onsdag 4 maj 2016

Viljan att bidra

Som ni vet tror jag att skattemoralen i Sverige är på fallande och kommer sjunka än mer i samma takt som skattebetalarna ser att deras surt förvärvade slantar brinner upp i ett stort svart hål där man inte identifierar sig med ngt av ändamålen.

Samma princip men helt omvänt är de möjligheter som finns nu för personer att på stuts gå in via swish motsv och skänka valfritt belopp till ngn/ngt.

Jag har själv skänkt pengar till VRR (veteranstöd) vid flera tillfällen då jag vet var pengarna tar vägen och att de gör gott. Ett annat exempel såg jag igår då författaren till "Tomten är far till alla barnen" hade hamnat i trångmål med SKV. 

Ut på twitter och häpp hade 127 pers skänkt drygt 16.000 och skulden var löst.

Tänk om vi kände att våra skattemedel (iofs avtvingade av oss jmf med swisheriet) gick till för oss kända och vettiga saker. Då skulle det nog inte kännas lika meningslöst med de galna skatter vi har idag (som är på tok för höga men ni fattar).


43 kommentarer:

 1. Utlandssvensk4 maj 2016 13:34

  Off Topic,

  Angående våra tidigare debatter här om islam, islamister, salafister och annat, såg jag en ett upplysande inlägg i dag:

  "Vi vill gärna se salafismen med dess krav på en återgång till det rena och ursprungliga islam som en udda sekt i islams utkanter. Så är det tyvärr inte. Salafismen är idag den häftigaste och populäraste strömningen inom sunnitisk islam, särskilt bland de unga. Salafistiska ”Islam Q&A” var den populäraste islamiska sajten i världen år 2015. Där tvekar man inte att försvara traditionella sharialagar, även slaveri."

  https://detgodasamhallet.com/2016/05/04/muslimerna-i-sverige-ar-inte-en-isolerad-o/

  SvaraRadera
 2. Det är definitivt så att acceptansen för svartjobb ökar, och acceptansen för de sjyhöga skatterna minskar i snabb takt. Politikerna försöker med det vanliga tjatet om "skooooolan, våååården, omsoooorgen", men jag tror alltfler genomskådar att pengarna bara går till invandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant
   Själv rådbråkar jag numera min hjärna med funderingar på skatteflykt...

   Radera
 3. Uppenbarligen verkar Mona Sahlins vilja att bidra med arbetsgivaravgifter vara i avtagande.

  SvaraRadera
 4. Jo, skattemoralen är väl så där, med anledning av vad det är för inteessen som mp har drivit på om, knasislamismen, jämte då att det varit identitetspolitikens främste banérförare Mona, som utsågs av fru Olsson, att bekämpa extremism, och det gick väl så där, mot vad som blev känt efter Parisdåden. Sedan uppdagas, det går inte att utesluta, att Monas agerande, vad som sägs och inte sägs, när oh i vilken fråga, hänger samman med att just Mona kastar första stenen från partiet s, med en hel helgdags mellanrum, från att det blev känt på åklagarkammaren, att hon är tjenis med sin livvakt, som har väldigt frikostiga vanor, och skyddar henne mot vad då? Klanen eller K-Klanen? Nä, vilja att bidra ökade inte nu heller. S.W

  SvaraRadera
 5. Allt som inte blir en polis-anmälan kan man kalla "tips".
  Sedan kan det komma från kollegan mitt emot eller någon som kontaktar oss (tex en domstol)

  En handling (det falska intyget) har använts i en tvist i hyresnämnden. (hyresnämnden är en domstol i Stockholm)
  Fastigheter och bostäder är det vanligaste sättet numera, att tvätta pengar, dvs svarta pengar, då det inte alltid är enkelt att fastställa vad ett marknadsvärde är. Handeln med svarta 2ahandskontrakt är sas bara en del.

  En tipsare gör gällande att det finns anledning
  att närmare undersöka om Monas livvakt lämnat in falska inkomstuppgifter till hyresnämnden.

  Polisen får kännedom om Sahlins löneintyg den 13 /14 april. Den 13 är en onsdag, dagen då en ångerfull heilarturk försöker pudla,och den 14 är en torsdag, dagen då bilderna på Kaplan publicerades i media, med hans illustra sällskap, som han inte var medveten om själv. Det händer extremot mycket, dessa dagar, och det slår så klart rakt in i Monas utredningskansli, eftersom hon om någon är väl medveten om Kaplans vänner, partiet s har ju själva manövrerat bort Nalin Pekul, för s-kvinnor, och nu börjar det brännas. Även om Löfven och Bha Kuncke pliktskyldigt grymtar på fredagen, så är ändå Morgan ute till försvar, så på fredagen är det inte klart med någonting. Kaplanaffären står och väger.

  Henrik Engelkes, kommissarie på enheten för särskilda utredningar, får information om att Mona Sahlin upprättat ett falskt löneintyg åt sin livvakt. Detta sker i vart fall den 13 april, sannolikt tas kontakten med åklagarkammaren den 14, dagen efter.

  Kommissarie Henrik Engelkes arbetar för övrigt med underrättelsetjänsten på sin avdelning, så det är inte vem som helst som bedriver undersökningen, detta indikerar att det är fråga om frågor som rör rikets säkerhet. Så nu bränns det ännu mer, och självfallet kommer detta till kännedom för kretsen kring Löfven, partiet har nära kopplingar till delar av Kaplans nätverk, dessutom har just Mona av alla, synnerligen välunderrättade källor till just Islamism och jihad, efter Parisdåden blev det inte lika enkelt att försvara den tidigare linjen, i vart fall inte internationellt.

  Polisutredning initieras således veckan innan Kaplan avgår efter att Engelkes den 14e fått klartecken av åklagarkammaren att gå vidare med saken. (det tog en dag att fatta beslut, så man kan ha suttit på rätt vass information, utöver det uppenbara.

  Bedömningen är att det var relativt bråttom att starta utredningen.
  tacka fan för det, Monas uppdrag är på sluttampen, och det sammanfaller med Kaplan, vars sympatier och uppdrag redan är kända inom s, förefaller vara en något mindre bra idé som minister, när det visar sig att han umgås nära med de mest stockkonservativa ärkeknösa religiösa fanatiker och fascister som går att uppbringa.
  Den rörelse som Monas samordningskansli ska utreda, vilken otroligt sammanträffande koppling, att det var alliansen som gav Mona uppdraget, vilken röd-grön-brun röra, och grön är islamisternas färg, om den inte är ISIL-svart.

  "Jag hade anledning att tro att fler kände till det här"
  "viktigt att vidta åtgärder snabbt för att säkra bevis"

  varpå åklagaren begär ut Monas intyg.

  åklagaren beordrar livvakten, dvs polisen att komma upp med handlingarna så att det gick att ta ställning till tipset.
  Polismannen kom personligen upp med en kopia på Mona Sahlins misstänkt falska intyg till åklagarmyndigheten dagen efter.
  Detta är rimligen under fredagen, samma dag som stackars Romson ska försvara Kaplan, genom att intyga, hon med, att Kaplan och vargarna, inte visste om att de var på samma tillställning. Den där förklaringen gick inte hem hela vägen....

