söndag 9 april 2017

Hizb ut-Tahrir i Sverige

Enligt någorlunda samstämmiga uppgifter verkar Terroristen stödja Hizb ut-Tahrir, en islamistisk antisemitisk rörelse som vill upprätta Kalifatet.

Hizb ut-Tahrir finns naturligtvis i Sverige, eftersom vi inte sätter åt dessa idioter. I många länder ör de förbjudna, men icke här.

Deras facebook har 2000 följare och en hemsida som verkar semiaktiv.Det har varut några artiklar om rörelsen, främst under 2014, men som bekant gick islamofobdrevet därefter och ingen vågade väl rota i detta efter det.


På denna blogg (googlade fram den så skjut mig om den också skrivit ngt förbjudet i övrigt) kan ni läsa en ganska färsk sammanställning http://www.fahlstorm.se/hizb-ut-tahrir-sveriges-nasta-riksdagsparti/ 

Naturligtvis är deras talesperson ngn konvertitdåreSom jag sagt många gånger tidigare, förbjud dessa rörelser och gör det straffbart att stödja dem på minsta sätt. Raka vägen in i fängelse! 

Terroristerna uppstår inte ur tomma intet, då manas frammåt och känner stöd från dessa rörelser, inte bara från IS utan även från islamistiska rörelser som själva inte brukar våld med som yrar om kalifat och att religion är överordnat allt annat. I ytterkanten på denna sfär ingår SUM, MMRK, SFM, IFIS etc de är alla en del av samma extremistiska rörelse.

Det talas ju mkt om muslimer hit och dit, min åsikt är att alla som i första hand ser sig som utövare av X (valfri ideologi/religion) och i andra hand som människor är problemet då andra människor per definition blir underordnade deras agenda. Föga förvånande tangerar detta identitetspolitiken där man i första hand är sitt pigment och i andra hand en människa.

Avslutningsvis drar jag till med Popper.

Det är dags att sluta vara tolerant mot de intoleranta
11 kommentarer:

 1. Nu börjar den långa resan för Sverige, som trott sig vara mer eller mindre immunt genom sin eftergivsenhet. Det kommer givetvis inte vara uppskattat, och med tanke på den börda Sverige tagit på sig, kan följderna givetvis bli omfattande säkerhetsmässigt.

  Argumenten för en exit har just utökats med en försämrad säkerhetssituation, misstänker jag.

  Har på senare tid tittat en hel del på Malta. Är det någon av bloggens läsare som flyttat ut från Sverige till Malta på senare tid?

  Malta ser på pappret mycket attraktivt ut, tycker jag. Har evt för avsikt att ta en titt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Anonym 9 april 2017 11:58

   Varför inte maila till Martin Eriksson i Radio bubb.la? Han har emigrerat till Malta med sin fru för ett drygt år sedan och förefaller trivas mkt bra. Maila: Radio bubb.la!

   Radera
  2. Kanontips, ska följa upp. 1000 tack, precis sån info som hjälper!

   Ju mer jag tittar på Malta, desto bättre ser det ut. Så kan det gå om man inte har ambitionen att vara världens socialbyrå. En intressant detalj jag noterat är att religionen verkar spela en större roll, tex inleder även kommersiell radio med "Holy Rosary" kl 5.30..

   http://www.calypsoradio.com/schedule.html

   Något säger mig att de inte har en särskilt lättvindig inställning till salafister :)

   Radera
 2. utlandssvensk9 april 2017 13:12

  @ Tartarus,

  Jag är nyfiken på dina observationer angående fastighetsmarknaden kring Marbella.

  Vi kommer troligen att hyra en villa där över vintern, med avsikt att då köpa något. Utbudet verkar vara fortsatt enormt och priserna rimliga. Men vad säger du? Fungerar det med skambud? Finns det vissa områden eller segment som är extra svaga?

  Och angående var man ska köpa, har jag läst mycket positivt om Estepona. Hittills har vi aldrig varit där, utan mest i Nueva Andalucia och Puerto Banus.

  Har du några nya funderingar kring vilka områden som är bäst?

  Vi är inne på ett penthouse eller townhouse i ett gated community, med 3-4 sovrum. Vi kommer inte att vara där permanent, utan kanske 3-6 månader om året. Jag är ganska öppen för olika prisklasser och kan tänka mig något mellan 250 och 500 tusen Euro. Men helst vill jag kunna inbilla mig att jag gör en bra affär.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utbudet är stort, men inte lika stort som man kan tro då många sålda objekt ligger kvar hos mäklarna. Bäst pang för pengarna får man för hus då lgh är proportioneligt mkt dyrare då kunderna ofta är pensionärer som letar lgh. Även de vid golfbanor är dyrare. Estepona east tror jag är helt ok av det jag sett det ligger ju ihopväxt med puerto banus san pedro, har hört att Estepona är lite tråkigt men vet inte. Skambud går nog bra om man bevakar ett tag pch ser vad som inte blir sålt. Vi köpte ett hus som legat ute rätt länge och prissänkts i omgångar, lyckades ändå pruta. Kommer ett särskilt inlägg om fastighetsköp i Marbella snart. Vi köpte i La Campana.

   Radera
  2. Btw tro inte på svenska mäklare de lägger på 100k € mot svenskar kolla alltid efter samma hus hos flera mäklare, gärna spanska för att få reda på det verkliga utgångspriset.

   Radera
  3. utlandssvensk9 april 2017 17:11

   Tack!

   "Btw tro inte på svenska mäklare "

   Jag brukar kolla på Viva (yourviva.com). De har väldigt många objekt.

   Har du någon annan sajt som du kan rekommendera?

   Radera
  4. https://ifindmarbella.com

   http://www.vaproperty.es

   http://www.andadev.com/propiedades/   Radera
  5. utlandssvensk9 april 2017 19:20

   Tack!

   https://ifindmarbella.com är kanon! Bästa jag har sett!

   Radera
  6. Det som många tipsar om att man ska skaffa en egen köparmäklare är jag skeptisk till, de försöler bara sälja objekt där de har bättre kommission och disar annat. Prövade via en av de svenska mäklarna men de var inget vidare så vi ditchade dom.

   Radera
  7. Det är förmodligen som i Frankrike då, bättre att leta själv, förhandla pris och sedan ta in en advokat som ordnar med det formella så att köpet blir korrekt.

   Vänligen
   Roten

   Radera