torsdag 1 juni 2017

70 miljoner till islamiska församlingar

Som bekant hamnade mucf i lite blåsväder, till slut, och tvingades dra in bidragen till en del islamister (som för övrigt tigger pengar av medlemmarna nu för att betala tillbaka bidragen).

Men bidragsfloran är ymning och var pengarna hamnar till slut vet nog ingen. Det finns en enorm uppsjö av olika islamiska föreningar och alla tankar bidrag till höger och vänster från olika skattefinansierade bankomater.

Idag ska vi kika lite på bidrag till trossamfund. Ett bidrag som helt borde strykas i ett sekulärt land. 91 miljoner om året tankas ut till andra trossamfund än Sv kyrkan.

Då islamiska föreningar tidigare visat sig ha kopplingar med extremister, salafister och muslimska brödraskapet tänkte jag kika på vilka som får bidrag av Nämnden för statligt stöd till trossamfund.

Nedan ser ni bidragen 2008-2016.
Det rör sig om ungefär 70 miljoner. Var pengarna hamnar vet nog ingen som sagt. Men jag kan konstatera att det finns en del märkligheter. Bl.a gällande "Förenade islamiska församlingar" som kallades FIFS tidigare år. Detta är egentligen Förenade islamiska föreningar i Sverige, om man ska tro dem själva. Myndigheten vet alltså inte ens vem som får bidraget?

Som ofta med dessa organisationer är det paraplyorganisationer och en salig röra av liknande namn. SMF känner vi dock sedan tidigare då de haft tveksama kopplingar inom islamistkretsar.

En annan fin idikator på att det rör sig om det vanliga bidragsdiande islamisterna är om de har adress på kapellgränd 10 i Stockholm. Och där hittar vi såklart FIFS.

En raket på bidragshimlen är islamiska kulturcenterunionen. Jag har ngt vagt minne av de varit lite radikala islamistlarm om dem, men min google fuu var ristig idag, ngn kanske minns? De steg dock in i handlingen för 3 år sedan och har kvitterat ut miljonbelopp sedan dess. Bl.a för säkerhetsvakter?Sammanfattningsvis tycker jag alltså två saker. 
1. Alla bidrag till trossamfund skall upphöra
2. Om ni envisas med att ge mina skattemedel till tomtedyrkare så se för fan till att det inte hamnar his folk som vill bomba oss.


Nedan har ni länken om ni vill titta själva.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

2 kommentarer:

 1. Instämmer helt i att alla bidrag till trossamfund skall upphöra. Jag har tidigare varit positivt inställd till att religionsfrihet ska råda i landet.
  Därvidlag har jag nu helt ändrat ståndpunkt. //tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Men men men kultur! Rätten till sin tro! Kultur och religion kan inte få vara en fråga om ekonomi!

  Och mer sådant kal.

  Den enda form av bidrag som behöver existera är ett grundläggande sådant som ger en enskild i trångmål mat i magen, tak över huvudet och kläder på kroppen.

  I övrigt behövs ingen särlagstiftning (eller som idag sär lagstiftning) om religion; låt de välja organisationsform efter vad de finner bäst, men inga bidrag. Paragrafen om religionsfrihet gör sig bäst borttagen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera