måndag 24 april 2017

Alarmister

Häromdagen såg jag en artikel på SR om problemen på vårdcentralerna. Liknande problem som jag och andra beskrivit för länge sedan, på den tiden (dvs för ngt år sedan) blev många som påpekade problem kallade för alarmister eller domedagsprofeter. Idag är man tydligen inte alarmist när man påvisar de "utmaningar' som finns. De som hävdade att jorden skulle gå under vid Brexit och Trump, kan ovkså fundera på om dessa domedagsprofetsior verkligen var korrekta. Som vanligt är det maa alltid ok när "vi" gör ngt, men inte när de andra gör det.

En annan sak jag stör mig på ngt enormt är de som försöker tysta de kritiska genom att ex kalla dem alarmister eller inom säkerhetspolitik säga att man går fiendens ärenden för att man påtalar de enorma brister som finns inom Svensk säkerhetspolitik. Egentligen är det dock så att om man gör ingenting och sitter still i båten, utan att identifiera och åtgärda bristerna, då gör man inte Sverige en tjänst och därmed går man fiendens ärenden. Ngt att fundera på för DN och en hel del tyckare inom säkerhetspolitik.

Sist tänkte jag också ge en litet sammandrag av bloggens liv sedan den startades 10 september 2014.

Det började lite skakigt, men med två stora spikar. Den första om ubåtsjakten, den andra det första inlägget om att emigrera. Sedan verkar som att det ör en någorlunda trogen ström av besökare hit. När Fnordspotting plockade bort länken på sin blogg blev det ett tapp med 500 besökare om dagen i början, men de flesta vetkar ha hittat hit på andra vägar igen.


Lars Wilderängs blogg cornucopia står naturligtvis för en stor del av de länkade besökarna, men det är även roligt att en del hittar hit via facebook, google och twitter. Många verkar också komma hit direkt utan omvägen via ngt länk.


Totala antalet besök närmar sig 850.000. Superkul och stort tack för visat intresse.En hel del utlandssvenskar verkar också vara här och läsa och en och annan från Norge. Danskarna dricker  förmodligen öl.


Vad gäller inkomster är det mkt marginellt. Förra året blev det ungefär 2000:-. Så i snitt blir det kanske en femma per blogginlägg. Dvs det täcker ungefär kostnaden för det extra snus som går åt för att lugna nerverna när jag sitter och läser i migrationsverkets rapporter ;)

Jag har funderat på att lägga till ngn doneringsknapp på bloggen, men jag tvivlar på att det skulle trilla in några kulor..haha. Skulle folk dock vara sugna på att donera lite ibland så kan jag ju lägga mer tid på grävande jobb, speciellt efter flytten till spanien kommer jag behöva prioritera aktiviteter som ger pengar i tassen.

2 kommentarer:

  1. Skulle verkligen uppskatta om du fortsatte skriva efter flytten till Spanien. Förstår dock om ekonomin måste prioriteras. Därför är det än mer störande att sådana som du, Cornu och Fnorden m.fl. måste leva på allmosor medan många tidningar är fulla med överbetalda dyngpridare som Lindberg, Virtanen och inte minst alla dessa kulturskribenter som borde hålla sig till att recensera statligt sanktionerad konst och teater.

    SvaraRadera
  2. Om du fixar ett Patreon-konto eller en sådan där PayPal-knapp så lovar jag att pitcha in några tior i månaden.

    SvaraRadera