fredag 23 juni 2017

Italien har tröttnat på aktivisterna på medelhavet

Som ni säkert vet och som jag förutspådde har den centrala medelhavsrutten ökat ordentligt.

Främst är det afrikaner som kommer i jakt på jobb och pengar. Pullfaktorn för centralrutten är också hög då de vet att det vimlar av NGOs där som vill stilla sin godhetsångest och rädda "flyktningar"

Nu har dock italienarna tröttnad på Läkare utan gränser mfl som sätter av båtlast efter båtlast i Italien.

Hos Reuters finns en bra artikel. Bl.a, undrar en åklagare i Catania om de i själva verket är i maskopi med flyktingsmugglarna. 

Det är ju nämligen så att indirekt så stödjer dessa NGOs flyktingsmugglarna och genom att migranterna lockas norrut stödjer man också de slavhandlare  som verkar i Libyen nuförtiden. 

Om nu MSF så gärna vill ta migranter till Europa skulle det vara billigare och säkrare att hyra en kryssare och lasta i Gambia, men det är ju inte tillåtet för det skulle vara migrantsmuggling, oklart om det är ngn större skillnad egentligen.

FN genom IOM jobbar åt andra hållet och försöker repatriera västafrikaner med flyg tillbaka igen. Snurrigt värre.

5 kommentarer:

 1. Tråkigt. Jag trodde Läkare utan gränser var en av de minst politiska organisationerna. (Amnesty och Greenpeace verkar vara bara politik.)
  De stöder organiserad brottslighet. Inte ett öre blir det.

  Tankeexperiment:
  I något välmående land utses vissa särskilt hårt trafikerade vägar till "lotterivägar". Den som under rätt förhållande kan korsa vägen får en lott. Högsta vinsten är tio gånger genomsnittlig årsinkomst, skattefritt. Familjen får en lott för varje familjemedlem som tar sig över. Gravida kvinnor får två lotter. Det finns en säker tunnel för att ta sig tillbaka från vilken punkt som helst. Tunneln är ordentligt bevakad, så det går inte att använda den för att komma över vägen och få en lott.
  "Hårt trafikerad" definieras så att man måste vara i god fysisk form för att komma helskinnad över. Barn och äldre har i princip ingen chans.
  "Rätt förhållande" är nattetid utan belysning. Trafikanterna tar ingen hänsyn till de som försöker ta sig över.
  Frågor:
  Vem kommer att riskera livet för att gå över vägen? Knappast medelklassen. (Jag skulle vilja ha minst tio gånger så mycket för att det skulle vara värt risken.)
  Är det moraliskt försvarbart att hjälpa folk som fastnar halvvägs? Borde de inte hänvisas till den säkra tunneln och återvända?

  SvaraRadera
 2. MSF har jag haft "nöjet" att tampas med för ett par år sedan. De lägger bla beslag på hela hotell (hyr hela hotellet) i krisområden med extrem resursbrist och låter hellre rum stå tomma än att släppa in konkurrenter. De verkar ha förkärlek för rätt lyxiga hotell. Och det finns mycket annat..

  När jag förut påtalat att MSF inte är några helgon har jag ofta fått på nöten online, så det är oerhört befriande att de äntligen exponeras som den skit-NGO de är (som alla andra).

  Jag gillade Frälsis tills de tystade ner våldtäkten på deras läger. Nu finns det ingen kvar. Lika bra det. Så kan vi tänka på någon bloggare istället :-)

  SvaraRadera
 3. Bra att du belyser detta, media beskriver det som att det handlar om flyktingar som befinner sig någon bit utanför Italiens kust. I verkligheten är minst 70% av migranterna från säkra länder och söker bättre ekonomiska levnadsvillkor.

  NGOerna är en del av smuggelnätverken, däribland läkare utan gränser. Deras skepp går till punkter precis utanför Libyens kust där smugglarna väntar på att skicka ut gummibåtar packade med migranter för att "upptäckas" och "räddas" av NGOskeppen. 35% av migranterna skeppades till Europa på NGOskepp 2016 och det talet stiger kraftigt.

  Allt finns att läsa i officiell EUstatistik:
  https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/irregular-migration-mediterranian-strategic_note_issue_22_0_en.pdf

  Hem finansierar smugglingen då? Skepp är inte billiga att drifta. Jo, det gör naturligtvis Europas skattebetalare.

  Vill du bidra till att få stopp på NGOsmugglingen bedriver identitära aktivister ett projekt för att dokumentera och stoppa migrantsmugglingen här: www.defend-europe.org

  De kan behöva en slant då de naturligtvis inte kan doppa fingrarna i skattebetalarnas syltburk.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk25 juni 2017 16:15

   "NGOerna är en del av smuggelnätverken, däribland läkare utan gränser."

   Utan tvekan!

   Alla dessa NGO:er hör hemma inför domstol. I Sverige skulle jag säga att Röda Korset är de som har gjort mest skada. De har varit en nyckelspelare i hela massimmigrationen. Amnesty International är god tvåa.

   Radera
  2. Precis! Min förhoppning är att Italien beslutar att statuera exempel och döma skepparna för människosmuggling!

   Vänligen
   Roten

   Radera