  åklagaren konstaterar samma eftermiddag att intyget inte stämmer med de inkomster som livvakten har. -->
  Det finns anledning att misstänka brott.
  S.W

  SvaraRadera
 6. Misstanke om:

  - osant intygande. Mona Sahlin har skrivit ett intyg med oriktiga löneuppgifter på regeringskansliet brevpapper i syfte
  att möjliggöra för hennes personlige livvakt

  - att köpa en fastighet för 10 miljoner på SoLsidan
  (som tidigare sålts för 17 miljoner)

  - missbruk av osant intyg.

  - Livvakten använder intyget vid en tvist i hyresnämnden.

  Vad som föranleder denna tvisten i hyresnämnden är i dagsläget inte klart. Dock är det uppenbart att motivet till att det kommer in ett tips, har att göra med själva tvisten, att det förefaller som att Monas livvakt snuvat någon annan på en affär.

  Det handlar alltså primärt makt/intressen, som hanteras genom medlet pengar/smörjmedel, och sedan ligger misstankar om sexuella tjänster runt hörnet.

  - Livvakten arbetar åt Mona på kansliet, köper en rätt dyr privatbostad, som dessutom är värd mer pengar än vad som framkommer, och som är "lyxfälleutrustad"

  - Något ifrågasätts, varpå livvakten kontrolleras, sannolikt bank inblandad, varpå en tvist uppstår mellan parterna, varpå det verkar avgörande, huruvuda livvakten har täckning eller inte, för en massa kosing, varav i vrt fall officiellt en miljon lämnats i handpenning.

  - Livvakten förmår magiskt nog Mona att lämna in en förfalskad bevisuppgift till en domstol (hyresnämnden) efter att någon ifrågasatt inkomster och täckning, varpå Mona täcker upp genom att intyga en lönenivå, som täcker köpet. (Att Mona inte begriper faran med detta, i hennes arbete, som arbetar med underrättelseverksamhet och Säpos terroristverksamhet, och sannolikt även kontraspionaget är helt enkelt bara för bra för att vara sant, tänkte gjorde hon säkert, men något annat var viktigare, och då blir kabinettsfrågan, om hon tänkte med magen/genuset, eller om hon helt enkelt gjorde bedömningen att något värre annars skulle inträffa? I vart fall kan man lista ut med lilltån, att säpo är inkopplat, och granskar kansliet för våldsbejakande extremism, där partiet s och mp, av outgrundliga skäl, har lagat sig samman, med fel kraftfält, det är väl i bästa fall naivt. S.W

  SvaraRadera
 7. Mats Åhlund utesluter inte att ärendet växer under utredningens gång (eftersom om livvakten inte har täckning för köpet, så har han valt att köpa, och då måste det finnas andra pengar med i bakgrunden, som sas är icke-officella, och det är detta som blir pikant, från var lch vilka intressen kommer alla pengarna, kan det vara från främmande makt? nä, det var ett slag under bältet, nog är klassikerna sex, makt och casch, något som inte finns i Sverige, och naturligtvis finns ingen som helst agenda för främmande intressen, att vilja påverka Svensk utrikespolitik, genom vår inrikespolitik, så partierna, våra partier, som inte behöver redovisa ett smack, höjda över varje misstanke, ja de befolkas av personer som ingen vet, om de kan stå emot sina begär, eller inte.

  Anders Jakobsson är lämpligt nog på semester denna vecka när utredningen kommer i dagen. Utredningen står stilla fram till på tisdag, då han åter är på jobbet, vilket innebar att han tog semester när det var klart att Mona skulle ta ner skylten, för hur i helvete svarar man på frågor parallellt med Monas syltburkar, om man inte vet om hon är kvar eller inte. Det skulle slå rakt in i lejonkulan, och det gjorde det. Mona insåg att det skulle ta hus i helvete, av husaffären med pengar som inte finns, och försökte bara försvinna, som Burt i Lödder. Vips försvann hon, likt rören som Expressen hade en efterlysning om, men saken, det finns kvar, hur in i hela norden kan man tro att man klarar sig från sökljuset med mediaarméer, trots att man är komplett oegentlig, är det inte smartare att göra rätt för sig från start, leva som an lär, så slipper man denna penibla pina, och det kommer inte att gagna arbetarrörelsens opinionssiffror. S.W

  SvaraRadera
 8. Jaha, då ska man bara backa bandet för att se hur det var i Monas värld, där på kansliet för våldsbejakande extremism, vid tiden inför avslöjandet om intyget, beakta nu att tvisten i hyresnämnden hade en tidigare historia, som inleddes före Parisdåden.

  9 april Lördag. Leylani talar på Sergels torg
  för Azerbajdzjanska föreningen. Uppmanar till krig mot Armenien,
  dvs krigshandling, utöver gängse hets i fråga om pågående konflikt i Nagorno-Karabash, (notera när att Armenien och Iran har intressen som är gemensamma här)

  10 april Söndag
  SvD osannolikt nog tidigt på pucken.
  "Oro efter tal om ”död åt de armeniska hundarna”

  11 april måndag
  En svensk misstänkt terrorist har blivit tagen i Bryssel

  12 april tisdag
  Terrorist som dödades i Bryssel ska ha bott i Sverige
  23-åriga Osama Krayem kommer från Rosengård i Malmö.

  12 april Heilartalet i klass med Adolf, återges i dess helhet, sannolikt är Chang Frick först ut, men tidningen arbetaren är hyfsat med i svängarna.

  12 april Expo skriver en artikel (exponerar - här har Mona örnkoll)
  "Turkisk chauvinism och folkmordsretorik rakt ur hjärtat"

  Redan här vet Sahlin, naturligtvis, att det är tvist i hyresnämnden, och att frågan om intyget kommit på bordet. Samtidigt, i Monas värld framkommer väl kända uppgifter om Kaplan inom S. Datumet för intyget är därför inte ointressant, dvs inte datumet som står på brevpappret, utan när intyget lämnas in till hyresnämnden.

  13 april Onsdag
  Ångerfull Leylani efter hattalet om
  "armeniska hundar" Barbaros Leylani avgår efter hattalet.

  14 april torsdag Bilder som redan var kända publiceras utan pardon - Kaplan med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna och den islamistiska organisationen Milli Görüs på middag.

  Tipset kommer in till Polisen, officiellt den 13 april.

  14 april Pressekr Hakim Belarbi briljerar i Expressen med Bert Karlsson och kungen-liknelsen och attackerar sedvanligt media som islamofober. (ska det fingera även denna gång, patriark-tricket, utan att kvinnorna (som är grundlurade) av kvinnorna som påstår sig företräda kvinnorna - dra på trissor, Islamofob-kortet fungerade inte, eftersom Expo och Mona fått kalla fötter :-) I vart fall finns en korrelation, ingen officiellt makthavare skyndade ut till försvar, för uppgifter som icke alls var nya. Så otroligt fantastiskt, äntligen tänkte nog fler personer med invandrarbakgrund, som inte är islamister, vad var det som fick sossarna att vakna upp ur dimman?

  Hakim Belarbi blir tagen ur tjänst samma dag - får inte längre har kontakt med media, hans telefon kopplas ur.

  Mps presschef Adam Bergsveen berättar att uttalandet (om Bert och Kungen :-) var olämpligt och att det var bra och viktigt att Hakim Belarbi snabbt bad om ursäkt.

  – Vi har avlastat Belarbi i dag eftersom det är så många medier som vill prata med Kaplan, (men Kaplan hade gått under jorden)

  S.W

  SvaraRadera
 9. 15 april Fredag

  Löfven och Bah-Kuncke kritiserar Kaplan, kuriren till Ankara.

  Romson försvarar Kaplan :-)
  ”Som jag förstod det så såg de inte ens varandra”
  ingen av dem visste att de var på samma middag

  Morgan Johansson försvarar Kaplan :-)

  ”Han visste inte att han hade en högerextremist som middagssällskap”
  ”jag tycker nu att Kaplan har tagit tydligt avstånd från organisationerna som ifrågasatts.”
  ”Hans stab får strama upp rutinerna när det gäller att se i vilka sammanhang som han finns med i”

  15 april Birroblog. (symboliskt viktig vindvisare, hur vinden bara vänder, från att vara fördömd kättare, till att plötsligt få viss upprättelse, för detta med

  15 april Twitter
  Veronica Palm gör ett intrikat försök att rädda situationen,
  hon tillhör s-kretsen, men är inte nära regeringskretsen, som blivande GS (för rädda barnen undan ISIL), med ett väldigt fett arvode, som täcker hennes omkostnader för sitt boende.

  Veronica Palm:
  ”Gråvargarna var aldrig någon favorit hemma hos oss."

  "Barnen gillade mest Fårskallarna och jag föredrog Älgbror”

  MEN NU, NU

  den 15 april, händer något, informationen om Monas intyg och åklagarkammaren har nu definitivt nått statsministerns innersta krets om Sahlins fanstyg – otyget med falska intyg. Så nu måste man fatta beslut, vad måste offras för att inte själva faller offer.

  Kaplan har som sagt redan fått viss kritik av
  statsminister Stefan Löfven OCH……
  kulturminister Alice Bah Kuhnke.
  Monas arbetsgivare.

  Där på fredagen, innan det blev klart inne i lejonkulan att Mona fibblat med intyg, (och att vi kan lita på åklagarna och polisen/säpo, i vart fall under GD-nivå ;-) lite på samma vis som när Holmer var säpochef....Tack gode gud för tjänstemän som är opartiska, generaldirektörer till trots.


  Nu trodde nog stackars Löfven att han skulle reda ut Kaplan,
  (för Löfven är trots allt ingen riktig insyltad syltrygg, utan ganska mycket slav under omständigheter han själv inte kontrollerat, fram tills nu?

  Genom rättfärdig kritik, pudel och sedan omstart, för Kaplan, trodde regeringen (s+mp) att man inte skulle behöva ta konflikten med islamisterna genom att offra Kaplan. (och nog hade det varit väldigt tyst på Monas kansli, ända till Parisdåden, och nog var det ändå Mona som stod bakom detta med Strukturell rasism, som just fallit Salafisterna så på läppen. Konstigt, kurderna och iranierna, eller de kristna minoriteterna gnällde inte, det var just dessa Islamister, som tror på sin enda vägens religion, som var de kränkta.

  Det står och väger....
  Det är fredag eftermiddag, och så går alla hem, så klart.
  Party skulle Mehmet sagt.
  och det väger.... Morgan har satt punkt.

  16 april Lördag
  Denna dag är dagen för beslut,
  inget läcker och det pendlar i pressen.
  I lejonkulan sitter de nu, förutom med Kaplan och alla heilare, även med Monas nya affärer, och det är ingen rolig situation alls, eftersom det är kretsen kring statsminsterns gäng som delvis försatt honom i smeten, alltså kretsen kring Jämtins närmaste i VU.

  ”Osakligt drev mot Kaplan”
  alternativt
  "Kaplan går gärna Turkiets ärenden"

  Ledarsidorna kommer till vår räddning

  S.W

  SvaraRadera
 10. Kaplan på en piedestal - det är en fyndig rubrik, och bilden brevid är om möjligt ännu bättre, dvs rubrik och bild säger samma sak.
  Istället för Kaplan kunde det stå, Islamister på piedestal.

  Ledarsidorna är alltid välinformerade,
  inifrån kulan, av folket som det går att lita på inom S,
  dvs de som inte tillhör Jämtins folk. Alla sossar är inte glada över samröret med bröderna, i synnerhet inte alla som tycker de tär märkligt att denna linje förs av feministerna och kvinnoförbundet.

  http://ledarsidorna.se/2016/04/pa-en-piedestal/

  Ett antal personer ur Kaplans stab samt pikant nog även statsministerns egen planeringschef Anneli Toresson sitter
  nu väldigt löst till. Det börjar brännas in på bara skinnet,
  hos regeringschefen själv, nu handlar det om väldigt många människors intressen/syltburkar. Bara nu går det att fatta skarpa beslut, när det viner om det egna intresset.

  Toressons nya roll av ansvar för regeringens långsiktiga kommunikationsarbete med en samordnande strategisk roll.
  Toresson är dotter till Bo Toresson, Palmes partisekreterare 1982-1992. Mot slutet av Perssons regeringstid var/blev Toressons dotter Anneli stabschef.

  När Mona Sahlin tog över som S-ledare följde Toresson med och blev under flera år Monas närmaste medarbetare och rådgivare, bland annat som talskrivare. Detta inkluderade identitetspolitiken och samröret med de gröna krafterna, och här slog det visst slint med både LO och med vänsterpartiet, kraftfälten.

  Sedan försvann Torresson under Juholt och sedan, efter att JÄmtin kickat Juholt, så kom Torresson tillbaka.

  Anneli Toresson började sin nya tjänst på Rosenbad den 7 mars 2016 för att "bygga ett starkare och mer jämlikt Sverige".
  Det var Monastrategin "back in business".
  Men hur tänkte de egentligen? det får vi aldrig reda på.

  Torresson i en roll som Löfvens allra närmaste rådgivare (i praktiken beslutsfattare som planeringschef åt statsministern), dvs den som fattar beslut och prioriterar statsministerns kalender och tider. Mer makt än så kan man nästan inte ha, vid sidan av Löfvens egen statssekr.

  Nu, natten till söndag har man fattat vidden av helvetet, genom att Mona är samordnare för våldsbejakande extremism, som indirekt är kopplad till Kaplan och turkiets utrikespolitik, och EUs förestående sammanbrott avs migrationsströmmar, och plötsligt blir kristina från Duvemåla mer begriplig, allt kan inte bara vara Mps fel, det är dessutom Löfven och Johannson som hållet i detta arr.

  Jo, nu har man fattat beslut, nu gäller det att utse två härolder som kan ge en hint, Mona och Margot.

  17 april: Söndag
  Kaplans jämförelse med Israels agerande mot palestinier med hur judar behandlades i Nazityskland avslöjas av SvD.

  Israelisk protest mot Kaplan

  Nya turer kring Mehmet Kaplan som vägrar erkänna Turkiets folkmord på armenierna 1915.

  Aftonbladet håller tyst.

