lördag 10 januari 2015

Fakebild på Kaplan

Jag har i tidigare inlägg påpekat vikten av att vara kritisk i sitt intag av information. I Ukrainakriget förekommer en stor mängd falsk information och manipulerade bilder. Jag har skrivit lite om detta tidigare, se nedan.

Rysk psyops

Kritisk granskning

Manipulerade bilder sprids ofta av folk som vill stärka "sin" sak. Men då det alltid framkommer att de är fake, missgynnas oftast syftet eftersom annan information rörande samma fråga också kan anklagas för att vara fake.

Det kan även vara så att det är den utpekade parten som lägger ut bilder som med lätthet beslås som fake, för att skapa tvivel rörande annan information.

Nu cirkulerar en bild på Kaplan där han gör "IS-tecknet" dvs höger hands pekfinger i luften. Tecknet betyder ngt i stil med att det finns bara EN gud.

Bilden är dock en dåligt gjort fake. Sprid inte dessa då det motverkar den riktiga kritiken mot Kaplan.3 kommentarer:

 1. Det är ingen fakebild.
  Bilden visar ju hur han tänker.

  SvaraRadera
 2. "psyops"

  ..med en statsminister som kallar oss för sovande barbarer som inte har rätt till landet vi fötts i. Om vi inte är emot något..så blir psyops "meningslöst"

  Det är sedan länge uppenbart att våra företrädare inte vill landets bästa och totalt skiter i vad de från början lovade ...ändå går det att bli omvald

  /l'oreal because you're worth it

  SvaraRadera
 3. Är det Al-aqsamosken på halsduken? Undrar vad det står på halsduken...

  Anders

  SvaraRadera