måndag 1 augusti 2016

Stockholm har problem med bostäder för migranter

Föga förvånande visar det sig att de panikbaracker som Stockholm tänk slänga upp här och där, försenas. Folk överklagar nämligen det hela. Som jag skrivit på bloggen förut, visar politikerna ingen vilja att stå emot vansinnet, alltså är det upp till gräsrötterna att överklaga allt som går. I det sönderreglerade samhälle vi har idag kommer nu dessa regler och biter det offentliga i svansen.

I Stockholm kommer man få upp ett fåtal av de baracker man planerat. Men man låter sig dock inte avskräckas utan den stiftelse som bygger bostäder för sociala ändamål rycker in och låter nyanlända bo i deras senaste fastighet.

På journalistens fråga hur det då går med de som står i kö svarar han såhär:

Hur blir det med er ”vanliga” målgrupp?

Den kategori där vi har kö är familjer som har vänt sig till socialtjänsten.

Det är, enligt Fredrik Jurdell, till relativt stor del före detta flyktingar.

Så i den humanitära stormaktens rike gäller alltså följande.

Bo på anstalt, få PUT, åk ur anstalt och ställ dig i kö hos socialtjänsten, förlora din plats i kön då nya flyktingar kommer. 

Av de anvisade 2850 i år verkar det saknas boende för upp emot 1000 pers, nästa år anvisas 3500 nya. 

Det blir nog så att kommunen snart kommer gå in och elda på bostadsmarknaden genom att köpa bostadsrätter för migrantboende i ytterområdena, precis som andra kommuner gör.

Men julgran blir det nog i år också! Den stora smällen kommer dock 2017 avseende plats och 2019 avseende ekonomi för kommunerna. Köpa plastgran kanske? De håller ju några år....

http://www.dn.se/arkiv/stockholm/flera-overklaganden-stoppar-nya-modulhus/


13 kommentarer:

 1. Tack för att du följer denna soppa! Spänningen är olidlig!

  Men glöm inte möjligheten att konvertera servicehus! Det nämns i artikeln och man tar där upp Vintertullen på Södermalm. Där är man i full gång med att tvångsförflytta 128 äldre för att placera in berikare:

  "Äldre tvingas flytta när Vintertullens äldreboende på Södermalm läggs ner.

  Nu planeras i stället bostäder för nyanlända i vård- och omsorgsboendet.

  – Vi vill att inflytten ska kunna ske så snart som möjligt, säger Fredrik Jurdell, stadens samordningsansvarige för nyanlända."

  https://mitti.se/aldreboendet-vintertullen-blir-bostader-for-nyanlanda/?tag=sodermalm

  "Det blir nog så att kommunen snart kommer gå in och elda på bostadsmarknaden genom att köpa bostadsrätter för migrantboende i ytterområdena, precis som andra kommuner gör."

  Jo, det verkar troligt. Men om vi får den utvecklingen inträder samtidigt paradoxen att de som tidigare var de säkraste kommunerna att flytta till, nu blir de värsta. För hittills har framgångsformeln för den vita medelklassen varit att bosätta sig i kommuner som saknar både utanförskapsområden och helst även hyresrätter. Sen har man tryggt kunnat fortsätta att rösta på sjuklövern!

  Men nu måste ALLA kommuner ta emot nyanlända och om jag förstår saken rätt blir det extra tilldelning till de med liten andel berikare nu. Så kommuner som t.ex Lidingö och Danderyd får nu i princip sätta igång och skapa egna utanförskapsområden. Man får helt enkelt välja bitar av kommunerna som man vill offra, och sen köpa upp bostäder där. Men var de än börjar köpa, kommer det att sitta överbelånade svenskar i närheten, ty även de "sämre" områdena i Danderyd är dyra.

  Fast den stora smällen kommer i skolorna. Lidingö har t.ex bara ett kommunalt gymnasium, så det spelar ingen roll var på ön man trycker in skäggbarnen. De ska likväl till samma skola!

  Här är antalet tvångsanvisade migranter för några M kommuner för 2016:

  Täby 273
  Danderyd 128
  Lidingö 171
  Vellinge 159

  I jämförelse har många landsortskommuner som tidigare har haft extremt stort inflöde mycket lägre kvoter. Norberg och Ronneby har t.ex båda noll!

  http://rkrattsbaser.gov.se/sfst?bet=2016:40

  Om vi tar siffran för Lidingö, är den rent hysteriskt i relation till bostadsmarknaden. Om man söker på Hemnet, finns det nu 25 bostäder till salu i hela kommunen. Men även där verkar man ta till tricket att konvertera äldreboenden:

  "Lidingö stad har på Migrationsverkets förfrågan ökat beredskapen för att upprätta ett temporärt evakueringsboende för cirka 100 asylsökande flyktingar i Högsätra."

  "Det är rum som ställts i ordning som evakueringsboende då äldreboendet i Högsätra renoverats. Renoveringen är nu genomförd och platserna kan därför användas som tillfälligt boende för personer i akut behov av hjälp.

  Driften, om det blir aktuellt, kommer att skötas av den ideella föreningen Refugee Welcome Lidingö."

  http://www.lidingo.se/toppmeny/omsorgstod/invandringochintegration/nyheter/arkivintegration/stadenstallerboendentillforfogande.5.799f63f51506b1540981c9.html


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju skrivit en del om kommunpaniken här på bloggen. Bl.a. Om Danderyd som fick på pälsen i förvaltningsrätten då man brutit mot kommunallagen avs migrantbaracker. Men utbudet är ju i princip noll så man kommer bygga dessa baracker på ngn kommunal plätt, vad som händer om 2-3 har man ingen aning om då man gått på myten att det är ett kompetensregn som kommer. Att samtliga av dessa kommer försörjas av kommunen inom två år och på livstid i många fall har man inte riktigt fattat än, ej heller ngn plan om deras boende när nya skall in i barackerna.