  Mona Sahlin kastar första stenen, kallar jämförelsen för ”horribel”.
  Utrikesminister Wallström kastar den andra stenen, med mycket skarpa ordalag, så från att Morgan försiktigt försvarar Mehmet på fredagen, så blir det lördag, med lite avvägningar, och inför söndagen har de bestämd sig, och det råkar sammanfalla med att tipset om Monas livvakt inkommit.

  17 april SvT kallar in Mohamed Temsamani,
  ordf för FIFS i söndagens SVT Agenda
  Det framgår inte av inslaget att Temsamani är en av alla heilare och har ett förtroendeuppdrag för MP.

  Sedan blir det måndag
  S.W

  SvaraRadera
 11. ”Hälsningen” började användas efter massakern på rabiaplatsen i augusti 2013 av Muslimska brödraskapet. Rabia betyder fyra - samma namn som torget - en symbol för att minnas det som hände på torget . ett stöd för Muslimska brödraskapet.

  Måndag 18 april: Kaplan försvaras av statsministern och avgår med hederbetygelser.

  20 april Ledarsidorna avslöjar nätverken inom s avseende
  http://ledarsidorna.se/2016/04/toppen-pa-ett-isberg-2/

  "Mustafa och Kaplan är nu borta från partipolitiken.
  Men banden finns kvar. Det vi ser är bara toppen på
  ett isberg och samtidigt en maktkamp som inte har
  något med islamofobi att göra."

  "Kaplans avgång till trots så finns kopplingarna till S kvar.
  Musa föreläser om islamofobi för SSU med jämna mellanrum.
  Det finns fler kopplingar."

  "Pekul, förespråkare för en modernisering av Islam, förlorade omvalet som ordförande för S-kvinnor mot Lena Sommestad. Sommestads kampanj av Sara Gunnerud, författare till ”Ordets makt i politiken”. Gunnerud är till vardags Kommunikationsansvarig för Studieförbundet Ibn Rushd och redaktör för medlemstidningen Kupolen."

  När detta kom fram var det nog en och annan journalist som tappade hakan.

  Ibn Rushd är det studieförbund som Nalin Pekgul och Kurdo Baksi varit mest kritiska mot. Studieförbund som organiserar flest Islamister som är kopplat till Kaplans gubbar, och ingen vet om det är riktiga medlemmar eller hittepåmedlemmar, för ingen kontrollerar, och de som kan kontrollera, har inget intresse, att de verkliga sifforna kommer fram, så hela detta islamistgäng är en uppblåst illusion. Det finns inte täckning.

  "Waberi, Kaplan och Mustafa är borta från den formella politiken. Men banden finns kvar. Och varje kritik mot någon i ”Ibn Rushd” – sfären är i deras värld islamofobi."

  S "har även komplicerade förhållanden till moskén i Vivalla - basen för en ”röstskola” organiserad av partisekreterare Carin Jämtins närmaste medarbetare Alaa Idris. "

  "Idris är idag en av s mäktigaste tjänstemän som organisationssekreterare med ansvar för partiets
  arbete med organisation och stadgar."

  Från Vivallamoské har flera medlemmar åkt ner till Syrien för att göra ”Jihad”.

  Jo, det finns så mycket information kvar, som inte kommit fram, och Ledarsidorna ska bli intressant att följa, när det slår ända in i ormboet, och de som tidigare lidit nederlag, för identitetssossarnas kapning, kommer att börja släppa info, i takt med alla alla kopplingar kommer fram, Monas sorti underlättar denna inre revolution inom arbetarrörelsen. S.W

  SvaraRadera
 12. <egentligen, för perspektiven, måste hela debattklimatet studeras som fond, till uppvaknandet, det är inte lite flashbacks till matrix.
  kanske ville människor inte vakna? Trots allt är det Åsa som tillsatt Lövin och Bolund (vilket tyder på omdöme), lille Fridolin är nog född helt utan omdöme, (kunskap om hur dom faller), med med ett absolut gehör för vad publikum vill höra för svada just nu.

  MK var sekreterare (1996–2000) Sveriges Unga Muslimer
  ordförande (2000–2002) Sveriges Unga Muslimer.

  Kaplan blev tack vare goda kontakter (Fridolin) ledamot i Miljöpartiets partistyrelse 2003.

  MK var samtidigt verksamhetschef på antidiskrimineringsbyrån Byrån för lika rättigheter.

  Presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006)

  2006 Kaplan ger sig in i debatten om Muhammedbilderna i Jyllands-Posten där han förfäktade att Danmark (dvs pressfriheten i Danmark avs Jyllandsposten) hade gått över gränsen....

  2006 ersatte MK Fridolin som riksdagsman inför riksdagsvalet 2006.
  (Det val då mp inte blev vågmästare)


  2006–2010 MK
  gruppledare för partiets riksdagsgrupp jämte Gunvor G Ericsson
  därtill ledamot i
  - Justitieutskottet och suppleant i
  - EU-nämnden och suppleant i
  - Utrikesutskottet.

  inte illa.

  2008 Kaplan grundar den islamiska organisationen Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa (i egenskap av mötesordförande)

  2008 Kaplan är med och startar Charta 2008 som försvarar personer som anklagats för extremisms


  7 nov 2010 Kaplan nekas inträde till Israel.
  (det är alltså efter valet och de faktum att
  alliansen blev medberoende till mp.

  25 maj 2014 SUM:s nye ordf Rashid Musa visar sympatier med Muslimska brödraskapet.

  juli 2014 Almedalen MK uppmärksammas när han jämför ISIL-jihadister, (med svenskt medborgarskap,) i Syrien med svenska frivilliga i finska vinterkriget 1939–1940 (när Ryssland anföll östra rikshalvan :-) som Sverige förlorade till Ryssland 1809, efter att Finland vunnit sin frihet efter inbördeskriget 1917.

  3 oktober 2014 Kaplan utses till minister meddelar Candemir för den turkiska statskontrollerade nyhetsbyrån Anadolu Agency

  14 oktober 2014 Pekgul anklagar Kaplan för att
  ha en dold islamistisk agenda och att vara islamist


  DN 14/10
  Fred Adams vid Human Rights Watch rapporterar
  hur IS systematiskt tillfångatar kvinnor i Syrien och Irak:
  "Vi har hört chockerande berättelser om att de tvingas konvertera, utsatts för tvångsgiften, sexuella övergrepp och slaveri".

  16 oktober 2014 Corren Problemet Kaplan

  http://www.corren.se/asikter/ledare/problemet-kaplan-7425540.aspx

  "Jag har sett tiotals, kanske hundratals, kroppar med huvudena avhuggna", säger familjefadern Amin Fajar som flytt IS-krigarnas belägring av den syriska staden Kobane.

  Jihadisternas brutalitet är inget som hämmar rekryteringen av frivilliga. Tvärtom. Enligt Säpo strömmar nu ett "exceptionellt stort" antal resande till Syrien.

  Risken för terrordåd i Sverige bedöms öka när jihadistrekryterna återvänder.

  Det var detta som Mona skulle motverka, Birgitta Olson kunde inte gjort en bättre rekrytering, den var taktiskt briljant, och ingen kunde vid tiden ana att rekryteringen dessutom var ett strategiskt mästerstycke, något som nästan inte går att överträffa :-)
  S.W

  SvaraRadera
 13. ”Olyckan” i Köpenhamn 2015 den 14 februari

  Attacken - terrorattentatet mot demokratins väsen, den öppna nordiska välvilliga modellen, där vi respekterar varandra och för en debatt. (Vilks var vid tiden mer eller mindre utstött för sin envetenhet att strida för hans rätt som fri man att uttrycka sig, i enlighet med TF, ett barn av frihetstiden efter de stora nordiska krigen.

  Debatten om demokrati förs i kulturhuset (Kruttunnan) i Köpenhamn 2015, den 14 februari.

  Ett debattmöte med rubriken:
  Konst, hädelse och yttrandefrihet
  organiserat av Helle Merete Brix
  som bjudit in:
  - Lars Vilks
  - Frankrikes ambassadör i Danmark, François Zimera

  Under ett anförande av Femenaktivisten Inna Shevchenko
  avlossade gärningsmannen ett automatvapen med 30 till 40 skott
  rakt in i lokalen genom en fönsterruta varpå filmskaparen Finn Nørgaard, dödades och tre poliser skadades.

  Polisen utredde det hela som ett terrorangrepp mot det demokratiska samhället, yttrandefriheten.

  Natten mot söndagen, vid 00.50 avlossades skott nära Köpenhamns synagoga på Krystalgade i Köpenhamns varpå en person träffades i huvudet och två poliser tillfogades skottskador.

  Klockan 05.00 på söndagsmorgonen den 15 februari sköt dansk polis den förmodade gärningsmannen till döds vid Nørrebro, vederbörande var vid tiden redan en känd säkerhetsrisk av dansk säkerhetspolis.

  Automatgeväret som El-Hussein använde hade stulits två år tidigare av en hemvärnsman. Två av de tre umgicks med islamister. En hade krigat i Syrien och hyste sympatier med Islamiska Staten.

  Jaha, så studeras vad Mona med kansli gjort från att hon blev utsedd av Birgitta Olsson under Reinfeldts ministär, inte ett enda förbannat dugg, de har suttit och sovit, tills Köpenhamnarna diskuterar pressfrihet och bjuder in Vilks, som omedeldebart attackeras. Nu vaknar visst kansliet för våldsbejakande extremsim, snygga fina reko reaktiva svenskar, fan det är nära nog dags att konvertera till Dansk eller Finne. Det är precis som om Svenska politiker inte kan vara proaktiva och ta kommandot, man måste vara ett offer för sakernas omständigheter, hu jeda mig.


  17 februari 2015 Webben är nu uppe
  Den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism
  lanserar sin webbsida www.samordnarenmotextremism.se.

  17 februari 2015 SvT Mona Sahlin talar om kampen mot radikalisering
  Mona Sahlin gästade Gomorron Sverige för att tala om:

  - Terrorattentaten i Köpenhamn.
  - utbildningsmaterialet Samtalskompassen. (som riktar sig till skolpersonal som möter individer i deras vardag som är i riskzonen)

  http://www.samordnarenmotextremism.se/aktuellt/page/5/

  Suck
  S.W

  SvaraRadera
 14. Det blir trots allt lite utrymme i pressen efter Köpenhamnsattentaten på vårt broderfolk i sundet,
  det var inte bara Vilks som attackerades, det var minoriteter,
  judar, oskyldia vanliga människor, det var en attack på
  hela Danmark, demokratin, och ytterst vår framgångsrika fredliga nordiska modell, att föra samtal och ta frågorna genom öppet samtal,
  det är tyvärr det islamisterna attackerar, ömsom genom attacker (rädsla) ömsom genom infiltration (av vår blåögdhet) och framför allt genom att utnyttja skam/Skuld eller vad det är, att anklaga varje tillstymmelse till rkitik av att vilja inskränka människors rättigheter, tex kvinnors, som islamafobi, det är så dumt att det inte skulle kunna vara sant, kopplingen till feminism, men tyvärr är det alltför sant. och så dumt att det nästa inte går att beskriva, annat än satiriskt. vad som skyllde skydda människans rätt, vändes mot samma rätt utan att någon i etablissemanget blinkade. S.W

  2015-05-29 Zeliha Dagli
  Jag kan inte längre vara mig själv här
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20877039.ab

  15 jun 2015 Expressen
  Böghatet bland unga i Husby blir allt värre
  http://www.expressen.se/debatt/boghatet-bland-unga-i-husby-blir-allt-varre/

  ” Den utveckling jag ser i Husby visar med
  all önskvärd tydlighet att vi måste stå emot
  sådana påtryckningar.”

  22 jun 2015 Expressen Amineh Kakabaveh
  I förorten växer männens diktatur
  http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

  ” När regeringen och politikerna inte agerar betalar vi kvinnor och barn i förorterna priset. Men i det långa loppet kommer alla i Sverige att vara förlorare.

  Vinnarna är SD och alla invandrarfientliga krafter. Hur länge skall vi vänta med att få samma rättigheter på våra förorter som svenska flickor har, frågade Fadime Sahindal år 2001. Frågan är fortfarande obesvarad år 2015”

  Amineh har fått ta mycket skit, tyvärr.
  S.W

  SvaraRadera
 15. Sig själv till skräck och androm till varnagel.

  Den uråldriga princip varpå det svenska - och andra nationers - rättsväsende grundar/rättfärdigar rätt/straff på, för att förhindra beteenden som skadar det gemensamma.

  Att bränna sig på elden gör ett barn i regel en gång, lär sig inte barnet, finns det skäl att anta att något inte stämmer. Den som gör fel och begår misstag, är vis, om vederbörande lär sig av misstagen. Människor som inte begår misstag eller gör fel, har oftast inte lärt lärt sig någonting. Människor som dömer andra, på småsaker, utan att beakta helhet, gör inget annat än att döma sig själva, som lumpna lymlar.

  I Sverige hade vi skampålar på torgen, skamstockar utanför kyrkorna galgbackar längs med infartsvägarna till städerna. I häktet efter dom väntade den dömde på att sättas i skamstock utanför kyrkan, ställas vid skampålen på torget eller sändas till tukthus, rasphus, spinnhus eller fästning, i värsta fall vanäras på en galgbacke inför åskådare, allt i avskräckande syfte.

  I grund och botten handlar det om respekt för lagar och gemensamma normer - om den moral och etik som inte (bara) kan lagstiftas fram utan som även måste komma inifrån och vara en integrerad del av personlighet och samhälle, respekten för att man inte lever ensam på jorden och inte har rätt att vara herre över någon annan, därför måste det finns grundregler, respekt som inte får överskridas.

  Straff (inkl skamstraff) har ett syfte, för både individ och för gemenskap. En individ utan gemenskap, eller en gemenskap utan individer är inte möjlig. För att gemenskapen ska fungera, krävs normer, minsta gemensamma nämnare, som alla måste acceptera.

  En viktig princip för ledare, är att ledaren väljs av gemensamheten, förtroendeuppdrag, där gemensamheten utgår från att ledare, som förlänas makt är ärligt med uppdraget.

  Försvinner tilliten försvinner lojaliteten mot det gemensamma bästa under just den ledaren/ledningsfilosofin. Somliga kallar det solidaritet, andra kallar det plikt, andra benämner det ansvar eller rent av förnuft, att eftersträva makt (personlig makt) genom att påstå sig vilja arbeta för individernas och gruppens bästa

  Försök till uppdelning av ideologier, (liberalism, socialism, nationalism, konservatism, fascism, socialism etc) kan säkert vara av intresse för de närmast berörda (men båtar föga om de där ismerna egentligen inget betyder för den som själv förfäktar dess suveräna principer.

  Grundläggande läxan kallas "överenskommelse" om att enas under ett gemensamt Normsystem - lagar, rättesnöre för laget (värdegrund på pränt med officiell sanktion) som förfäktar en föreställning om att vara till gagn för individ och/eller kollektiv. Sakta men säkert försöker den postmoderna eran upplösa lagen, den demokratiska grundidén, och ersätta denna med en godtycklig odefinierad värdelös värdegrund, tex feminism, antirasism, demokratisk värdering, mumbo, jumbo, god dag yxskaft, för den som tolkar det rätta, sätter sig till doms över andra (med vilken lagtolkningsmakt då?)

  Är det en förevändning för att nå helt andra syften. Grunden för allt, är att studera vad människor gör, hur de prioriterar och därmed fundera på vad de inte gör. Vad de säger är alltså helt meningslöst, ju mer pladder desto mindre verkstad. S.W

  SvaraRadera
 16. Sakta börjar det gå upp för en och annan nyliberal, och en och annan vilsekommen vänstersocialist att friheten, den individuella och den kollektiva, inte är möjlig utan ett gemensamt normsystem (lagar och förordningar) som upprätthålls genom:
  - acceptans (eden ger lojalitet)
  - rättrådighet (att reglerna följs av alla)
  - monopol på våld.

  Edsöreslagar (fornsvenska eþsōre,avlägga ed), edsvärjande var lagar som fanns i Sverige för att skydda individer mot förgripelser.
  Till edsöreslagarna hörde de medeltida fridslagarna:
  - kvinnofrid
  - hemfrid
  - tingsfrid
  - kyrkofrid.

  Edsöreslagarna kan ses som en början till en rikslagstiftning och kan spåras till 1100-talets slut. Enligt rimkrönikan stadfästes lagarna under Birger jarls regering i mitten av 1200-talet.

  I landskapslagarna kunde inte kvinnor och barn per definition bryta edsöret. Lagarna stiftades (stift) genom att kung och stormän svor en ed (söre=svära), i samband med kungens trontillträde. Enligt Upplandslagens konungabalk, 4, skulle denna ed av kungen och de "allra högste herrarna i Sverige" förnyas vid varje konungaval.
  Genom eden förpliktade de sig att försvara friden.

  Syftet med att lagföra brottslingars olika brott mot den enskilde var att trygga den allmänna säkerheten genom sträng bestraffning.

  I Alsnö stadga (omkring 1280) förnyade Magnus Ladulås sin fars förordningar till främjande av trygghet och lugn i riket. Bröt någon mot den av kungen besvurna friden, sades han "bryta mot konungens edsöre". I Alsnö stadga upptogs som edsöresbrott:

  att dräpa eller sarga i kyrka, på kyrkogård eller på ting
  att våldföra kvinna
  att sarga eller dräpa någon i hans eget eller annan mans hem
  att hämnas då fred blivit lovad och förlikning gjord
  att hugga lem av annan.

  Straffet för edsöresbrott var:

  att förövaren;
  blev av med lösegendom som förverkades
  förklarades biltog* (tills den som han hade förbrutit sig mot bad för honom).
  efter förlåtelse böter om 40 mark

  * Biltog, (fornsvenska biltugher)innebar att den dömde var fredlös i hela riket, varigenom vem som helst kunde döda honom. Straffet utdömdes för brott mot edsöre, och var mildare än dödsstraff eftersom det fanns möjlighet till förlikning.

  Den biltoge hade fri lejd ut ur trakten, så att denne skulle undkomma den första hämnden och inte omedelbart bli ihjälslagen.
  Den biltoge fick inte ta arv eller ge bort egendom och inte vittna. Ingen fick ge honom föda eller husrum eller värja honom; blev han dräpt, fick han ligga ogill, enligt artikel 2 i Alsnö stadga.

  Genom bergsfriden kunde den biltoge få asyl i bergslagerna mot att denne enligt bergsprivilegierna hade arbetsplikt vid bergsbruket.

  Biltogheten som straff fanns kvar i 1734 års lag, som stadgade att den biltoge och dennes barn som avlats under biltogheten förverkat arvsrätten, men att om han fått frid återfått arvsrätten.
  Biltoghet avskaffas helt genom införandet av 1864 års strafflag.

  S.W

  SvaraRadera
 17. Detta (varnagel) innebär att ett straff förvisso ska ha en direkt effekt på den som gjort sig skyldig till något brottsligt men att det är minst lika viktigt att avskräcka andra från att återupprepa samma misstag. Sedan ska de som sätter sig till doms, noga fundera över vad det är för brott personen gjort, att säga en sak och göra en annan, eller att verka och göra, och sedan göra ett misstag, den som ser skärven hos andra (eller i värsta fall uppfinner den) ser inte bjälken hos sig själv. Detta med Islamofobi, som märkligt nog endast uppträder hos några få utvalda män, som har en påvallande hemfallenhet åt dogmatisk sunniislam, där religion och juridik är samma sak, med en hittepåbok från 600-talet, som bygger på nedtecknade minnen av Muhammeds första fru, och med en salig röra inblandade kristna texter. Tjena moss, galosh, har alla blivit tokna och galna, det är inte ens stenåldern, det är värre. Hur fasiken kunde en minoritet ismamister, kidnappa alla övriga fredliga migranter, med eller utan religiösa vanföreställningar, och hur har vi Svenskar, som kan vår egen kultur och våra normsystem, kunnat låta detta ske, med Fadime och Pela framför ögonen, det är fler än en gång, man funderat på att avsäga sig medborgarskapet av ren skam, det sunda förnuftet har dock inte kunnat kanaliseras, och de få som vågat har enbart haft SD med svans, detta är en intellektuellt haveri från företrädesvis vänstern, (sedan 68) som dessvärre delar av borgerligheten apat efter.

  Hänsynslösheten/falskheten att inte se till helheten, verket/vervet, som Amine gjort på riktigt, vilka hon stått upp för, i relation till vad andra gjort (tystnad) som nu (den tysta fega flocken) dömer henne för ett enda (1) simpelt misstag, som förvisso förtjänar som varnagel, men inte att sätta sig till doms över. Det är så skamligt, gement undermänskligt, avskyvärt att man skulle vilja sätta dessa skenhelighetens apostlar på en skampåle på Storkykobrinken under evig förbannelse. Att döma en hedervärd modig kvinna för misstag, säger tyvärr lite om den moraliska skärseld, som somliga till maktens hörande environger, måste genomgå för kunna få förlåtelse, en bön för deras arma skäl av Amineh +alla andra som förkättats utan gagn för något som är rätt och riktigt, och som islaministerna måste ha gjort vågen åt, "alla dagar i veckan" S.W

  SvaraRadera
 18. Det är en faslig tur att det finns rakryggade människor, som kan tala för sig, och för andra, och dessutom beskriva sakernas tillstånd på ett lite mer rättvist sätt. Läs:
  Jens-Hugo Nyberg
  på arbetarmakt (och detta är inte helt mainstream mittfårevänstern)

  http://www.arbetarmakt.com/2016/05/forsvara-amineh-kakabaveh/  Kritiken har varit hård efter att Amineh Kakabaveh – riksdagsledamot för V och ordförande för Varken Hora Eller Kuvad (VHEK) – gjorde sitt klavertramp med den delade filmen från nazistiska Nordisk ungdom.

