onsdag 7 juni 2017

En månad utan id-kontroller så gick det

Det er stora förvåning så fick jag rätt igen ;) Nä skämt å sido, men det är faktiskt så att det nu gått en dryg månad sedan id-kontrollerna avskaffades och vi börjar få någorlunda statistik.

Ser vi på senaste veckan minskade antalet med 25% jmf med veckan innan, kanske en effekt av ngn liten ketchupeffekt förra veckan?


Det intressanta är dock att se på längre sikt.

I maj månad har vi nästan hela månaden utan id-kontroller.


Där kan vi se att antalet är ngt högre än april, som var ovanligt lågt, men i paritet med februari och lägre än januari, trots att maj traditionellt har högre flöden.

Man kan nog då börja dra slutsatsen att det inte kommer bli någon enorm anstormning av asylanter pga de slopade id-kontrollerna.

Detta kära läsare är något jag hävdat hela tiden. Redan när id-kontrollerna infördes ifrågasatte jag att de hade någon avgörande effekt, på marginalen kanske men inte i stort. Ni minns väl hur Regeringen slogs sig för bröstet om att man tar ansvar genom id-kontrollerna, i själva verket var det ett stort slag i luften och man plockade politiska poäng. Nu när vi kan konstatera att inget hände när man tog bort dem, är det ett lika stort slag i luften och ett försök att locka tillbaka väljare till mp.

Vi kan också fundera på vad våra politiker kan egentligen, det var ju ett ramaskri när kontrollerna togs bort från M SD Kd och L(?) Uppenbarligen har de fel och fattar inget rörande migrationsströmmar. Vilket ju iofs alliansen bevisat tidigare. 

Varför id-kontrollerna är verkningslösa har jag behandlat många gånger tidigare. I korthet är det så att flyktingrutterna är avskurna av olika skäl och att pullfaktorn minskat något (men nu ökar den nu igen med nya TUT regeln för studerande).

Anyway, nu vet ni hur det ligger till och vill ni veta vad som händer i framtiden, läs bloggen ;)

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html1 kommentar:

  1. Fast var inte id-kontrollerna i första hand till för att hindra en miljon asylsökande i Tyskland från att ta sig till Sverige? Den risken föreligger väl fortfarande i så fall.

    SvaraRadera