lördag 18 februari 2017

Rasbiologerna i SVTs morgonsoffa

Ingen borde väl förvånas längre, men i SVTs morgonsoffa satt det tydligen några tyckomaner och idkade rasbiologi. Ämnet var melodifestivalen och ett stort problem är tydligen hudfärgen på programledarna.

En sak som är lite lustig är ju att kön , enligt dessa flummare är helt icke binärt, kalla dig vad du vill så är du det. Varför tillämpas inte samma princip på hudfärg? Hasse kanske tycker han är afrikan? Men född i en aningen ljust pigmenterad hudkostym. Vad vet nöjespanelen om det?

Hursom är det sjukt att man kan sitta och spy ur sig rasbiologi som om det vore trettiotalet i SVT.

Pröva att byta ut resonemanget vit mot svart, programledare mot 100-meterslöpare och melodifestivalen mot OS. Naturligtvis skulle det bli helt horribelt.Melodifestivalen har naturligtvis gjort sin rasanalys och tycker programledarnas ljusa skinn vägs upp av mörkare skinn i startfältet...


Helt sjukt att rasbiologin fått så starkt fäste igen, trodde liksom vi hade passerat det stadiet.

För den intresserade kan man ju tillägga att detta går stick i stäv med vad Martin Lutherking och andra färgade förkämpar för allas lika rätt oavsett hudfärg, kämpade för. De ville att individen skulle bedömas av annat än just hudfärgen.


5 kommentarer:

 1. Det minsta man kan begära av svt är att 10% av programledarna ikläder sig niqab och talar nya rikssvenskan. Tror licensinbetalningarna skulle öka markant.

  SvaraRadera
 2. Försök att fälla PewDiePie har pågått i någon månad.
  https://www.youtube.com/watch?v=dC5LyaCdpEI

  SvaraRadera
 3. Ursäkta off topic men behöver hjälp. Genomlidit ytterligare en middag med nära och kära. Trump Trump Trump, när det är uttjatat lite, SD är fruktansvärda, och sedan lite fake news och troll framåt efterrätten. Att ens ge sig in i debatten vore som att peta i en myrstack. Enda jag fick till var att påpeka det lustiga i att SR rapporterat att ubåten var tysk och fortfarande efter påtryckningar inte rapporterat källan. Då blev det tyst och lite obekvämt några sekunder.
  Men - har för mig att det ska finnas en rapport som redogör för sanningshalten i olika medier. Det lustiga var att "hatsajterna" (avpixlat, fria tider och nyheteridag) var mer korrekta än MSM. Däremot var de mer selektiva i sitt urval av nyheter.
  Någon som vet om det finns en sådan utredning eller har jag drömt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nog alla upplevt dessa middagar bland de som enbart får sin världsbild av agendasättande journalister. Det ringer ingen klocka om den där rapporten.

   Radera