torsdag 29 juni 2017

SD största parti bland medelklassen

Idag kom SVT Novus opinionsundersökning.

SD hamnar på 20% dvs ungefär som tidigare och jmf med andra undersökningar.

SVT slår på stora trumman om att SD är stöst med 29% hos "arbetare" en flummig och rätt ointressant analys egentligen.

Det riktigt intressanta är att SD är största parti hos de som har en årsinkomst på 400.000-600.00.

Dvs medelklassen. Den som grupp som driver hela samhället med sin konsumtion och skatteinbetalningar. Uppenbarligen har denna grupp nu börjat tröttna på det havererade samhällskontraktet där de upplever att deras skatteinbetalningar inte möta upp mot den förväntade servicen. Anledningen till att man anser detta är väl troligen den havererade migrationspolitiken.

Att de som står för skatteinbetalningar har tröttnat är mkt allvarlligt för övriga partier. Hur man ska vända sin kappa nu för att inte SD ska fortsätta växa inom denna grupp, kommer nog många partistrateger fundera på. 

En hel del partier har ju väljare inom de tärande grupperna så det är ett delikat problem. SD samlar alltså inte längre bara migrationskritiker rent allmänt, utan även de som betalar mkt i skatt och tycker de får för lite tillbaka.

.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


4 kommentarer:

 1. S/V/MP/C-blocket kan vara trygga på sikt. De senaste åren har Reinfeldt och de själva lockat hit 330.000 tredje världen-migranter som är predestinerade vänsterväljare. Migrationsverket räknar med 150.000 fler plus 300.000 anhöriga. Det blir bortåt 800.000 perpetuellt bidragsberoende som antingen röstar för kravlösa bidrag eller efter etnicitet. I båda fallen blir det S, V, eller MP.

  I Sydafrika, Bosnien mfl mångkulturella länder röstar mam efter etnicitet. Det är helt så folk röstar när det har sjunkit in i dem att mångkulturen är ett faktum. Ingen stödde fd SS-supportern och dito rekryteraren Izetbegovic av någon annan anledning än att han var muslim. Bosnienserber stödde Karadzic.

  Så ser väljarpreferenserna ut efter ett tag med mångkultur.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Törs man gissa att den gamla truismen att svensk medelklass tolererar höga skatter så länge servicen motsvarar förväntningar och löften, ursäkta målsättningar, gäller?

  Då ligger vi illa till, för samma medelklass som nu flyr till SD kommer omedelbums att vända kappan tillbaka så fort de tror sig kunna rösta på så kallade humana värderingar utan att behöva uppleva islam, mångkultur och afrikanska kulturer inpå knuten.

  NIMBY är ju för folket i villaförorten en livsstil och en moralisk kompassriktning, även om man gärna visar upp sitt human-etiska engagemang med ett armband eller en knappnål i kavajslaget, eller andra kvasireligiösa amuletter.

  Någon verklig omsvängning till att våga känna och tänka att Sverige är det svenska folkets land, och att detta skall säkerställas via räfst och rättarting lär aldrig ske.

  Därtill är VVVV-folket alltför fegt, eller tycker helt enkelt på allvar att Sahlins definition av Sverige stämmer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS För övrigt har Radovan ovan en mycket viktig poäng: man röstar efter grupp, inte ideal, och i en demokrati vinner den grupp som föder flest barn. DS

  SvaraRadera
 3. Omvälvningen som vi nu märker av; fler pratar politik och fastän man fortfarande vill vara en smula försiktig så antyds det att man sympatiserar med SD.

  SvaraRadera
 4. Reflektion över denna mening:
  "Det riktigt intressanta är att SD är största parti hos de som har en årsinkomst på 400.000-600.00."

  Många av de som drar in relativt lite pengar in i familjekassan har förmodligen inte råd att bosätta sig i ett i nuläget (OCH även förmodat bestående)så kallat "svenneområde" utan man bor i ett av de områden som nu är under förändring, en förändring som inte uppskattas av alla.
  ///PP

  SvaraRadera