lördag 15 juli 2017

Garantipension för flyktingar

Igår såg jag vad som såg ut som ett debakel från MEDs ordf Bo Hansson.
Han citerade ngn snubbe som la ut nedan lag.


Lagen visade sig vara upphävd och folk strömmade till för att meddela detta. Lagar upphävs hela tiden, inget konstigt med det, men vad kom istället? Av twitterkommentarerna kan man tro att reglerna minsann skärpts.

Vid en snabbtid på pensionsmyndigheten kan man tro det, vilken en del hänvisade till. Googla innan du snackar osv...ni vet.


Men om man kikar lite längre ned finns det små plus man kan trycka på. Ett av den med en intressant rubrik.


Simsalabim, alla har rätt till garantipension, om man varit skyddsbehövande. Dvs alla de som migrationsdebatten handlar om. Som alltid fram med fakta så kan man ha en disk kring det hela sedan.

Bloggen har lite sommarlov nu när vi håller på installera oss i vårt nya hemland. Det kommer dock bli ökad frekvens om några veckor med diverse emigrationsrelaterade inlägg.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html3 kommentarer:

 1. Trohetsed mot Sverige och svenskarna måste införas för alla förtroendevalda och offentliganställda, samt rejält straff om den bryts.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Fakta är näthat, snart enligt lag.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Det var lite av en bomb, tidigare var de väl bara de med flyktingstatus som fick rätt till garantipension och inte "övriga skyddsbehövande"? Gissar att den sistnämnda gruppen blivit allt för stor efter migrationsöverrenskommelsen och nu måste blidkas med garantipension.

  Notera att många svenskar som är unga idag kommer att få svårt att nå upp till de 40 årens yrkesverksamhet i Sverige. Några år med studier och några backpacker/ utlandsjobbår och du har inte längre pension vid 65.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera