måndag 12 januari 2015

Moderat avbön?Nya moderaternas avbön(?) om försvaret.

Man skulle kunna sammanfatta Wallmarks artikel i SVD på följande sätt. Vi brydde oss inte, nu tänker vi kanske göra det, om det gynnar oss opinionsmässigt.
Wallmark (M) har i SvD och nu på FoFrk gjort någon form av avbön. I korthet verkar det som han säger att vi hade ingen aning om att Ryssen rustat (lögn eller bevis på ren obegåvning) men nu vet vi och vill gärna tycka något i försvarsfrågan igen. Vi har ingen aning om vad vi vill göra/tycka (för försvaret är ju ett särintresse så vi kan inget om det), därför bjuder vi in bloggare, tyckare, anställda i Försvarsmakten, igelkottar, arga hemafruar eller vemsomhelst som vet hur en kanon ser ut, till en diskussion i vår. Efter denna diskussion hoppas vi att vi vet hur en kanon ser ut och vad man har den till.
Ryssen invaderar alltså ett annat Europeiskt land, kränker våra och våra grannars gränser, rustar som galningar, hotar med kärnvapen, gör krigsförberedelser och är allmänt superaggressiva.
NyaModeraternas handlinggsplan:
”Under våren kommer vi därför att bjuda in brett till samtal om de försvarspolitiska vägvalen framöver. Tillsammans med medlemmar, forskare, anställda i Försvarsmakten, bloggare och många fler vill vi utveckla svar på de frågor som det nya säkerhetspolitiska läget ställer.”
Sedan verkar det ändå som att han avslutar med långtbortistandoktrinen igen
”Det handlar om att hoten mot vår säkerhet är mer gränslösa och föränderliga än tidigare.”
Det här med att hoten är gränslösa som det tjatas sådant om. Vi har en gräns och den kränks av Ryssland, inte av någon varelse från en parallell dimension, är det så svart att fatta!
Att hotet skulle vara särskilt föränderligt kan man fundera på, jag vill minnas att det är Ryssarna vi alltid krigat mot (jaja proxykrig och hela baletten men ni fattar nog min poäng).
Avslutningsvis kan jag konstatera att NyaModeraterna har lång väg att vandra för att återfå något som helst förtroende i försvarsfrågor. glutta
Åsa-Nisse parti!

KD verkar dock på G i försvarsfrågor, om man vill veta vartåt det barkar ska man ju alltid glutta på ungdomarna. Skyttedal verkar vara på hugget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar