fredag 23 oktober 2015

Volymfrågan - en tillbakablick.

Idag stod 6 klövern och lade fram sin oktoberöverenskommelse. Man verkar eniga om att det volymen är en fråga som är verklig. Så lät det inte för ett drygt år sedan.....


29/8-14 skrev Sara Skyttedal att volymer måste diskuteras

Hon har inte ändrat sig, det har däremot väldigt många andra.

Skyttedals artikel möttes av en spärreld från V   LUF , tankesmedjan Fores  , Grön Ungdom och flera andra tyckare. Göran Hägglund och gamla KDU bossen Ebba Bohlin fördömde det hela. Ovan har jag bara med ett fåtal exempel på all den galla som östes över Sara Skyttedal för att hon sa som det var. Nu ett drygt år senare är alla utom V överens. Jag ser fram emot ursäkter och blomsterkvastar på KDUs kansli. Jag ser även fram emot uttalanden från alla de som mådde illa för ett år sedan och debattartiklar från dem där de tar avstånd från oktoberöverenskommelsen och sina partier.

Det finns hur mycket som helst att ösa ur gällande volymfrågan, men jag tar bara upp Saras debattartikel som ett exempel på någon som säger som det är och sen möter avsky, för att sedan få rätt inom ett år. 

Det fanns också sansade kommentarer, men de var i minoritet.


Sanna Rayman på SvD hade som vanligt en balanserad bild av det hela 

Den utmärkte bloggaren Fnordspotting hade som vanligt ett bra inlägg 


10 kommentarer:

 1. "Jag ser fram emot ursäkter och blomsterkvastar på KDUs kansli. "

  ALLA ursäkter och blomsterkvastar bör rimligen höra hemma hos SDs kansli och endast där!

  "Sanna Rayman på SvD hade som vanligt en balanserad bild av det hela"

  Den tanten var i högsta grad del av volymförnekarna under många år och deltog villigt och smutsigt i hatkampanjen mot SD.

  SvaraRadera
 2. Jag minns Sara Skyttedals artikel mycket väl. Glöm inte Göran Hägglunds kommentar att artikeln var "försåtlig". Där tappade Göran en röst. Sedan bidrog han ju aktivt till DÖ och sitter nu i Aleris styrelse. Något, men inte mycket, förmildrande var att han var den första från något annat parti som ville revidera invandringspolitiken. Helt otillräckliga åtgärder, liksom dagens migrationsöverenskommelse, men en litet steg framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmildrande omständigheter för Hägglund? Tja, även folk som har aktivt bedrivit folkmordspolitik kan väl i någon bemärkelse rangordnas, men vad är meningen med det?

   Här kan du höra vad han hade att säga 2008:

   https://www.youtube.com/watch?v=J3I74qXfMrE

   Radera
 3. Volymer är det förbjudet att tala om?
  Om eller snarare när det börjar brinna i knutarna binder vi samvetsproffsen vid masten. De får inte ta business class till New York, Tel Aviv eller Kanada. De får inte ta båten över till Danmark.
  Dantes inferno skall de beredas plats i. Åttonde och nionde kretsarna.

  Jag förväntar mig även att 2/3 av dessa beslutsfattares löner skänkes till de nödställda. De menar att alla skall ta ansvar, tillsammans. Eller de hade tänkt sig att få igen på skatten genom att ha de nödställda som RUT-ROT-arbetare?

  SvaraRadera
 4. Tycker Johan Westerholm gjort en av de bättre sammanfattningarna. Precis som Tartarus skrev för något tag sedan har folk ingen koll. Även mina tänkande vänner verkar helt hjärntvättade av DN och SVT som byggt sina argument på Sandviksrapportliknande dumheter.


  "Vi har nu rört oss snabbt på en skala från att migrationen är en tillgång över till att det är en investering, en anspänning, att det inte finns något tak (Morgan Johansson i Ekots Lördagsintervju) till att idag ha landat i att vi är vid gränsen för vad Sverige klarar av. På sextio dagar. På sextio dagar har regeringen gjort en helomvändning. Retoriken går inte att känna igen. Den retoriska resan är helt obegriplig och väljarna hinner sannolikt inte med."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, Johan är en saklig och sansad röst i frågan.

   Radera
 5. i Sverige är det bättre att ha fel i grupp med andra än att vara ensam om att ha rätt. Sara kommer således inte att få några ursäkter. Det är nämligen väldigt svenskt att inte vilja erkänna att man har haft fel i sin analys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "i Sverige är det bättre att ha fel i grupp med andra än att vara ensam om att ha rätt"

   Det var dagens sanning. MÅNGA har insett att det är något allvarligt fel med immigrationspolitiken länge men har gjort ett aktivt val att trots det lalla med. Förakt är allt de är värda och förakt lär de få från sina barn.

   Radera
 6. Nu tillhör jag inte de som förstår vitsen med 6 klöverns överenskommelse,alla barnfamiljer och ensamkommande får PUT,vilka får det inte?alla Syrier 30% av asylsökande och Eritreaner får asyl .De som fått avslag och avvikit från utvisning,mister sin dagersättning,utom de som inte kan utvisas pga att hemländer inte tar emot dem.eller har dödsstraff eller de riskerar tortyr.

  SvaraRadera
 7. 800 000 "grader" du kan lita på mig

  Enbart kostnaden för ensamkommande unga asylsökande, varav majoriteten är från Afghanistan, väntas 2019 uppgå till 23 miljarder kronor. Det är mer än vad den afghanska statsapparaten lägger på löner till sina drygt 800 000 anställda

  http://www.svd.se/orimlig-kostnad-for-invandringen

  surprise surprise
  https://youtu.be/qcqeoMy-NFk

  den som inte gillar det kan flytta ..... ;-)
  https://youtu.be/KdnLSC2hy9E

  lyckoslanten....
  http://www.bt.dk/krimi/gigantisk-muslimsk-optog-endte-under-voldsomme-scener-29-aarig-taesket-og-anholdt-ef
  ( fortsätta med samma sak och hoppas på nytt resultat ...den svenska modellen ;-)

  no such thing
  https://www.facebook.com/ifablernasland/photos/a.458441941003070.1073741828.458436887670242/476127555901175/?type=3

  /I väntan på Darwin.....

  SvaraRadera