torsdag 20 april 2017

Australien skärper kraven för uppehållstillstånd

Australien har på förslag att ytterligare skärpa kraven på den som önskar invandra dit. Sedan tidigare har man rigorösa krav på utbildning osv för att komma ifråga för en snabb behandling av sin ansökan om uppehållstillstånd. Nu är det på förslag att ytterligare skärpa kraven för att säkerställa att en integration sker, bla krav på assimilering av språk kultur och värderingar.

Det kommer inte vara ok att ha underåriga fruar, eller tycka det är bra...osv.

Det är ganska tydligt att länder som har en historiskt stor erfarenhet av migranter, är mkt nogranna i sin hantering av migrationsfrågan, inkl integrationsfrågan. Intresset att låta alla bevara sin kultur de kommer ifrån utan att integrera sig är lågt, man önskar maa inte några parallella samhällen i samhället. Alla skall bli goda Australiensare maa.

2 kommentarer:

 1. Straff kolonien mopsar sig!
  Kul.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Troligen är det också närheten till Kina, Indien och Indonesien samt erfarenheterna från världskriget som skärper insikten om att den kultur Australiens folk är (varför säger vi 'tillhör' istället för 'är' om kulturer och etniciteter?) är en eftertanke eller parentes i jämförelse med grannfolken.

  vi som ligger här i en geografisk återvändsgränd har levt skyddade av andras våld i Europas utmarker för länge för att ha i levande minne och sinne att kulturers första och sista kontakt är kamp om resurser och utrymme.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera