tisdag 18 april 2017

I år kommer det 75000 migranter

Som ni vet är den stora tillströmningen av migranter nu sk anhöriginvandring. Vi har ännu inte sett den stora tillströmningen än då den anhöriga som tar hit släkten först måste få uppehållstillstånd och Migrationsverket kämpar fortfarande med stora balanser.

Nåväl, i mars fick 4171 anhöriga uppehållstillstånd, vilket ger närmare 50000 på ett år, en siffra som troligen kommer överskridas, jag gissar på 65000.

Gällande asylansökningar så ligger det på stabila 2000 ungefär, vilket gör att vi i år landar under 30 000. Ungefär 70% av dessa kommer få uppehållstillstånd vilket gör att årets invandring landar på 70000-80000 enligt min gissning. Så om ni löäer att det inte kommer några migranter så är det fel. Det kommer fortfarande väldigt många som skall slussas in i jobb, skola, pension, sjukvård osv. En sk "utmaning"


26 kommentarer:

 1. Migverket har aviserat en "satsning" på extra snabb behandling, så Sverige omstöps i rekordfart. "It will NEVER be the same". Alla smarta gör exit nu :-)

  SvaraRadera
 2. Repatriering innan beviljat medborgarskap är den enda tänkbara lösningen, vare sig man kallar det kretsloppsmigration eller något annat.

  Det är fullt möjligt att omvandla PUT till TUT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk18 april 2017 12:38

   "Det är fullt möjligt att omvandla PUT till TUT"

   Ja, och det är även lika möjligt att bara säga upp både PUT och TUT.

   Vidare är det fullt möjligt att säga upp nästan alla medborgarskap som har utdelats till asylanter de senaste 30 åren.

   Radera
 3. utlandssvensk18 april 2017 12:57


  "Ungefär 70% av dessa kommer få uppehållstillstånd vilket gör att årets invandring landar på 70000-80000 "

  Ja, ungefär så. Men det kan fortfarande lätt bli över 100 tusen. Den totala bifallsandelen under 2016 när det gäller asylsökande var 77 procent:

  https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2017/2017-01-01-Hogsta-antalet-asylbeslut-hittills.html  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi får se, har dock en känsla att MigV ofta tar i lite extra i prognoserna av budgetskäl. Jag brukar ju gissa bättre än deras prognosmakare ;)

   Radera
 4. utlandssvensk18 april 2017 13:13

  En fråga till er som fortfarande sitter i Sverige;

  Hur är stämningen bland "vanligt folk" efter terrordådet? Jag får en känsla av att någon form av apati eller uppgivenhet verkar dominera. Debatten på bloggar och liknande verkar faktiskt direkt avslagen nu, jämfört med för ett år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De jag pratat med att heligt förbannade, inte mkt till kärlek och stärkta ur detta, vilket man kan tro är den förhärskande meningen om man läser tidningarna. Ytterligare en sak där narrativet från Media och tyckarna går i otakt med många.

   Radera
  2. Hej.

   Där jag befunnit mig under påskveckan har attityden och stämningen varit uppgivenhet och rädsla bland svenskarna, samt stolthet respektive 'vad var det vi sa' bland invandrarna beroende på vilken inställning till islam och Sverige de har; majoriteten har tyvärr haft en underton av 'passa er svennar, annars blir det värre'.

   Svenskarna å sin sida har präglats av hat, avsky och skräck för högerextremister (dvs moderater m fl) som misstänks för att ha framprovocerat dådet, samt skräck inför att öppna hjärtats politik inte fungerat - så därför behövs ännu mer av den, och alla som säger annorlunda bidrar till ny a'händelser' vilket är den gängse termen i de kretsarna.

   Mer tystlåtna åsikter från svenskar är 'ut med packet, kasta ut varenda jävel, och skjut alla som gör motstånd!'. Tyvärr är det dels inga i ledarställning som vågar framföra den åsikten med mer vårdat språk, dels många som likt Heberlein försöker predika rätten att erkänna att man har ändrat sig utan att bli kallad kappvändare (och som en gång avhoppare från just extremvänsterns svartröda garde vet jag mycket väl skillnaden mellan kappvändare och äkta förändring), dels de som viskar att det är nog nu - men som inte törs säga det högt då de är rädda för att bli arbetslösa, utstötta, utfrysta och i vissa fall även attackerade.

   Tilläggas kan och bör att påsken firades i en av Malmös mest kulturberikade stadsdelar (eller kanske statsdelar vore en bättre term?), och jag lyssnat av och deltagit i en del samtal med folk i till babord förekommande organisationer - konsensus där är att det är vita svenska mäns fel via.. tja, fyll på med den postmoderna floskeltoppen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  3. utlandssvensk18 april 2017 20:24

   "nya 'händelser' vilket är den gängse termen i de kretsarna."

