lördag 29 april 2017

Dags att avskaffa hemspråksundervisningen

Jag har länge tyckt att hemspråks/modersmålundervisningen är mkt märklig såsom den tillämpas. Jag kan förstå att undervisning på en ursprungsbefolknings (vi tar inte debatten om vem som är ursprunglig nu) språk kan behövas  i skolan, ex samiska. Och det är helt ok då de är en viktig del av kulturarvet i Sverige.

Men som det ser ut idag är det flera anledningar till att all annan hemspråksundervisning skall avskaffas.

Varför skall invandrare lära sig sitt modersmål på skattebetalarnas bekostnad? Jag ser ingen anledning till detta ut statens perspektiv. Det är snarare kontraproduktivt då det hemmar integrationen. Bättre vore ytterligare svenskundervisning.

Hemspråket missbrukas av svenskar som bott utomlands eller har en utrikesfödd förälder. Massa ungar går och får extra engelsk eller spanskundervisning för att de bott ett tag utomlands eller mamma är från sydamerika. Varför skall detta vara skattefinasierat? Jag ser ingen som helst anledning varför du kära läsare skall betala för detta.

Kommunerna går på knäna ekonomiskt som en följd av Alliansen och Mps migrationsöverrenskommelse och den politiska inkompetensen att agera rätt under migrationspuckeln. Att då fortsätta med hemspråk som kostar miljoner (om ngn hittar en siffra så säg till) om året är helt horribelt.

En persons intresse i att läsa sitt modersmål för denne sköta på fritiden, det gynnar knappast Sverige eller integrationen att vi får ytterligare personer som kan liten eller dålig svenska. Redan idag har vi folk som bott här i 20 år som har med sig tolk till vårdcentralen! Klansamhället är ju omtalat och destruktivt på många olika plan, att då ha skattefinansierad språkundervisning så att klansamhället cementeras ytterligare kring det gemensamma språket är inte något som gynnar Sverige.


Ps
Jag vet att SD motionerat om detta, men till skillnad från pk-eliten formar jag mina åsikter utifrån eget huvud och struntar i om någon "förbjuden grupp" tycker likadant.
DsTycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

15 kommentarer:

 1. Åter verkar Sverige vara unikt. Bodde som liten både i Tyskland och USA.
  I Tyskland har jag för mig att det var svenska kyrkan som ordnade lördags skola och i USA skulle man bli amerikan, där svor vi trohet till flaggan varje morgon.
  Självklart ska inte det nya landet hjälpa en att se bakåt, det är viktigt men ens eget ansvar.

  SvaraRadera
 2. Hemspråksundervisningen underlättar repatriering. Därför är den en god sak.

  SvaraRadera
 3. 1. "hemmar" (integrationen) --> hämmar
  2. "PS [...] DS" --> http://www.spraknamnden.se/fragor/arkiv_sprakrad_03.htm#ds

  SvaraRadera
 4. Var det inte så att tom (de gamla) Moderaterna stödde detta för rätt så länge sedan? Kan någon med insikter utveckla? (Rätt nya uppgifter för mig.)

  Det är isf inte bara de "nya Moderaterna" under Reinfeldt som aktivt bidragit till att splittra Sverige..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk29 april 2017 15:58

   Hemspråksundervisning infördes 1968.

   Enligt vad jag kommer ihåg, blev det inte någon större fråga innan NyD tog upp saken inför valet 1991. De ville då avskaffa hemspråksundervisningen och alla andra partier var i princip emot detta. Det fanns en del detaljskillnader hos de olika partierna, t.ex ville vissa bara ha hemspråk under låg- och mellanstadiet. Men det var klart att endast NyD ville avskaffa.

   Det parti som då (1991) var klart mest maniska angående allt som hade med mångkultur att göra var FP. Det fanns i princip ingen skillnad i de frågorna mellan Bengt Westerberg anno 1992 och t.ex Åsa Romson anno 2014.

   Efter valet 1991 bildade M likväl regering med FP. Vad gäller migrationsfrågorna, påminner detta mycket om att S bildade regering med MP 2014, dvs. ett stort etablerat parti släppte in öppna extremister.

