söndag 11 oktober 2015

Svängdörr vid gränsen

NI har säkert läst om att polisen tror att c:a 40 000 FYRTIOTUSEN pers har kommit in i landet utan att registreras av Migrationsverket. Många har funderat kring vilka som gömmer sig bland dessa 40k. Terrorister, svartarbetare etc.

En annan aspekt som är minst lika viktig är hur de kommer in i Sverige? Jo gränskontroll saknas nu. Det är bara att åka över bron så väntar välkomstkommitéer från myndigheter och frivilliga. Att anmäla sig där är dock på initiativ av den enskilde. Det är hur lätt som helst att blanda sig med asylanter i ett tåg och sen bara kliva iväg.

Vilka skulle vilka göra det?

För mig är det självklara svaret inte utlänningar som vill jobba svart etc. Utan de vanliga kriminella som vill smuggla in vapen och narkotika i landet. Nu går det hur lätt som helst.

Bara att åka till lämpligt land, fylla väskorna, klä ut sig till flykting (dvs smälta in i mängden) och åka hem med varorna.

Kriminella utnyttjar snabb alla luckor de hittar och nu flödar det garanterat in vapen, handgranater och knark.

Det ovanstående är en aspekt som måste belysas mer!

2 kommentarer:

 1. Sverige borde ta modell efter finnarna som satt upp slussar vid gränsen som processar alla migranter som kommer. En annan sak är sen om Sverige längre har den organisatoriska förmåga detta kräver eller om systemkollapsen framskridit för långt för att Sverige längre skall vara kapabelt att reagera. Gapvänstern samt DN och Aftonbladet mfl skulle ju gå i taket, men det vore ingen förlust för mänskligheten ...

  SvaraRadera
 2. Off Topic,

  Hur går det för blogginnehavaren vad gäller flyttplanerna, om man får fråga?

  Jag har varit med och kommenterat i många år och det har till och från funnits ett visst intresse bland svenskar att få veta mer om var man kan flytta, pga. att de har fått nog av Sverige. Men jag upplever att detta nu håller på att växa lavinartat och att många börjar komma till slutsatsen att Sverige är på väg rätt ner i avgrunden och att det gäller att komma ut medans det går.

  Om det ligger något i detta bör man betänka dels att svenska staten inte lär tolerera vilket utflöde som helst av produktiva skattebetalare innan de vidtar motåtgärder (t.ex flyttskatt) dels att övriga länder börjar bli på det klara med att svenska pass delas ut till vem som helst så de lär nog snart införa åtgärder (t.ex visumkrav).

  Inom finansmarknaden finns det ett gammalt ordspråk: If you are going to panic, then panic first!

  SvaraRadera