   Ja, "olyckor" kanske låter lite väl negativt....

   "Mer tystlåtna åsikter från svenskar är 'ut med packet, kasta ut varenda jävel, och skjut alla som gör motstånd!'."

   Så har det låtit i 30 år, när man har tagit några glas med den manliga delen av överklassen. Men samma sekund som det kom in en kvinna i rummet, blev det enhörningar och regnbågar. Sen röstade man på Reinfeldt.....

   Du får ta och komma ner till Marbella i vinter, Rikard, så kan vi gå på djupet om repatriering vs. deportering :)

   Radera
 5. Fråga - här gäller det väl att separera mellan arbetskraftsinvandring (positiv), anhöriginvandring till par som träffats utomlands (ser inga problem denna grupp, kärleksinvandring) och den anhöriginvandring som är kopplad till de som nyligen kommit till sverige som asylflyktingar. Migrationsverket klumpar ihop de sista två grupperna. Någon som har koll på hur stor andel av anhöriginvandringen som relaterar till asylsökande flyktingars PUT o TUT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk18 april 2017 13:45

   "här gäller det väl att separera mellan arbetskraftsinvandring (positiv)"

   Arbetskraftsinvandringen sen 2008 (när alliansen och MP gjorde upp om saken) är till stor del rena bedrägerier av folk från 3je världen som vill ha PUT. Här är en artikel om detta:

   ”Problemet med personer som får arbetstillstånd på falska grunder är ett växande problem i Sverige. Det hävdar Rikskriminalpolisen, som också säger att det är flera kända gamla människosmugglare som nu övergått till att sälja falska jobberbjudanden för hundratusentals kronor.”

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5247687

   "anhöriginvandring till par som träffats utomlands (ser inga problem denna grupp, kärleksinvandring)"

   Det som i Sverige kallas "kärleksinvandring" utgörs till 80-90% av MENA folk som importerar en partner. I övriga västvärlden kallas detta "brudimport" och man har ofta hårda regler för att stävja detta.

   Just nu utgör detta det klart största hotet mot svenskarnas fortsatta existens som folk. Under 2012-2015 tog vi emot 350 tusen asylanter och en stor majoritet var unga män från MENA. Om dessa nu tillåts att importera kvinnor via anhöriginvandring, kommer vi att få en extrem babyboom. Svenska barn kommer snabbt att bli en liten minoritet.

   Dessvärre är det detta som nu sker.....

   Radera
  2. Nu var du snäll, Utlandssvensk :)

   Just den där naiviteten ("arbetskraft" "kärleksinvandring") som svenskar i allmänhet har visar på hur avgrundsdjupt problemet är. I många länder är det ytterst noga reglera vilka arbeten som kan komma ifråga för en utlänning, typiskt endast kvalificerade jobb som inte kan besättas av medborgare. Allt annat räknas som jobbstöld från mindre kvalificerade.

   Kärlek är fint och så men de flesta länder ställer förutom formkrav även krav på att den importerade inte ska ligga landets skattebetalare till last. Dessutom är ofta uppehållstillstånden villkorade/tidsbegränsade osv.

   Blir lustigt när svenskarna står där med ett värdelöst pass, med sålt smör och tappade pengar. Har haft många kollegor med dåliga pass, det är ett lite h-vete med alla visum som krävs. Även för transfer ibland. Naiva svenskar tror på "en värld utan gränser". Lycka till!!

   Radera
  3. utlandssvensk18 april 2017 14:11

   Jag är väl alltid snäll :)

   Och ja, problemet är avgrundsdjupt............

   Radera
  4. Bra där :)

   Det är lätt att bli cynisk och otrevlig av detta destruktiva projekt att förstöra Sverige för överskådlig framtid. Lätt att bli arg på "puckade" svenskar som låter sig drivas som lämlar mor döden.

   Bara att inse att de flesta bryr sig mer om Blondinbellas tips, grillsäsongen och mello..eller annat ångestdämpande. För många känner nog ändå att något är riktigt fel..

   Radera
  5. Utläs "lämlar mot döden" (ett glas konjak bara här, och jag befinner mig i godkänd tidszon)

   Radera
  6. utlandssvensk18 april 2017 14:33

   "lämlar mot döden"

   alternativt:

   "Dronternas spännande möte med sjömännen"

   Radera
  7. Ja, dront är faktiskt bättre.

   Vill inte vara dront. Never. Ever. Och skuldsedeln 7K ställt ut ska de betala, på något sätt.

   Radera
 6. Tyvärr tror jag inte att din flyktingprognos håller. Nu när våren kommer startar lämmeltåget och de är medvetna om att det snart kan vara kört att ta sig in i EU, gäller att skynda sig med andra ord. Titta på antalet som flytt över medelhavet till Italien under påskhelgen, 8500 personer på bara några dagar. Sedan skall vi inte glömma Erdogan som hotar att släppa 2,7 miljoner flyktingar, där Turkiet redan gallrat ut alla som har någon form av utbildning. Gissar att han snart kommer att kräva fler miljarder från EU i ren utpressning (VISUM-frihet för Turkiska medborgare hade gett 80 miljoner presumtiva bidragsturister, varav ca 20 miljoner är Kurder med asylskäl), han har ju redan hotat med att släppa dem i omgångar om ett par hundratusen.
  Åker till Malaga med familjen i sommar för att kolla om vi skulle kunna bo där permanent (Svenska skolan i Fuengirola verkar bra).
  PS! Har du hittat någon Mensa-förening i Spanien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk18 april 2017 19:33

   "Åker till Malaga med familjen i sommar för att kolla om vi skulle kunna bo där permanent"

   Det låter som att vi kan bli några stycken som träffas för en drink i Marbella! Jag kommer att hyra en kåk över vintern. Fira jul och kolla på något att köpa! Ungarna är stora nu och jag ser fram emot att börja fly vintern! Och Marbella är trevligt!

   Radera
  2. Jag misstänker att många funderar på att fly innan det är för sent och Spanien är mitt bästa val eftersom jag kommer att ha barn kvar i Sverige. Skuldberget Sverige dragit på sig är enormt. Plöjde igenom lite redovisning innan i dag och även om statsskulden "bara" är 1300 miljarder är den kommunala upplåningen genom Kommun invest ca. 600 miljarder (90% av kommunerna är anslutna till Kommuninvest men kanske ligger inte alla lån där) och förväntas öka till 1000 miljader år 2025. Landstingens upplåning är ytterligare ca. 123 miljarder. Börjar misstänka att man i sann PK-anda även lyckats gömma undan skulder så att de inte syns.

   Är bara nere en vecka med alla ungarna men har hyrt ett stort hus nära havet, bjuder gärna på en drink.

   Radera
  3. Jadå de finns i Spanien, men relativt mkt mindre än i SE.

   Radera
  4. F.ö. Är det offentligas belåning och kommande behov en stark faktor för min skepsism mot hållbarheten i SE på sikt då lösningen kommer vara högre skatter hela tiden.

   Radera
  5. Har samma syn på eländet, driver ett företag och man är jagat villebråd.
   Att ta ut lågbeskattad utdelning går inte för sig så reglerna skall ändras. Automatisk skattehöjning vart år på drivmedel (inflationen + 2%) Nu senast med en skatt på våra privata Sjukvårdsförsäkringar, blir ca. 3000 kr/år extra i skatt vardera, tror att många nu väljer bort försäkringen och börjar belasta sjukvården i stället. inga skatteintäkter och fler vårdsökande till den offentliga sjukvården blir resultatet.

   Hur känns det nu när ni har flyttat, har det gått bra med skolor osv.? Önskar att vi också kunde packa ihop allt och flytta, får stanna ett par år till troligtvis.

   Radera
  6. Vi drar i sommar, men allt är klart med hus och skolor, går bara och väntar nu och hoppas på stärkt kronkurs inför sista uttaget ur SE :)

   Radera
  7. @ emigranten

   Den där sjukförsäkringsskatten är typisk, totalt improduktiv, då de sjukförsäkrade ju AVLASTAR vården. Följden blir som du gör, låga skatteintäkter och högre kostnad för det allmänna = vansinne.

   Samma med flygskatten. Kommer att sänka de (sent omsider) etablerade långlinjerna från Arlanda, och kommer i södra Sverige gynna danskarna (och SAS danska manipulerande fraktion, som får åter linjer till CPH). Den ekonomiska skadan för Sverige blir stor, och jag misstänker att skatteintäkterna blir mediokra, då folk tar omvägar kring maxuttagen i skatten = vansinne.

   Är faktiskt förvånad att många stannat kvar så länge och kämpat. Man ska inte driva företag i Sverige! Men nu verkar de hederliga börja kasta in handduken. Vi får väl se hur sugna MENA-företagare är på att betala skatt? Elaka tungor har viskat att de har en rätt avog inställning till det där ;)

   Radera
  8. utlandssvensk19 april 2017 09:24

   " Man ska inte driva företag i Sverige!"

   Nej, verkligen inte! Fåmansreglerna är helt sjuka och skattmasen är väldigt aggressiv.

   Enligt min erfarenhet fuskar nästan alla, inklusive de infödda svennarna. Men riskerna är väldigt stora.

   Radera