söndag 30 april 2017

Kommunpanik i Malmö

Ni som följt bloggen länge vet att jag ofta återkommit till Malmö. I Malmö kan man se hur det går med okontrollerad migration under ett antal år. Man kan ju säga att Malmö är som ett sorts facit på en tänkbar utveckling i Sverige, om inget görs.

För det andra har jag också påtalat Malmös havererade ekonomi och att man är helt beroende av kommunutjämning. Men vem ska man ta från när övriga kommuners ekonomi havererar i takt med att deras skattebas erroderar? Och när blir invandringen lönsam? Malmö ligger ju ett antal år före övriga Sverige.

Efter Malmös kvidande kappvändning härromdagen om att man vill undantas från anvisningslagen skrevs Alice T en mkt bra krönika i GP, med resonemang mkt snarlika de jag fört fram i några år. Kul att det sprider sig!
Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

2 kommentarer:

 1. utlandssvensk30 april 2017 20:41

  Att jämna ut andelen migranter är nu den stora trenden.

  Det Malmö efterfrågar är redan delvis genomfört. De anvisningssystem som nu finns (ett för ensamkommande, ett för övriga migranter) tar redan stor hänsyn till historiskt mottagande och andel migranter. T.ex fick de tidigare vita enklaverna Lidingö och Täby riktigt saftig tilldelning 2016, samtidigt som de välkänt berikade orterna Norberg och Ronneby helt slapp tvångsallokering.

  Men Malmö är även en väldigt stor kommun, sett till folkmängd. Om man ska exkludera dem från mottagande, innebär det rimlige en hel del fler migranter till de tidigare vita reservaten....

  "Utjämningen" pågår också för fullt i skolsystemet. Flera skolor har redan stängts, för att MENA andelen blev för hög. Eleverna sprids sen ut i mer vita skolor. Men den stora reformen lär bli någon form av tvångskvotering för friskolorna. Detta ligger i luften och kommer nästan säkert snart. Då lär vi få se dramatisk vit flykt ur landet......

  SvaraRadera
 2. Det går inte att bestämma vart de nyanlända skall hamna, de får fritt flytta hur de vill. Hultsfreds kommun stängde socialförvaltningen för nyanlända i januari 2017 och angav kötiden till 6 månader. Trots detta har 180 stycken flyttat in till den lilla kommunen på 3 månader.
  Lunds kommun blev tagna på sängen av kostnaden för att hysa dessa nyanlända. Ett förväntat överskott på 72 miljoner har nu förbytts till ett underskott på 36 miljoner, 90 miljoner var visst relaterat till migranter. Gissar att det ser likadant ut i övriga kommuner så till valet 2018 bör övriga kommuner också ha gjort motsvarande upptäckt. Ingen slump att staten nu vill minska (konfiskera) 257 miljarder ur valutareserven.

  SvaraRadera