  Problemet är dock att debatten har varit uppskruvad och delvis osaklig, och framför allt att frågan av vissa används för att angripa hela Kakabavehs progressiva arbete med utsatta kvinnor i vissa förorter."

  "Kakabaveh delade alltså en film i tron att den var gjort av SVT. I själva verket var den gjord av nazistiska Nordisk Ungdom med SVT:s logga inklippt."

  "När hon en kort stund senare insåg sitt misstag raderade hon inlägget och bad om ursäkt."

  "Enligt den fejkade översättningen visar filmen en klan som ska flytta till Sverige och planerar resan. Hela filmen anspelar på grova rasistiska och antimuslimska stereotyper, och är uppenbart i första hand gjord som ett skämt för nazister att skratta åt. Vissa sekvenser ser trovärdigare ut än andra, men en uppmärksam tittare borde ana oråd ganska snabbt."

  "En sak som inte har underlättat för en saklig debatt är att få verkar ha sett filmen. Artiklarna om händelsen och de kritiska inläggen har, säkert med något undantag, inte länkat den."

  "Vår bedömning är att Amineh Kakabaveh gjorde ett stort misstag, hon kollade inte tillräckligt noga på filmen och missade att den var byggd på fabricerade rasistiska stereotyper."

  "Med tanke på den kritik hon tidigare har fått och den sammanblandning av kamp mot utslag av islamistisk fundamentalism och rasism som har gjorts borde hon vara mera noggrann."

  "Varje litet felsteg kommer att användas som ammunition av dem som inte stödjer den kampen. Hon borde också vara extra försiktig just med tanke på vilken grov rasism som riktas mot just somalier."

  "Men det viktigaste här är inte en bedömning av henne som person, utan vad hon står för och kämpar för. Hon har hållit en hög profil i att uppmärksamma ett växande fundamentalistiskt kvinnoförtryck."

  "Detta är en viktig och nödvändig kamp, och vi kommer att fortsätta att ge den vårt stöd. Vi tar därför Amineh Kakavabehs sida i den nuvarande konflikten, och motsätter oss alla krav på att hon borde avgå."

  "Alla verkliga socialister borde ta ställning för dem som utsätts för fundamentalistiskt kvinnoförtryck, mot dem som utövar det, och i synnerhet borde alla radikala vänsterpartister med kraft motsätta sig alla krav på Amineh Kakabavehs avgång eller uteslutning."

  "Mer än så: de borde kräva att V verkligen tar strid i dessa frågor och slutar vara så rädda för vad rasisterna säger att de inte vågar ta i frågor om fundamentalistiskt kvinnoförtryck i vissa förorter. Detta förtryck måste bekämpas samtidigt som och tillsammans med rasismen."

  alltså skriver av herr inte mitt i vänsterfåran.
  S.W

  SvaraRadera
 19. Ja- inte bara alla sanna socialister, utan alla sanna humanister, från höger till vänster, borde stå upp för Amineh, hon har gått på en blunder, med druftkuku om Somalier, som bygger på fördomar om Somalier, som vissa delar bygger på föreställningar som finns lagrade hos betydligt fler än nationalsocialister.

  Grejen är ju att vissa av dessa klankulturer är helt hopplösa och fruktansvärt förtryckande av kvinnor. The leading lady för VP i stockholm övertalades att göra en resa till Somalia, hon kom hem beskjuten, och med en död färdledare. Det finns väldigt många inom vänsterpartiet som känner väl till dessa islamistiska herrarars sanna sympatier, på någåt sätt verkar det som att dessa herrar lyckats kidnappa det svenska sunda förnuftet, eftersom de förefaller förmå oss att andra ska tro att vi är rasister, om vi ifrågasätter ren och skär galenskap. Nu skriver jag det:
  Islamism har ingenting i Sverige eller i en demokrati att skaffa, människor flyr för sina liv, från ond bråd död, från dessa islamister, och vi ska stå upp för de värderingar som gör att vi har frid här, att vi kan upplåta skydd, att skydda sjuka brottslingar eller deras idéer är om möjligt ännu dummare än den vanföreställde själv, vi som upprätthåller demokratier, vet ju om vad som händer med diktat, med läror som är totalitära, med idéer som påstår sig vara rsitade i sten, det är vanmakt förpackad i ren och skär ondska, torgförd av appostlar, som är ute efter makt, medlet är demokratin och metoden religiösa "rättigheter" - Islamisterna borde jagas ut ur demokratins hus, och är på sätt och vis farligare än nationalsocialster, för dessa herrar talar åtminstone klarspråk, islamisterna, med få undantag, har tagit över demokratins egen retorik, och postmoderniserat den till att göra precis som man själv tycker, under en gemensam värdegrund, utan att någon kan eller vågar sätta sig till doms över vad i hela friden de är ute efter.

  Så klart vill dessa mörka krafter bli av med ASmineh, genom att dra rasistkortet, för det finns inte många som Nalin, Amineh etc, några har fått sätta livet till och de allra flesta är skrämda till tystnad, ska vi ha det så i Sverige? Ska islamistheilarna få slutordet, genom att Amineh har gjort ett litet misstag (Som aldrig skulle skett, om inte filmen varit förfalskad med SvD logga) och vad säger i så fall detta om vår eget normsystem, vad är det vi bestraffar och vad är det vi ser mellan fingrarna med, ända till det är så uppenbart att HC Andersen dyker upp i våra egna underkläder? S.W

  SvaraRadera
 20. Vad var det nu som hände (låt oss gå till källorna):

  Ta tex Skop från april/juni inför Almedalen (Valåret)
  om vi nu ska diskutera de egentliga bevekelsegrunderna till att Birgitta utsåg Mona mot "våldsbejakande extremism"
  april juni
  m....23,4...24,2
  C....4,5.....4,9
  Fp...7,8.....7,3
  Kd...2,7.....3,2

  Sum.38,4.....39,6

  SD...7,3.....7,8
  mp...10,7.....12
  Sum..18......19,8

  S...34,9.....31,9
  vp...6,4......6,7
  Sum..41,3....38,6
  svamp.52.....50,6

  Det går att ta andra opinionsinstitut, makteliten läste vindarna lite fel, man vägra se Ryssland/krim, tävlade i feminism och antirasism, vad som hände med terrorism, ISIL, Jihad var det knäpptyst om, på bägge kanter. Alliansen visste vad som var på gång, avseende kraftigt stigande prognoser för migration, Reinfelt såg sina siffror dala (allt sedan arbetsmarknadspolitiken gått upp i rök med affären Bermudez) så läget i alliansen var panikartat, vad gör man? Jo, man triangulerar in sig mot mp och s retoriskt och sakpolitiskt, och gör precis allt man kan för att lägga flyktingpolitiken till vänster om mp, så att det inte ska gå (enkelt) att avsätta Reinfeldt. All denna sluga taktik, belönade väljarna med en lite skräll.

