måndag 26 oktober 2015

En röst från framtiden

Man förbluffas ofta av hur otroligt dåligt insatta många är om några grundläggande saker i samhället. Jag gjorde därför en intervju med en 7-åring för se om denne har mer koll än många vuxna.


Vem är Stefan Löfven?
Vår statsminister eller vad han nu är.

Vad är statsminister?
De som bestämmer

Vad gör statsminister?
De bestämmer i landet

Vad får staten sina pengar ifrån?
Ni jobbar och betalar in?

Vad är skatt?
Det man betalar in som pengar

Var kommer skatt ifrån?
Er, en del av det man jobbar ihop ger man till staten

Varför ger man inte allt man arbetar ihop till staten?
Då skulle det vara orättvist. De som slöar skulle ju få lika mkt.

Vad är staten?
De som bestämmer å grejor och håller reda på pengar

Vad gör militärer?
Skyddar Sverige

Vad tycker du om militärer?
Bra

Vad är skolan?
Man lär sig grejor

Är den viktig?
Ja

Vem bestämmer över skolan?
Staten & rektorn

Vem är Gustav Fridolin?
Ingen aning

Vem betalar lärarnas löner?
Ni betalar till ngn som betalar till dem

Vad är politiker?
De som tycker

Vem betalar Politikernas löner?
Staten

Kan man äta en kaka och ha den kvar?
Ja den bajsas ju ut igen

Av det ovanstående kan man dra slutsatsen att vissa barn har mer koll än många vuxna. Den sista frågan kanske är en förklaringsmodell till hur socialister ser på saken? Också intressant att barns ökända rättvise patos borde tillämpas mer i praktiken. Rättvisa är att man får efter egen insats, inte att den som slöar får lika mkt. Men det kanske är resultatet av god uppfostran ;) 

Man kan också fundera på om 80/90-talisterna som havererar fritt är ett resultat av den söndercurlande generationen. Kanske finns det hopp att generationerna efter får en vettigare uppfostran. (Grova generaliseringar)

Det ovan är inte inlärda svar utan frågor som denne fritt fick spåna fram svaret till, utan att vi tidigare pratat om det.
3 kommentarer:

 1. Jag tror många 20-35 åringar är söndercurlade, både av föräldrar och samhälle.
  Tänkte på det igår när en mamma intervjuades, i rapport tror jag, och berättade hur otroligt dåligt hon mådde och hur mänga nätter hon gråtit sig till sömns för att hon inte kunde ha barnen hemma på höstlovet samtidigt som reportern hummade med.
  Visst är det fruktansvärt att man med fem veckors semester inte kan vara ledig och åka till Thailand samtliga 16 veckor barnen har skollov...

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Börja aldrig jobba inom skolan i så fall. Du förväntas tillse att barn går på toaletten, dricker vatten och kommer ihåg sina kläder och telefoner. På låg-, mellan- och högstadiet. Jag överdriver inte. Jag skojar inte. Ungarna dräller saker överallt och föräldrarna klagar på oss när vi inte springer och plockar upp. Det är barn som skaffat barn.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Söndercurlade ? Så är det nog. Min sambo jobbar inom psykvården och där verkar det vara ständigt haveri. Ungdomarna som anställs har inget körkort så de kan inte köra medicinrundor. De kan inte sätta gränser för patienter för de är konflikträdda och behöver använda en livlina (läs ringa mamma och pappa på mobilen) och när de märker att det ställs krav på arbete och tider blir många stressjuka och måste själva sjukskriva sig (därav de galopperande sjukrivningstalen) men i tidningen låter det som om alla får cancer och tvingas jobba. Katjing !

  SvaraRadera