tisdag 13 juni 2017

Vänsterns hyckleri

Egentligen borde rubriken kanske varit tyckomanernas hyckleri, mest de två exemplen nedan rör kända vänsterpolitiker och tyckomaner.

Vi börjar med islamisternas nya favoritparti, nämligen Fi. Som ni kanske vet har Fi sålt sig till klanerna/imamerna och går därför framåt i opinionen. Man tar helt enkelt över de röster som mp tidigare köpte av klanerna/etniska/religiösa grupperna genom att göra samma sak. Man plockar in islamister i sina led och vips anbefalls röstboskapet ett ge Fi sin röst. Detta kommer inte påtalas innan valet 2018, men kanske blir det ngn granskning senare, men då är skadan redan skedd.

Den stora "nyheten" igår är att fler är könsstympade än vad journalisterna kunda ha anat. Om man har en massiv migration från könsstympande kulturområden kommer det alltså som en chock att man fortsätter med det här. Hur de begåvningsutmanade murvlarna ens lyckas knyta skorna på morgonen är ett mirakel, möjligen har de iofs flip-flop?

Nåväl iom denna "nyhet" kommer nu alla de som aktiv frammanad massmigrationen fram och låtsas vara förvånade. Eller så är det kanske så att de är så korkade så de inte insåg sambandet.

Fi har exempelvis blockerat debatten om hedersvåld mkt länge och enbart gapat om den vite mannen. Ngt som den utmärkte Sofie Löwenmark påtalar. Sofie är ju både kvinna och rasifierad (halvarabiska) vilket gör att Fi får lite problem, men det brukar ju sluta med epitet som husblatte. Självinsikten hos Fi lär helt utebli.


En annan som rasar är den alltid lika förundeliga Veronica Palm (som jag f.ö. stått precis bakom i riksdagens kaffekö en gång ;)) Palm saknar också helt insikt i sakers samband. Förmågan att dra adekvata slutsatser verkar aldrig veta några gränser. Om det beror på begåvningsutmaning eller rent och skärt hyckleri vet jag inte. Men gång efter gång kastar sig Palm in i porslinsaffären.
Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

3 kommentarer:

 1. Istället för genusforskning finns det nu ett fantastiskt område för statistiker, statsvetare och psykologer.
  Ta fram en metod, klassificera och sammanställ alla de som brunstämplat, ljugit och nu byter åsikt. Skapa en databas och gör den nedbrytbar i parti- och redaktionstillhörighet, om personen varit med i ett ungdomsförbund, år i arbetslivet, praktisk erfarenhet av MENA kulturer osv osv.
  Vilken guldgruva för framtida doktorander att rota i, kan bara gissa vilka förklaringsmodeller som skulle vaskas fram.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  En gång till (något hände när jag försökte skriva detta nyss):

  Det finns en rapport gjord av Promundo och UN Women om attityder till bland annat könsstympning i fyra MENA-länder:

  [http://imagesmena.org/wp-content/uploads/sites/5/2017/05/IMAGES-MENA-Multi-Country-Report-EN-16May2017-web.pdf]

  I den finns både resonerande texter och data i tabellform - den är lättläst och verkar gediget genomförd. (Kanske rentav fick tips om den här?)

  Annars är det väl som eljest: vänstern äger alltid problemformuleringsprivilegiet. därmed är något bara ett problem om vänstern upptäcker (läs: skapar) det och kan använda sig av det. Om det verkar finnas ändå beror det på allt annat än vänsterrörelser/personer.

  Glöm aldrig hur svensk vänster alltid resonerat om nationalsocialism (starkt stöd för tills Moskva sade annorlunda), Gulag (tills det blev opportunt att säga annorlunda) och så vidare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Vi utsatta icke-kvinnor känner oss kränkta av den våldsbejakande kvotering som präglar det sociala rummet, och kräver att mångfalden snabbutreds och att samordningen av genuscertifierade samverkansprogram kommer EU-migranterna till del.

  SvaraRadera