   Skillnaden är främst att S aldrig lät MP få kontrollen över migrationspolitiken, utan tvärtom tvingade MP att vända 180 grader i frågan. M under Carl Bildt 1991 gjorde motsatsen och lämnade helt ansvaret för alla migrationsrelaterade frågor till FP. Resultatet var det klart värsta vanvett som Sverige någonsin har sett på området. Politiken som infördes under 91-94 var betydligt värre än något som Reinfeldt och Löfven sen uppnådde.

   Om inte sossarna hade vunnit valet 1994, hade Sverige med all sannolikhet kollapsat för länge sen. Antalet asylansökningar 1992 var 84 tusen, en siffra som var rekord ända fram till 2015. Om regeringen Bildt-Westerberg hade fått sitta kvar, är det nästan säkert att vi hade fått en MASSIV immgrationsvåg under 94-98, troligen värre än vad vi såg 2012-2015.

   Så det är verkligen inte bara nya M som har jobbat hårt på att förinta svenskarna...............

   Radera
  2. Tack! Det är många syndare som under lång tid jobbat på folkmordet på svenskarna. Nu blir notan allt tydligare för skattebetalarna, men det har sannerligen tagit sin tid att förstöra Sverige. Svenskarna har troget finansierat sitt folkmord.

   När man tittar på Uvells genomgångar av det bidragsdrivna, identitetspolitiska komplexet slås man av hur beroende dessa är av ett ständigt flöde av bidrag. Själva producerar de givetvis inget som går att sälja på en marknad.

   Min slutsats är att det är ekonomin som till syvende og sist kommer att knäcka Sverige. Jag antar att detta pack kommer att slåss med näbbar och klor för sin rätt att doppa i syltburken, men om det blir en "perfect storm" av tex internationella händelser, börs/bopriskrasch, kronkollaps, poliskollaps, sjukvårdskollaps, fientliga aktiviteter (flera av dessa i samverkan) torde det svenska samhället kunna mynna ut i ett okontrollererat kaos som jag tror många svennar har svårt att föreställa sig innan det manifesterat sig.

   Radera
  3. utlandssvensk29 april 2017 17:22

   "Min slutsats är att det är ekonomin som till syvende og sist kommer att knäcka Sverige."

   Som jag ser saken, befinner sig Sverige under väldigt snabb omvandling till ett MENA land. Detta är primärt drivet av demografi, inte ekonomi. När vi har nått fram, om kanske 30-50 år, kommer det att se likadant ut som i alla andra MENA länder. Sen kan man visst filosofera kring hur det blir på vägen dit.

   Radera
  4. Sant. MENA-individer har generellt låg tillit till staten, 180 grader annorlunda än genomsnittlige svensken. Anekdotiskt, när man läser på ex vis Flashback, menar många skribenter som jobbat i MENA-ägda företag att det mesta i företagens drift riggas för att undgå att skatter betalas, exempelvis. Jag menar nog att skatteviljan är låg hos mena (sunt) men att svensken fortfarande har en barnatro på att skatteuppbörden till åtminstone stor del kommer dem åter i någon form.

   Jag har haft förmånen att jobba med många icke-svenskar och generellt sett är ifrågasättandet större och bullshit detektorn för det mesta påslagen och fungerande, så icke hos barnatroende svenskar.

   Men visst håller jag med om att nuvarande utveckling pekar i den riktning du skriver. Nu har ju historien den egenheten att den ofta tar andra vägar än den extrapolerade.

   Personligen ser jag många av individerna som kommer till Sverige som typiska jägar/samlare som inte har mycket affinitet till Sverige och svenskarna per se (ett kallt, tråkigt land) utan mest kommit för att jaga villebråd och "skörda" det svenskarna byggt upp under generationer och som nu makthavarna delar ut.

   Radera
  5. utlandssvensk29 april 2017 18:35

   "Nu har ju historien den egenheten att den ofta tar andra vägar än den extrapolerade."

   Visst! Men sannolikheten är låg för att Sverige blir något annan än ett MENA land. Det är självklart inte omöjligt, men fundera på vad som krävs för att bryta denna utveckling samt hur sannolikt det är att svenskarna klarar av att genomföras sådana åtgärder innan vi är i hopplös minoritet. Och det finns inte mycket tid kvar! I den yngre halvan av befolkningen (0-44 år) är svenskarna cirka 60% nu och vi kan lätt gå under 50% på 10 år. Även 5 år är möjligt.

