torsdag 8 januari 2015

Ljusets fiender
Dagens inlägg kommer ta sin utgångpunkt i det tragiska terrordådet mot Charlie Hebdo. Framförallt rörande reaktionerna på det och jämförelser med tidigare publiceringar av karikatyrer och konstverk i Jyllandsposten och av Lars Vilks. Titeln är lånad från Johans bok, se köplänk nedan.

Vi börjar i Aftonbladet länk här där denna dynga har skrivits. Jo de dödar i religionens namn, men inte i alla muslimers namn. Skriker man Allah Akbar när man skjuter så är det inte i tomtens namn man dödar. Förbannade apologet. Skilj på äpplen och päron.
Det har mördats i guds och religionens namn sedan skiten hittades på. Allt från massakern av muslimer i Jerusalem 1099 till gårdagens dåd. Brott begås i guds namn hela tiden, och det viktiga är att bekämpa dem som gör det och ideologin bakom. Just nu skall fokus riktas mot den militanta islamismen, då de står för en klart majoritet av de religiösa våldsdåden. Imorgon är det kanske galna pastafarianer (högst otroligt) och då ska de bekämpas.

Vi går raskt vidare till lite komperativa studier.

Såhär tyckte Mehmet Kaplan 2006 efter Jyllandspostens karikatyrer.


Efter att jag tweetade länken och flera stora twittrare tog upp den har man nu redigerat den och lagt in att den är från 2006. Den är dock mest lästa på dagen just nu, vilken iofs inte säger ett skvatt om antal…men kul att det uppmärksammas! Nu är det väl ändå dags för Kaplan att avgå? Skiten luktar lika illa trots att den ruttnat lite.

Kommunisten Täppas Fogelberg tycker såhärom Lars Vilks. Jag antar att han är nöjd nu? Dags att kicka Täppas från alla licensfinansierade uppdrag?


Det skulle inte förvåna mig om länkarna ovan tas ned. Hittade en annan gammal på SVT med Mehmet Kaplan uttalanden, men den var nedplockad nu så jag kunde inte varifiera citaten…dessvärre.

En annan som brukar vara ute och kackla i tid och otid är Anne Ramberg.


Jag säger bara en sak, lägg upp en bild själv då!!!

Eller rita en egen, det var inte så svårt. Ja jag hade 2:a i bild….Se bilden högst upp.

Det bästa (värsta) har jag sparat till sist. En annan av proffstyckarna som alltid är ute och snackar skit är Henrik Arnstad. Såhär tyckte han om Jyllandspostens satirteckningar. Efter uppmärksamhet idag har den lilla historierevisionisten plockat bord bloggposten. Rosa kudos till @konsensuseliten som hade en kopia sparad.

 
 
Expressen har idag en bild på sin förstasida, mkt lovvärt. Dock kunde man valt en muhammedbild. Bilden på Baghdadi är väl mest kontroversiell för IS-supportrar. Dock har man fler bilder på redaktionell plats.

Dagens boktips i sammanhanget blir Ljusets Fiender av Johan Lundberg

#charlieHebdo
#jesuischarlie

Är hashtaggarna som används för att visa sitt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar