lördag 29 april 2017

Sveriges invandring jmf med andra länder


Nedanstående grafer har jag tagit av LO ekonomen Torbjörn Hållö på twitter. Jag kan rekommendera de av er som har twitter att följa honom, ofta jordnära resonemang kring säkerhet och integration och migrationspolitik.

Först grafen i absoluta tal, där man lätt ser att Sverige har tagit en enorm andel av uppehållstillstånden jmf med folkmängden.


Faktum är att Sverige gett lika många uppehållstillstånd som land 7-28 tillsammans.


I förhållande till sin folkmängd leder Sverige överlägset. Mer än 4 ggr EU-snittet.

Sverige beviljade asyl (el motsv) per capita
30% mer än i Tyskland
5 gånger fler än Danmark
10 gånger fler än Italien
25 gånger fler än i UK
Torbjörn ställer sig frågan om det är möjligt att lyckas med integrationen då detta är oprövat vid dessa proportioner.

Jag menar snarare att det faktiskt är prövat i miniformat redan. I Sverige, nämligen i Malmö eller Södertälje. Vad jag kunnat utröna verkar det gå lite knaggligt med integrationen där. Även dessa kommuners ekonomi är helt under isen, vilket kag visat i flera inlägg, troligen är den haltande integrationen en faktor här då icke integrerade medborgare kostar mer.

Jag är helt säker på att det kommer vara omöjligt att lyckas med integrationen. Av den enkla anledningen att man kommer köra på i gamla hjulspår med smärre förändringar. Dagens politiker är helt oförmögna att ta drastiska beslut, de enda som gör stora utspel, är de som är helt säkra på att de aldrig kommer kunna genomföra dem, ex centern som lovar lösningar på allt på högst oklara sätt.

Massutmaningen är ett faktum för att låna ett ord från Tino.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

4 kommentarer:

 1. utlandssvensk29 april 2017 20:46

  Om man jämför med andra länder, var 2016 ett av de minst extrema åren på länge. Sverige har haft betydligt mer "spännande" år.

  Klart värst var 2007. Det året tog Sverige emot 11% av alla asylansökningar i världen. I absoluta tal var det endast USA som tog emot fler. Men sen dess har vi inte riktigt lyckats att knäcka tyskarna! Självklart har vi spöat dem rejält varje år per capita, men i kampen för att vara godast i Europa har de likväl vunnit varje år i absoluta tal.

  Men sådana usla, högerextremistiska länder som Frankrike och UK har vi slagit på fingrarna år efter år, i absoluta tal. Så goda är vi......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Graferna är uppehållstillstånd och ett samverkande resultat av många från Syrien och PUT till alla från Syrien (eller påstods sig vara syrier?)

   Radera
  2. Att hålla i minnet framöver är också såklart att inte titta så mkt på asylansökningar då anhöriginvandring sker genom PUT direkt.

   Radera
 2. Det blir som i Libanon eller Syrien snart är jag rädd. Och då kan de goda handlingskraftiga ta över och styra upp landet under förvaltning.

  SvaraRadera