lördag 1 juli 2017

Den lönsamma migrationen i Sandviken uteblev

Ni minns väl alla Sandvikenrapporten från PwC. Denna basunerades ut stort av media och politiker under 2014. Men sågades av Tino mfl.


Nu börjar det roliga komma att vi närmar oss facit. Med rapporten som grund och påhejade av Reinfeldt och hyllningar i media var Sandviken en av de kommuner som öppnade sitt hjärta ordentligt.

Gräve man lite på google ser man att de möörka molnen började hopa sig.
Massarbetslöshet och 75% arbetslöshet bland utrikesfödda ungdomar....men PwC lovade ju!? Mysko värre...


I maj i år är det tydligen hemlöshet på gång, trots att man skulle tjäna 511 miljoner enligt PwC.

För några dagar sedan kom då ett första litet facit. Andra störst underskott i Sverige för Sandviken.
Och det kommer bli mycket värre när kommunen ska ta över hela försörjningsansvaret 2018-2019 för Reindfeldtpuckeln.


Hur kommunernas inkompetenta politiker och tjänstemän lät sig duperas av media och godhetsdrev är inget annat än en skandal. De som kommer få betala är kommuninnevånarna som kommer få se sin kommunala service försvinna de kommande åren. Men likt får kommer många fortsätta att gå och rösta på samma dårar som körde skutan rakt in i väggen.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html6 kommentarer:

 1. Hur mycket extra kostnader tillkommer på ett ungefär när Sandviken ska ta över försörjningsansvaret 2018-2019 och finns det nåt sätt att se det generellt över Sverige.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska se om jag kan göra ett överslag.

   Radera
 2. Kommunpolitikerns första och viktigaste ansvar är gentemot kommuninnevånarna, det är deras intresse de i första hand ska tillvarata. Inte rikspolitikernas mål, inte medborgare i andra kommuner, inte EU-medborgare och inte medborgare i övriga världens länder.

  I Sverige har det varit totalt otänkbart att en kommunpolitiker skulle prioritera efter denna ordning, istället har pyramiden ställts på huvudet och kommunpolitikerna har först prioriterat övriga världens medborgare och sedan sjunkande prio efter det. Fanns det några småsmulor över till kommuninnevånarna var det endast en positiv bieffekt.

  Att ens andas att Torkel, 3 år, på dagiset Lill-trollet skulle gå före Radonka, 45-årig rumänsk-romsk tiggare utanför Konsum, när kommunen prioriterar sina resurser, har varit nattsvart rasism.

  Ställ krav på rätt prioriteringar hos dina kommunpolitiker, bilda lokalpartier utan kravet på lojalitet mot moderpartier på riksplan. Var obekväm. Det är i det lokala förändringen är lättast att uppnå. Glöm inte att det du kräver är det rimliga och sansade, även om många försöker slå i dig motsatsen.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Situationen skall givetvis förstås som att Sandviken varit i verkliga problem utan invandringens intäkter.

  Utan massinvandring från Irak, Syrien, Etiopien, Somalia och Afghanistan hade läget varit verkligt illa.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. En katastrof som definitivt undvikits är att S-skulle förlora det mångåriga maktinnehavet i Sandviken. Efter att ha fått PUT blir migranten direkt röstberättigad i kommunalvalen. Det måste vara unikt svenskt? Att EU-medborgare som flyttar (med EU-medborgare avses här dess verkliga definition, inte eufemismen "EU-medborgare") får kommunal rösträtt är mer rimligt då de kommer från demokratiska stater, men att alla med PUT får det, efter kanske bara någon månad i Sverige och med lojalitet rotad i helt andra samhällssystem?

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. Hur blir man medborgare? Som medborgare får man rösträtt i riksdagen.

   Radera