tisdag 20 oktober 2015

Vad får en riksdagsledamot göra? Hillevi Larsson strikes again.

Idag ska vi prata lite om legitimitet

I olika sammanhang kan en viss sak stärkas om den ges legitimitet. En typiskt sådant är kungahusets närvaro kring Nobelpriset och dess evenemang. Mkt bra för övrigt.

Några andra som ger en legitimitet i kraft av sitt ämbete är riksdagsledamöter. Bara genom att vara ledamot i Sveriges lagstiftande församling ges man kraften att stärka och ge legitimitet till olika saker.

I de allra flesta fallen rör det vanliga politiska frågor, för och emot. Eller utsattas situation, hjälpgalor och liknande. Helt naturligt i en demokrati.

Det finns dock fortfarande vissa ramar man måste hålla sig inom om man inte ska solka ned sitt ämbete.

Det skulle ex vara otänkbart att en svensk riksdagsledamot var med på ett KKK möte eller uttalade sig för sharialagar (eller vad säger du Kaplan).

Ship 2 Gaza är helt galet, men är ändå inom den ganska breda ramen för vad man får ägna sig åt (enligt mig).

En som gång efter annan är ute i tassemarkerna för vad som är lämpligt är den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Hillevi Larsson.

Vi har förstått att Palestinafrågan är ett kärt ämne för henne, och det ska det naturligtvis få vara. Även om man inte delar Sosseriets vurmande för Fatah, så är det en politisk åsikt man kan ha.

Det man däremot inte får göra är att genom kraften av sitt ämbete skänka legitimitet åt extremister i den omfattning som Hillevi Larsson gör. För ett tag sedan stoltserade hon med en plakett hon fått där Israel var utplånat, en politik som förespråkas av diverse terroristgrupper.


Nu är hon i farten igen och deltog för några dagar sedan på ett möte på Möllevångstorget i Malmö där åhörarna enligt uppgift skanderade enligt översättningen nedan. Vill ni se Videon får ni leta upp Annikas tweet och se den där.


Hillevi själv är mkt stolt över att ha talat inför dessa talkörer som kräver fler terrordåd mot judar.Jooo hon är naturligtvis med på Ship 2 Gaza, denna träffsäkra markör av haverivänstern.Nu när det lackar mot jul kan vi väl avsluta med en liten Julvisa av Hillevi....

9 kommentarer:

 1. "Det skulle ex vara otänkbart att en svensk riksdagsledamot var med på ett KKK möte eller uttalade sig för sharialagar (eller vad säger du Kaplan)."

  Abdirizak Waberi, som valdes in i riksdagen 2010 för M, har många gånger tydligt förklarat sitt stöd för sharialagar, både före och efter att han blev invald.

  "Waberi har tidigare varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige som tillhör The Federation of Islamic Organisations in Europe.[7] där han också är vice ordförande och ansvarig för medborgarskap och PR. FIOE är en paraplyorganisation för muslimska organisationer i Europa, och dess president är Chakib Ben Makhlouf.[8] Muslimska brödraskapet anser att FIOE är deras representant i Europa och att Abdirizak Waberi företräder dem.[9]"

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, jag har Waberi på radarn i en större grej jag funderar kring.

   Radera
  2. OK, kul!

   Glöm inte att läsa på om kitman och taqiyya. All analys av vad muslimer säger i västvärlden är meningslös annars.

   Radera
  3. KKK har förstås inte med våld erövrat ett land, där man fördrivit och dödat befolkningen. Den som påstår att palestinierna skall acceptera att deras land nu tillhör judarna förstår inte hur människor fungerar.

   Radera
 2. Ni störs av vad frustrerade palestinska ungdomar som fått sina släktingar mördade av den sionistiska ockupationsregimen i Israel, ropar i Malmö men skiter i att sionisterna mördar i Palestina.
  Följ länken och läs: http://www.alhaq.org/documentation/field-updates-2015/970-al-haq-special-focus-unlawful-killings-of-palestinians-by-israeli-occupying-forces-since-september-2015Ni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med. De ickejudar som stödjer Israel saknar enligt min mening kunskap eller moral. Om de är judar har jag förståelse för att den etniska och religiös indoktrinering många judar får från barnsben, får dem att stödja den judiska staten.

   Radera
 3. Jag tror att bloggägaren störs av att en riksdagsledamot skänker legitimitet åt en församling som skanderar att de ska knivmörda israeler.

  Eller anser du att det är ok att göra det? Jag har faktiskt inga problem att se båda sidor av saken eftersom jag inte är ideologiskt fastlåst i att den ena sidan har fel. Jag anser nog att båda sidor har fel, och om en politiker får diplom av en israelisk Mossad-agent som är känd för att företräda en "döda alla palestinier-"linje så skulle jag tycka att det vore lika illa.

  Ser du? Det går att kritisera båda sidor.

  SvaraRadera
 4. En del människor störs av att frustrerade palestinska ungdomar som fått sina släktingar mördade av den sionistiska ockupationsregimen i Israel, ropar ”Död åt judarna” under en manifestation i Malmö mot Israels våld mot palestinierna i Israel och på ockuperade områden i Palestina samtidigt som samma människor skiter i att sionisterna dagligdags mördar palestinier i Västbanken, Jerusalem såväl som i Gazaremsan.
  Följ länken och läs hur våldet och det urskilljningslösa dödandet drabbar både judar men framför allt oskyldiga palestinier: http://www.alhaq.org/documentation/field-updates-2015/970-al-haq-special-focus-unlawful-killings-of-palestinians-by-israeli-occupying-forces-since-september-2015Ni

  Judar lika lite som att alla araber/palestinier ska bära ansvar för våldet och dödandet som utspelar sig i konflikten mellan Israel och det palestinska folket.

  Det finns en israelisk freds- och informationsorganisation som värnar om de mänskliga rättigheterna i såväl Israel som i de av Israel ockuperade palestinska områdena. Här är länken till deras hemsida: http://www.btselem.org/press_releases/20151014_summary_execution_joint_statement
  Läs vad de skriver om Israels övergrepp på palestinierna.

  Enbart under Israels attack på Gaza förra sommaren dödades c:a 2100 människor i Gaza varav över 500 barn. Tror ni att sådant går deras släktingar spårlöst förbi. Det är ju självklart att sådana händelser föder hat i synnerhet hos ungdomar som saknar insikten i att hat bara föder hat. Och det är den frustreringen som kommer till uttryck när de ropar ut sitt hat mot de som stöder den regim som mördat deras släktingar. Glöm inte heller att varje gång som Netanyahu uttalar sig offentligt om våldet judar så hävdar han att han talar å alla judar i världens räkning trots att judar över hela världen protesterar mo det så talar han i deras namn.

  Den enda väg, enligt min mening, för att få slut på våldet i Israel- Palestinakonflikten är via förhandlingsbordet men Israel vägrar och svarar med att bygga ut bosättningarna trots att det strider mot internationell lag. Se länk ang kartor över Israels land stöld: http://tjomlid.com/2014/07/24/israel-palestina-konflikten-kart-og-terreng/

  Sist men inte minst. Det är Israel som ockuperar Palestina inte tvärt om.
  Tjatte Hedlund /Kosmopolit

  PS. Vad tror ni förresten att människorna i de av Nazityskland ockuperade områdena sa att de ville göra med tyskar? Än i dag spottar man efter tyskar som besöker delar av Polen. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs blogginlägget. Det är mkt olämpligt att en riksdagsledamot står och talar inför folk som stödjer terrorism. Jag har inget emot att man talar eller deltar i fredliga aktiviteter för den ena eller andra saken, precis som jag skriver i inlägget.

   Radera