   "Personligen ser jag många av individerna som kommer till Sverige som typiska jägar/samlare som inte har mycket affinitet till Sverige och svenskarna per se "

   Helt klart är det så! Men från deras perspektiv har de blivit inbjudna för att leva på oss. Om vi slutar att betala, lär de garanterat bli (ännu mer) våldsamma.

   Jag har sett en del som tror att migranterna snällt skulle flytta hem, om man drog in alla bidrag. Detta är, enligt mig, fria fantasier. Istället lär det bli en våg av mycket grövre kriminalitet än den vi ser nu. Kidnappningar mot lösen och organiserat beskydd (dvs. betala eller vi förstör ditt hus eller misshandlar dina barn) är exempel på vad vi då kan förvänta oss.

   Kabul har ett klimat ungefär som Stockholm och är likväl en av de snabbast växande städerna i världen. Cirka 70% lever i slum och fattigdomen är närmast total. I princip måste det bli VÄRRE än så för att migranterna frivilligt ska återvända.

   Att tvinga invällarna att flytta hem är inte realistiskt. Vi saknar helt verktyg för att genomföra detta. Det vi fortfarande skulle kunna göra är att muta dem, dvs. betala höga återvändarbidrag. Kring en halv miljon per person borde räcka. Jämfört med vad migranterna kostar, vore detta en kanonaffär. Men dessvärre saknas det brett stöd för något liknande och snart kommer det inte längre att vara möjligt.

   Radera
  6. Vi är eniga i mycket. Just afghanerna är väderhärdade som du påpekar, de är även av rätt tufft virke i övrigt. De skrattar åt blomsterhattstanter som oroar sig över att det är "krig i Afghanistan". So what, vi har haft krig i 100 år (garv). Egentligen följer detta folkutbyte många tidigare där vaga och suicidala folkgrupper fått ge vika för starkare. Det som är lite eget i Sveriges fall är det repressiva skattetvång som den svaga gruppens starkaste företrädare riktar mot svenskarna; att tvingas betala för självmordet.

   En halv miljon låter som rea, de dyraste importerna kostar samhället minst ca 5-6 miljoner/st under sin livstid, många negativa samhällskonsekvenser oräknade/okvantifierade.

   Så om det nu kommer att kosta minst 500 KSEK per PUT-at, varför fylla på med denna enorma kostnadsbörda? Vi ser ju hur många östländer tar typ 10 st, dessutom sannolikt utvalda som fall med god prognos (Finland gör tex något sådant, väljer välartade kvotflyktingar, medan sjuka och handikappade (extra dyra) case kan lämpas på Sverige som tar allt).

   Radera
  7. utlandssvensk29 april 2017 19:02

   Ett tillägg:

   Under reinfeldtpuckeln (2012-15) kom det cirka 350 tusen asylanter, de flesta unga män från MEN.

   Om vi hade agerat direkt, skulle vi troligen ha kunnat få dessa att åka hem. Ett återvändarbidrag på 500 tusen, kombinerat med internering i Norrlands inland för de som vägrade, hade nog funkat fint. Detta hade då kostat 175 miljarder, plus en del extra för att få deras hemländer att acceptera att de kommer tillbaka.

   Men nu kommer de anhöriga, vilket i praktiken främst är unga kvinnor från MENA. 2016 kom det 70 tusen och det blir nog minst lika många i år. Förvärvsfrekvensen för kvinnor från MENA är nära noll och nästan alla dessa importbrudar lär bli inlåsta barnfabriker. Kommunerna kommer vara tvungna att skaffa bostäder och stå för försörjningen.

   Realistiskt kan vi räkna med 200-300 tusen anhöriga mellan 2016-2019. Eftersom merparten lär vara kvinnor som bildar par med männen från reinfeldtpuckeln, kommer vi att få en otrolig babyboom ganska snart.

   Så de 350 tusen som kom 2012-2015 kan lätt bli en miljon kring 2020, via anhöriga och barnafödande. Då är kostnaden för att bli av med dem helt plötsligt 500 miljarder, om vi ska använda samma återvändarbidrag. Samtidigt lär vår förmåga att betala var klart försämrad, eftersom många produktiva svenskar lär ha lämnat landet 2020 och antalet bidragsförsörjda samtidigt kommer ha exploderat.

   Sen blir det bara värre för varje år som går, även om vi skulle stoppa all invandring. Någonstans mellan 2020 och 2030 kommer vi att helt förlora förmågan att muta migranterna att åka hem. Sen finns det bara otrevliga och väldigt otrevliga utfall kvar.......

