tisdag 24 maj 2016

Humanitär matematik - svensk islamistutbildning

På Ledarsidorna.se kunde man läsa om den nya svenska imamskolan.
http://ledarsidorna.se/2016/05/den-svenska-varianten-pa-islam/

Föga förvånande verkar det som att det är Hanabaliter (alltså bokstavstroende dårar) som håller i det hela och nya dårar skall examineras. Naturligtvis kan inget gott komma ur att fler imamer utbildas i medeltida synsätt i Sverige. Det behövs färre spridare av dylik skit, inte fler.

Läs hos Johan ovan mer i detalj. Som värnare av skattemedel funderar jag på varför staten lägger 9 miljoner på att utbilda salafistiska imamer iställer för att ex köpa drygt 4 miljoner doser mässlingvaccin till världens fattigaste barn?

Ni kan ju alltid kontakta ansvariga politiker på Folkbildningsrådet

Riksdagsledamöterna Norlen & Hallengren.

https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/ledamot/andreas-norlen_46bb7675-2a79-4efa-8a0d-c513ad32a47d


https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/ledamot/lena-hallengren_3c5cc43c-e4cd-11d6-ae81-0004755038ce

5 kommentarer:

 1. Hur är det med läsförståelsen? Läs en gång till och fundera på vad Maliki är och vem som ska hålla i utbildningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hanabaliter skall det stå såklart, läsförståelsen är god, men jag var tydligen inte helt vaken vid redigeringen kl 5 imorse ;)

   Radera
 2. Hej.

  Westerholm beskriver Maliki som en lagskola som anser att korantolkningar alltid är tidsbundna: alltså att koranen är ett 'barn av sin tid', och att tolkningen skall följa samhällsutvecklingen:

  "I den marockanska uttolkningen av den sunnimuslimska lagskolan ”Maliki” anses Koranen vara bunden av sin tid. Att seder och bruk som tillämpades under profetens levnad inte är tillämpbara i det 21:a århundradet. Marockos konstitution från 2011, där delar är ett derivat av denna uttolkning och inarbetat i civilrätten, tillåter skilsmässa, abort i vissa fall samt ger samtliga abrahamitiska religioner en likhet inför lagen."
  Från ledarsidorna.se, 24/5 2016

  Vad Kista-skolan kommer att utbilda inom är troligen den hanbalitiska skolan, som verkligen är bokstavstrogen (salafister hör hit exempelvis), vilket Westerholm också påpekar.

  Jag instämmer till fullo med din uppmaning om att vi bör rikta frågor till de ansvariga som du hänvisat till.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Givetvis är man sent ute med att vara rättaren i nöden. typiskt. :)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 3. Kista folkhögskola använder lokaler och reception som tillhör Kista Träff/Kista Träff föreningsråd. Kista Träff är registrerad som religiöst samfund och leds av Mustafa Ahmed. Samme man finns med på Kista folkhögskolas personallista.

  Kista Träff arrangerade en föreläsning förra året med Kamal El-Mekki. En islamistisk predikant som propagerar för införandet av halshuggning och stympning som straff, bland annat för de muslimer som lämnar islam. Straff som även ska gälla i Europa. Julfirande ska också bort då det är "ondska".

  Föreläsningen av El-Mekki i Kista Träffs lokaler ställdes in efter protester från Folkets Hus, där El-Mekki också skulle föreläsa. Kista Träff reagerade då genom att istället hålla en diskussionskväll om allas rätt att uttrycka sig.

  Den första svenska Imamutbildningen är i goda händer, det blir bra det här.

  https://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1829517

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=453581204810419&id=451025265066013

  http://gudmundson.blogspot.dk/2015/06/extrem-predikant-pa-folkets-hus-och.html

  SvaraRadera