torsdag 22 januari 2015

Saudiarabiens draksådd
Idag blev jag påmind om att det är skurkstaten Saudi som finansierat moskén i Göteborg. Den stod färdig 2011. Bygget var kantat av kontroverser pga finansiärens tvivelaktiga syn på demokrati och mänskliga rättigheter.

Hussein Aldaoudi som jobbade för Al-Risalahstiftelsen, också chef för den religiösa friskolan Al-Salam i Örebro såg inga problem med finansieringen. Inte så konstigt då  hans verksamhet delvis finansierades av islamistpengar från Saudi.

Nåväl, moskén byggdes och finansiären föll i glömska. Värt att notera är att moskén på Södermalm och i Malmö också fick erbjudanden om finansiering. Dock är erbjudandena tydligen kopplade till inflytande från finansiären (dvs wahabbisterna i Saudi). Enligt uppgift tackade Malmö och Södermalm då nej. I Göteborg var det dock frid och fröjd.

De ansvariga för moskén på Hisingen avböjer att vara med i Uppdrag granskning. Men de har tidigare sagt att saudierna inte har ställt några religiösa motkrav.
– Det är helt villkorslöst, de har inte ställt något krav alls utan moskén ska styras av svenska lagar, sade Bachar Ghanoum från Sveriges muslimska stiftelse till Västnytt.
Grundaren av Islamic center i Malmö, Bejzat Becirov, berättar en annan historia om när saudier ville ge honom nästan sex miljoner dollar i gåva:
– De skulle sköta det helt och hållet. Jag skulle bara stå som en figur. Jag blev mycket arg och ledsen, det var inga villkor som var något för oss.
Även moskén på Medborgarplatsen i Stockholm fick erbjudanden från rika saudier. Men när finansiärerna krävde majoritet i styrelsen och rätten att tillsätta Imam så sa församlingen - precis som den i Malmö - nej tack.

 
Värt att notera är att Imamen i Göteborgs moské hade fått sin utbildning i Saudi (ni vet de där som piskar bloggare och halshugger kvinnor på öppen gata).

Uppdrag granskning gjorde 2013 en undersökning av moskéernas syn på en del frågor (ett uppföljande reportage). Moskén i Göteborg håller fast vid sin salafistiska tolkning.
Reportaget ledde naturligtvis till tjut och gnöl om rasism. Man får ju inte kritisera.....

I media har det rapporteras om att antalet idioter som åker ner för att delta i IS-massmord, till stor utsträckning kommer från Göteborg.
GP


Det är väl inte en alltför avancerad gissning att det finns ett samband mellan pengar från islamistiska fundamentalister->fundamentalistisk islam->folk blir jihadterrorister.
Kanske dags för uppdrag granskning att göra en uppföljning på reportagen från 2011 & 2013 med vinkel om varför alla dessa personer från Göteborg åker ner. Kan det ha att göra med den fundamentalistiska ideologin som predikas i Göteborgs moské?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar