måndag 20 februari 2017

Ygeman och frisörerna

Idag tänkte jag kika lite på Ygemans uttalande om att alla som klipper sig för 50kr eller äter billig kebab är medansvariga för mordvågen i Malmö.

Ygeman försvarar f.ö. Sin ståndpunkt 


Först den springande frågan. Kan en frisör leva på klippningar för 50:-? Räknar vi bort momsen så får han 40/klippning. Han använder tydligen maskinsax så han avverkar väl i 3 personer i timmen 8 timmar om dagen 6 dagar i veckan. Han är såklart mkt arbetssam och har full beläggning all öppen tid.

40x3x8x6x4= intäkter på 23 000 i månaden. Har han enskild firma så kan han ta ut c:a 15000 brutto i månaden i lön. Helt klart tilräcklig för att leva på i många fall.

Mer realistiskt är väl att han inte har full beläggning jämt så inkomsten ligger mer troligt på ~8-10000/mån brutto. Även det kan man kanske hanka sig fram på. Kostnader i verksamheten tillkommer också... Mer troligt enligt mig är att en del av inkomsterna går rakt ned i fickan just av den anledningen att det är svårt att leva på denna verksamhet med det skattetryck vi har. Jag håller det för mkt osannolikt att en frisör lämnar en del av dessa inkomster till gängen i Malmö.

Ygeman är alltså ute och cyklar i detta fall.

Det är dock vanligt förekommande att verksamheter är fasader för penningtvätt, ofta är det restauranger, dessa bryr sig dock föga om sin prissättning eller interiör. Deras enda syfte är att stämpla ut kvitton på låtsaskunder och simsalabim så är pengarna skattade och vita. Att komma åt dessa är dock inte medborgarnas ansvar, inte ens om man tar en fyra små rätter där ibland och man stödjer heller inte verksamheten då de redovisar omsättning oavsett om ngn äter där eller ej.

Däremot är det så att om man nyttjar tjänster där det haltar i redovisningen så minskar skatteinkomsterna. Ex om man har byggjobbare svart eller åker svarttaxi. Men folk känner att man inte får ngt för de surt förvärvade pengar man till äventyrs har över efter skatt och tycker då att man lika gärna kan betala 1/3 till en fd migrant som nu är här illegalt än svindyra vita tjänster där de extra 2/3 går ner i ngt svart hål som kallas skatt. Där har man ett ansvar, men då staten numera inte uppfyller sin del av medborgarkontraktet tycker nog många att det för anses upphävt.

Ett annat känt ställe där pengar tvättas är inom spel&dobbel där vinstbongar kan säljar för överpriser. Men där är ju staten en aktör....

Inom bidragssektorn och migrationsindustrin är dock den organiserade brottsligheten djupt insyltad, och där är ju Ygeman och Regeringen ytterst ansvariga.

Ygeman har alltså fel, kriminella gäng gynnas inte av att du klipper sig för 50:- och ja det går kanske att driva en vit verksamhet om du har bra ruljans med det priset, men även om kör lite svart så går det knappast till kriminella gäng.

7 kommentarer:

 1. Ygemans fokus på skatterna, samtidigt som han skiter i mord, rån, bränder och förfall är helt naturligt. Ygeman är sosse, och för en sosse gäller MER SKATT som lösning på ALLT. Nu börjar den inkompetente, sluddrande pladdekvarnen så smått inse att SAPs import av valboskap har medfört en situation där de istället för fogliga naiva svenskar som tycker det är häftigt att betala skatt.

  För egen del tycker jag att denna aspekt av Al Malmö är mycket underhållande. Utan andras pengar att "fördela" (en stor hög åt sig själva, en hög till valboskapen, och så något till idioterna som sköter sig) är nämligen sossar - INGENTING.

  Snart är SAP döda. Det är mest ett gammalt varumärke som Paramount, som folk känner till och röstar på av gammal vana.

  SvaraRadera
 2. Bra genomgång av "faran" med svartköp. Jag håller med om att man inte ska gynna den svarta ekonomin, men mordvågen i Malmö är inte kopplat till pengar från den lukrativa svarta hårklippningsindustrin...

  Ytterligare en anledning till att man kan klippa sig för 50:-, polera naglarna på en vietnamesisk nagelsalong för 150:- och köpa thaimat för 60:- är att de företagen är en front för arbetskraftsinvandring.

  De som vill ha uppehållstillstånd och komma till Sverige betalar stora summor till "företagare" i Sverige som sen ger dom ett "arbete" som ger grund för uppehållstillstånd. Den egentliga affärsidén är alltså inte att tvätta bilar, laga mat eller klippa hår utan att förse presumtiva "svenskar" med ett fejkjobb så att de kan få uppehållstillstånd i Sverige baserat på arbete. Det är en av anledningarna till att majoriteten av alla beviljade uppehållstillstånd för arbetskraft är för okvalificerade arbeten.

  När migranterna väl är här finns inga krav att åka hem om de "plötsligt" blir av med jobbet. Det som säljs är att alltså en biljett in i den svenska välfärden. Du betalar.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 3. Hur frisökrsbranschen ser ut vet jag inget om. Men att svart-taxi har kopplingar till organiserat kriminalitet är det väl ingen som missat? Prova att googla på "taxikriget" annars.

  SvaraRadera
 4. Taxi kriget gällde inte svarttaxi, utan marknaden för registrerade taxibolag.

  SvaraRadera
 5. Rut, Rot, löste en del.
  Tipsa Yngerman att införa *Rufs* så är svartkipp löst.
  Och så *Tux* för taxi.

  Nått mer vi ska fixa?

  SvaraRadera
 6. Registererade taxibolag som fuskade med redovisningen ja, alltså svarttaxi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, svarttaxi = taxiverksamhet utan tillstånd.

   Taxiverksamhet med tillstånd som fuskar med skatteinbetalningar = skattebrott samt bokföringsbrott.

   Vänligen
   Roten

   Radera