hade man nog inte flytt hals över huvud för att polisen var på G?

Nåväl detta om gatubarnen. Vi börjar komma tillrätta nu och bloggen kommer börja återgå till en mer frekvent tillvaro igen. I Sverige är det uu spännande saker på G, med möjliga extraval och allt. Min gissning är dock att ngn minister får gå och sedan är allt som vanligt igen.

1 kommentar:

  1. Ja, det skulle vara mycket intressant med regelbundna uppdateringar från ditt nya land.

    SvaraRadera