   Radera
  8. utlandssvensk29 april 2017 19:07

   "En halv miljon låter som rea,"

   Utan tvekan! Men det är ett realistiskt belopp, sett från migranternas perspektiv. De har normalt betalat cirka 200 tusen för att komma hit och sen suttit här några år på en förläggning. Många av dem har sannolikt lånat pengar i hemlandet och att återvända tomhänt är inte ett alternativ. Skulder går inte direkt till kronofogden i Afghanistan eller Somalia.

   Så om vi ska få dem att frivilligt åka hem, behöver vi se till att de upplever att de har gjort en bra affär. En halv miljon borde räcka för detta, i nästan alla fall.

   Radera
  9. Gillar tanken med internering i Norrland. Vi bör nog inte underskatta vad lite arbetskrav och geografisk placering kan addera piska till 500K-moroten. Tyvärr finns det blomsterhattstanter av alla kön som kommer att opponera sig medan det fortfarande är genomförbart. Jag delar tyvärr din dystopiska bild av Sverige.

   Tyvärr är det så att man får skriva av sin fosterland, så som det en gång var, och se till att rädda sig själv. Jag tänker för egen del försöka hålla mig vid god hälsa och god ekonomisk vigör. Om jag på något sätt kommer att kunna bidra till att 7K et consortes får betala ett så högt pris som möjligt, ska det bli ett sant nöje.

   För trots att man vet att man är priviligierad så tillvida att man kan fly skräpet och skapa sig en god tillvarao annorstädes känns det ju lite i hjärteroten. Men det blir faktiskt mindre och mindre som jag kommer sakna svenskarna, ett land av naiva fegisar utan överlevnadsvilja, ofta i avsaknad av grundläggande omtanke om landsmän och hyfs.

   Kanske lika bra det som sker. Sorgligt nog. Allt har sin tid, och svenskarnas lider mot sitt slut.

   Radera
  10. utlandssvensk29 april 2017 19:49

   "Tyvärr är det så att man får skriva av sin fosterland, så som det en gång var, och se till att rädda sig själv."

   Tråkigt men sant! Jag drog i princip denna slutsats redan 1994. En frisk befolkning hade kastat ut M och FP permanent ur riksdagen, men istället röstade man bort det enda någorlunda friska partiet, dvs. NyD.

   Sen hade vi under 20 år(!!!!) en befolkning som i princip struntade i om deras barn och barnbarn blev ersatta av MENA folk. Mycket tokigheter har det blivit under åren, men värst var nog valet 2010. Det var det mest absurda någonsin i västvälden. Vi hade då två kandidater (Reinfeldt och Sahlin), som länge och öppet hade visat rent förakt och nästan hat mot majoritetsbefolkningen samt tävlade i hur man snabbast skulle kunna importera ett nytt folk. Likväl röstade 95% (!!!!!) av befolkningen i princip på någon av dessa kandidater. Det enda parti som i omvärlden hade betraktats som normalt, nämligen SD, fick 5% och drabbades av ren demonisering och förföljelse.

   Sen hade vi eskalerande massinvandring från 2010 till 2014. När då svenskarna hade en (sista?) chans att sätta ner foten, röstade 87% på partier som då samtliga var rent hysteriska multikultifanatiker.

   Nu ångrar sig förvisso många, men vad spelar det för roll? Skadan är gjord och en förkrossande majoritet av befolkningen har gett sitt stöd till de partier som öppet deklarerade att de tänkte genomföra denna. Fortfarande är de flesta villiga att lägga sin röst på något av 7K partierna.

   Radera
 5. Hej.

  Hemspråksundervisningen kan ersättas med undervisning på lokalt mål eller dialekt, vare sig det är gutemål, älvdalska, söderslang eller meänkieli.

  Om invandrade föräldrar anser att hemlandets språk är av intresse för de barn de föder i Sverige åligger det dem själva att undervisa barnen, precis som samma ansvar skulle vila på mig om jag emigrerade till Japan.

  Ett snarlikt exempel: USA envisas med ett annat system för måttenheter. Innebär det att amerikaners barn i Sverige skall erbjudas undervisning i matematik, hemkunskap, idrott, osv. med hemlandets måttenheter?

  Om inte, varför inte?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera