tisdag 25 april 2017

Kraftig ökning av butiksstölderna

Nedan en tweet från svensk handels säkerhetschef.Gissningsvis får man inte forska på varför det ökar, men ngt verkar ha hänt de senaste åren som gjort att denna kraftiga ökning skett. Var femtonde sekund stjäls en vara i ngn svensk butik.

Vad det kan vara kan man bara spekulera i, det kan också vara flera samverkande dåliga ting. Ex att vi har en socialistisk regering! Nä skojade bara, tror inte det påverkar.

Ska man tro att den norska rapporten angående tiggande EU migranter, är överförbar på Sverige kan kanske en förklaring finnas där.
Enligt regeringens utredning "framtid sökes" vad det nu är för ngt namn, ökade antalet EU migranter j Sverige kraftigt med början 2012.


Det är också känt att utanförskapsområdena i Sverige knappast fått det bättre och man har kunnat läsa i tabloidpressen om hur unga skurkar livnär sig på att stjäla kläder och matvaror och sälja dessa till mindre nogräknade spekulanter.

Men som sagt, här behövs det kanske lite forskning om vilka som begår dessa brott för att komma till rätta med problemet. 

Spekulera fritt, dock önskar jag att ni inte löper amok och jag måste börja radera kommentarer.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

14 kommentarer:

 1. Amok.

  Se där, ett importerat, ursprunglingen malajiskt substantiv, ursprungligen betydande ung "mördande frenesi". Berikande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här bloggen bejakar det nya Sverige inkl Amok :)

   Radera
 2. Hmm, Svensk Handel brukar uttala sig lite märkligt, den enda konstanten brukar vara deras ovana med att hantera siffror. Ett pärlband av märkligheter i denna korta artikel;
  Svensk Handels VD anger stölderna till 4,6 mdr, deras "säkerhetschef" 6 mdr. Dessutom verkar de veta precis vad som är externt och internt svinn, vilket är mer än vad någon kedja kan precisera.

  Det stämmer säkert att butiksstölderna har ökat 35% sedan 2013, plus minus 50 procentenheter.

  SvaraRadera
 3. I matbutiken är de dyrare färskvarorna numera bakom galler och hänglås i kyldisken. Vill man köpa något får man fråga personalen.

  SvaraRadera
 4. När boomade självskanning? 3 år sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng, är det kanske så att hipster svensson glömmer att skanna fallfruktsjuicen?

   Radera
  2. Självscanning är ett ypperligt sätt att se till att kassapersonalen blir av med jobbet, det är bra för det sista vi behöver i detta land är fler jobb med hygglig lön och låg tröskel in.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. Jag blir galen av att man skall göra allt själv nuförtiden. Skanna på coop, välja menyer på pekskärm på McDonalds, göra allt sekreterarjobb på fina konsultfirman osv. Ingen ska vara lågkvalificerad så man gör så alla måste utföra det lågkvalificerade jobben, Sverige i ett nötskal. I Spanien där kommer det fram en gubbe å tankar bilen åt en. Bra på så många sätt för alla inblandade.

   Radera
  4. Detta är ett direkt resultat av feltanken att beskatta arbete så högt, då automatiseras allt som går, efter det är det omöjligt att stoppa anden i flaskan igen. Många andra länder med endast något lägre skattesatser har betydligt mer människor i serviceyrken än det är i Sverige. Svenskarnas outtröttliga aptit på nyheter (parat med rädslan att inte vara som alla andra) spär på utvecklingen. Själv är jag konservativt lagd och avskyr all icke-service som automatiseringstrenden innebär, jag låter gärna någon hjälpa mig att scanna varor och ta betalt, eller beställa hamburgare. Hade det gått att få bilen tankad i Sverige hade jag gladeligen betalat lite extra för det med.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 5. Hej.

  Sedan jag slutade låsa garaget har svinnet av trädgårdsredskap och verktyg ökat, särskilt som jag inte längre avhyser personer som uppehåller sig där, är kända tjuvar sedan tidigare eller är i sällskap med sådana.

  Så märkligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och detta trots att du även betalar dessa personer för att uppehålla sig i ditt garage?!

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. Men det kan ju bli spännande nya möten. Och man kan göra dokumentärer om de ofrivilliga garagegästerna.

   Radera
  3. Hej.

   Njae, den lokala föreningen har demokratiskt beslutat att alla garage skall vara öppna för alla som är i föreningen. Dessutom får jag inte lov att redovisa kostnaderna för ett öppet garage där det finns allt åt alla, då det strider mot god ton, demonstrerar en vidrig människosyn, och ställer grupp mot grupp.

   Föreningen är rörande överens om att alla hus och alla garage skall kunna nyttjas av alla i föreningen, men ingen annan håller sitt öppet. däremot måste jag ersätta både mina förlorade redskap samtidigt som jag skall delfinansiera de andras lås och larm.

   Tror det får bli timmerkoja i urskogen framöver, med skyltar av modellen:
   "Den här skylten är din varning!"

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  4. Styrelsen meddelar:
   Hädanefter kommer medlem Rikards garage, förråd samt lägenhet användas för att hysa alla de mindre lyckligt lottade människor i världen som föreningen beslutat upplåta fritt boende åt. Det är styrelsens övertygelse att medlem Rikard kommer att gynnas av detta friska tillskott av arbetsvilliga medboenden och att medlem Rikard kommer berikas både ekonomiskt och kulturellt av detta. Beslutet är fattat utifrån förenings grundläggande värdegrund om alla människors lika värde och kan därmed inte överklagas. Vi gratulerar medlem Rikard till denna vinstlott.

   Vänligen
   Styrelsen, brf Secia

   Radera