   Radera
  2. Och varför ska man nöja sig med bostadsrätter i ytterområdena? Har hört att det finns stora fina våningar på Östermalm. Dessa passar utmärkt för somaliska åttabarnsfamiljer. Finns knappt några svenskar som behöver så stora lägenheter.

   Radera
  3. Lägga ut driften på en tämligen nybildad ideell förening låter ju skönt.

   Fast det är ju bara svenska skattebetalares pengar man eldar upp. Ingen fara alltså. Att betala skatt är häftigt, och man får ju så mycket för den.

   Radera
  4. Fastighetskontoret i Stockholm köper redan bostadsrätter som sedan hyrs ut till Stockholms stads stadsdelar - som i sin tur kan hyra ut till ex. nyanlända åttabarnsfamiljer. Detta har pågått under en längre tid.

   Radera
  5. "Fastighetskontoret i Stockholm köper redan bostadsrätter som sedan hyrs ut till Stockholms stads stadsdelar - som i sin tur kan hyra ut till ex. nyanlända åttabarnsfamiljer."

   Det är väl en perfekt exit för den besuttna delen av sjuklövern! Nu när alla hyresrätter har omvandlats till BRFer är det dags att casha ut! Både kulturvänstern på Söders höjder och de djupt amoraliska gamla reinfeldtarna i M-reservaten kan nu fullborda sin gärning. Efter att ha förstört övriga landet för att driva upp priserna i sina egna områden, kan de nu slutligen förstöra även dessa, samtidigt som de cashar ut med Migverkets hjälp!

   Sen kan de ju sitta i Marbella och göra det som de har sysslat med länge, dvs. håna och fördöma alla "rasister" som nu sitter i skiten som de har skapat......

   Radera
 2. Ut med hela skiten,och då menar jag inte de äldre som nu offras för migranter,Regeringen de borgerliga av samma skrot och korn,och dess svans av medlöpare.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  När blir det nödvändigt med expropriering av privata fastigheter?

  Jag menar det som av vänsterns härskna hämndlystnad, utan av ren pragmatism.

  När får vi ett nationellt regelverk som sätter en kvot för hur trångt man måste bo för att slippa flytta eller släppa till ett rum?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Expropriation tror jag inte blir aktuellt. I god svensk anda kommer man belåna framtiden och köpa gamla eller bygga nya lägenheter åt den nya överklassen. Den svenska statsskulden kommer skena, men då reell tillväxt saknas kommer den ballongen brista tidigare än folkhemsballongen som Palme pumpade upp.

   Radera
  2. Högkonjunkturen har toppat ur, och lågkonjunkturen närmar sig. Slutet av 2017 eller under 2018 är den här, enligt de flesta bedömmare. Vad händer då? Tror det gäller att vara härifrån tills dess, så jag och familjen letar hus utomlands som bäst nu...

   Radera
 4. "När blir det nödvändigt med expropriering av privata fastigheter?"

  Jag tror inte att det blir nödvändigt!

  Med amorteringskravet kommer unga svenskar att vara utestängda från att köpa egen bostad och det blir istället kommunerna som går in och köper upp det som kommer ut på marknaden. Och ju fler bostäder de köper i medelklassområden, ju fler svenskar kommer att vilja sälja!

  Svenskarna ska BORT! Ungdomarna får väl åka och ta skitjobb i grannländerna och den äldre medelklassen kan sälja villorna och flytta till Spanien! De som varken är unga eller har en bostad i hyggligt läge, åker väl in på Migrationsverkets limfabrik!

  SvaraRadera
 5. 9,5 av 10 fritidshus står säkert tomma största delen av året. Är det inte dags att dessa exproprieras nu för män i nöd? Vi skulle lätt kunna klämma in några miljoner. Och i stället för att de ska betala 150.000 till flyktingsmugglare så borde staten i stället ta dessa pengar och flyga in dem för exakt samma summa, på så att vi kan hjälpa så många nödställda män som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "9,5 av 10 fritidshus står säkert tomma största delen av året."

   Läsvärd krönika angående detta:

   "Om ”det otänkbara” händer måste varje land ha en beredskap för katastrofer i fredstid. Därför tillsatte Carl Bildts (m) borgerliga regering 1992 en kommitté för att utreda olika slags påfrestningar på samhället i fredstid. Några tänkta scenarion var massflykt av asyl- och hjälpsökande till Sverige under kort tid."

   "I oktober 1993 kom utredningen med ett delbetänkande, “Massflykt till Sverige av asyl- och hjälpsökande” (SOU 1993:89) som tar upp konfiskation av svenskarnas fritidshus för att inkvartera migranter."

   "I första hand tas outhyrda lägenheter i flerfamiljshus i anspråk. Men de räcker inte långt för en halv miljon människor. Staten har då rätt att ”rekvirera”, det vill säga konfiskera svenskarnas fritidshus. Husen och deras utrustning beslagtas och används på obestämd tid utan ägarens medgivande. Fastigheterna görs om för att passa immigranternas behov utan att ägaren har något att säga till om. Inte ens i fredstid kan alltså svenskarna vara säkra på att själva förfoga över sin egendom."

   http://snaphanen.dk/2012/09/17/sondagskronika-egen-hard-ar-inte-din/

   I detta sammanhang kan det vara värt att påminna om att Carl Bildt under sin tid som statsminister ansåg att den "friktion" som uppstod pga. mångkulturen var "oerhört viktig för att vitalisera det svenska samhället":

   https://www.youtube.com/watch?v=mQakZce3GhQ

   (0:50 in i videon)

   Radera