onsdag 12 april 2017

Mp: Sveriges kulturarv ska inte lyftas fram

Som ni vet lanserade Mp Sveriges fjärde välfärdsområde. Dvs kulturen, det var ett samelsurium i postkoloniala teorier och intersektionalism.

Detta för naturligtvis konsekvenser i verkligheten. Nu har man ex struntat i att anmäla kulturarv till UNESCO för man vill inte riskera "värdehierarkier"

Att mäta hudfärger, etnicitet och religion är alltså helt naturligt, men att försöka lyfta fram någon gammal svensk kultur är såklart förkastligt.

Dessa dårar sitter alltså i regeringen, komihåg det!
10 kommentarer:

 1. Ja nyckelharpan bär på tung symbolik, nästan som en musikalisk swastika! Med Åsa Jinder som dess lansbärare, som ett slags musikens Leni Riefenstahl! Farligt, farligt!

  Snyggt grävt (som vanligt)!

  / 6-10

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång någon ens säger ordet "skänklåt" hör jag stöveltrampet!

   Radera
 2. Att Inte svenskar får lyfta fram det svenska, är Inte det en Värdehierarki i sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer än vad de anar.
   Som ett exempel tar det flera hundra års arbete att få till en vacker ekhage.
   Det kan vara mer än sex generationer som har delat en gemensam vision om just hur den ska vara.
   Är inte detta en form av kultur?

   Radera
 3. He, he,
  Nästan all typ av natur de vill bevara är påverkad av tidigare mänsklig verksamhet.
  Kulturmark med andra ord.
  Tar man bort dimensionen kultur ur den ekvationen,ja då är det ganska meningslöst att ens försöka bevara dessa typer av biotoper.

  För övrigt, att lägga till epitet som orörd natur eller vildmark när man pratar om Svensk natur är vad jag skulle kalla för en variant av historierevisionism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore intressant att se vad som hände om man tog bort mänsklig verksamhet i stora delar av landet. Jakt, till exempel.

   Älgar överallt, följt av masskövling av skog, följt av förstörda trädgårdar och grödor, följt av ihjälsvultna älgar. Stängsel kring alla vägar skulle inte räcka, nu fick det bli stängsel runt all skog.

   Radera
  2. Hej.

   Ja, man får ju dra sig en bit upp i fjällkedjan för att det skall kunna kallas orörd natur, om man undantar stolpar för skoterleder och dylikt.

   Frågan Muslimpartiet de Gröna inte besvarar är ju hur någon från en främmande kultur skall kunna integreras i ett land (eller en stat) som saknar egen kultur. Vad finns det att integreras i i så fall?

   Mångkulturell kosmopolitiskt henförelse inför allt åt all i en normkritisk orgiastisk yra av superindividualism, homo novus-mentalitet och 'neofili'?

   Tror nog att de flesta, svensk som invandrare, säger 'nej tack' till genuskommissarier, nyspråk, politiskt korrekt forskning och liknande ekon från sovjet och Tyskland av fordom.

   Undrar just om en medlem i Muslimpartiet de Gröna kan svara på varifrån partiets egna ideals rötter kommer - eftersom ideal och idéer är synnerligen kulturspecifika företeelser.

   Utan kultur är vi djur.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  3. Visa mig var i fjällen tamrenen inte har påverkat naturen.

   Radera
  4. Hej.

   Det får nog bli naturreservat i så fall, om det skall bli någonstans alls - men å andra sidan skrev jag "...skall kunna kallas orörd natur, om man undantar stolpar för skoterleder och dylikt." Rennäringen skall in under ordet 'dylikt'.

   Vi kanske skulle ta med ett gäng Mp:are upp i fjällen och visa Härjedalens stenåldersbosättningar? Fast de säger väl att dessa inte räknas.

   Sedan skulle det vara kul om Mp svarade på huruvida samerna skall räknas som att de har en kultur eller ej - och hur man skall avgöra om någon är same eller svensk till härkomsten. Mp och deras kompisar gillar ju rasbiologi.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 4. Ordet problematiskt finns även på Wikipedia när det gäller ordet hen. Det verkar vara något man tar till när det skall skapas ett problem.

  (På medeltiden avkönade man för övrigt en massa femininer och maskuliner och skapade reale, pronominet för det är den.)

  SvaraRadera