  antag nu att man sitter inne på partikanslierna och regerar, så börjar det dyka upp insikten att svamp leder med 10 % dvs alliansen samma opinionssiffror som nu, och SD på väg mot 8 % så vid tiden skvallrade läckaget till SD att det var borgarna (m) som blödde, och så var det till viss del. vad gör man för analys...Jo, ännu mer av samma politik, eftersom SD drar fram som en skogsbrand (dubblering i opinionen sedan valet 2010 utan att vänsterblocket tappat, så tänker man nog lite fel, och det är inte ett tankefel, utan fyra partier som tänker fel åt av bara Helsefyr. Så med aprilmätningarna är alliansen skitnödiga och genom junimätningen förvandlas de kollektivt till självaste El Caganer. Något måste göras inför Almedalen. En vecka före flygkatastrofen/terrordådet när proryska rebeller skjuter ner en kärra som kommer strax efter en SAS-kärra, i Ukraina, när Sverige fortfarande lullar runt i sin lilla trygga puppa, hela 20 dagar före skogsbranden bryter ut, som när nog tar död på en hel kommun, eftersom Tolgfors sålt våra vertoler och möjlighet att släcka bränder, ja då presenteras valvinnaren....
  som ska ändra på hela spelplanen, ett slag för demokratin, så ädelt.
  S.W

  SvaraRadera
 21. TUUUUUUUUUUUUUT
  här kommer Sveriges bidrag för att bidra till Europeisk stabilitet avs terrorism, och ett väldigt starkt slag för yttrandefrihet (grunden för demokratin) att det inte finns en åsiktskorridor och att debatten utgår från människors egen vardag/verklighet och inte en önskeläge från Bryssels horisont. Sveriges bidrag till säkerhet och skydd för vår demokratin. Det viktigaste beslutet alliansen fattade till skydd för vår författning, gav oss i praktiken DÖ och villervallornas villervalla. Sossarna och mps nuvarande uselhet till trots, hade dagens parlamentariska läge en upptakt (och att regera handlar om att kunna bilda regering, det var denna grundläggande komponent som valtaktikerna (för några strateger hade de inte) kanske lite glömde bort. Man sköt hela regeringsunderlaget i sank, i akt och mening.

  DN 2014-07-10 Mona Sahlin ska få bukt på extremismen

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/mona-sahlin-ska-fa-bukt-pa-extremismen/

  Mona Sahlin blir ny nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

  På en pressträff avslöjade demokratiminister Birgitta Ohlsson valet av Mona Sahlin som ny nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

  Målet är att förbättra samverkan mellan
  myndigheter, kommuner och organisationer.
  Mona Sahlin kommer att ha uppdraget i två år.

  – "Det här är det viktigaste beslutet jag fattat som demokratiminister", säger Birgitta Ohlsson.

  - ”Det finns en naivitet i Sverige där en del tycker att nazister ska få tala i skolorna. Nej, det ska de inte alls” säger Mona Sahlin

  – "Det är ett oemotståndligt uppdrag".

  - "Alla som följt mitt arbete vet hur jag brinner för att motarbeta hat, hot och våld."

  - "Det är mer än en sakfråga, det handlar om hela demokratin."

  - "Efter händelserna i Kärrtorp och på Utöya kan ingen säga att man inte måste ta det här på allvar", säger Mona Sahlin till DN.

  – "Jag vet vad extremismen handlar om och vad det betyder för individer som utsätts för hat och hot."

  "Jag tror att det gör att jag kan göra ett bra jobb."

  DN Vilka är det som är mest utsatta för extremismen?

  – "Förut såg man mest hoten som ett problem för de direkt utsatta. Homosexuella eller muslimer till exempel."

  SW här avser Mona inte homosexuella som kränks av muslimer,
  inte heller avser hon kvinnor/flickor i klankulturer, Mona
  ser nationalsocialstiernas hot mot muslimer.

  Uppdraget från regeringen var säker ämnat så, att visa handkingskraft, mot populism, som de förknoppade med nationalsocialism...

  Man missade två små frågor:
  - väljarna såg inte SD som någon svart fara, trots alla försök med brunsås. väljarna såg en bara en utväg att protestera
  - den andra fråga de missat i 10 år var frågan vad det är som driver unga män 15-25 år att gå med i "motståndsrörelser"?
  Tror de kanske att det från den individens perspektiv, att det inte finns grunder? Det är nog inte bara islamsiter som kan bli kränkta, det finns nog fler än en vanlig svensk ungdom, som råkat illa ut i skolan, eftersom det inte funnit någon ordning. omvänd rasism har varit helt nedtystad.

  I efterhand kan man se (tyvärr) etablissemangets konsensus i vissa frågor (som det fromma hoppet om mp som vågmästare) som rekylerande identitetspolitik. Det hade höjts röster som varnat vad som händer med svenska ungdomar/barn, om andra kulturer blir alltför dominerande ute i avfolkningsbygder. Regeringen klarade inte av mottagningssystemet, och skrev om LOU och såg till att bussa ut var enda flykting, direkt ut i kommunerna, utan att fråga först, och detta hade pågått i två år, så nog blundade de duktigt, och trodde att de kunde fortsätta blunda/tysta ner, och hantera missnöjet genom att dra brunsåskortet, och varför inte, det fungerade verkligen, det var tyst i hela sakfrågan, om det inte kunde finnas begränsningar i boende, skolor, sjukvård, social ordning etc.
  S.W

  SvaraRadera
 22. Mona fortsätter i DN den 10 juli på den välregisserade presskonferensen, några hot från ISIL, terrorism, unga islamister från förorten som vallfärdade till Syrien var det inte tal om.
  Vad f-n höll regeringen på med? Vad gjorde Beatrice Ask?
  Björklunds skola havererade, sjukvården gick på knäna, polisen skulle omorganiseras, och försvaret skulle fortsätta med Longtbortistandoktrinen, och EU, (valet till EU parlamentet gick åt helvete för alliansen)m i synnerhet fp, hur begåvad Malmström än är, för det är hon, så var hon ansvarig för migration som kommissionär 2009 till 2014 som har gått åt fanders, och nu är det TTIP, som kommer buklanda med en frysning, Frankrike och Tyskland bromsar, och lika bra är det, transperenta avtal är bra, hemliga avtal är dåliga, och för den som inte fattat det, så är ttip vägen att avskaffa nationell rådighet/lagstiftning till förmån för privatiserade domstolar där demokrati och lagstiftning ersätts med pengar och advokater, fråga Håkan Lantz, till på köpet kommer svensk upphovsrättslagstiftning avseende programkod att fara åt helvete (om det inte vore för Fransk-tyskt ttip-motstånd. I Sverige har du rätt till din verk, i kraft av dess verkshöjd, motparten har bevisbördan, med ttip liggger bevisbördan på dig själv, om du blir stämd i en en "fri" domstol. Nä, gudskelov behövs ingen opinion, det faller pga för naiv svensk tro. S.W

  SvaraRadera
 23. EU-valet :-) i maj 2014 var ett särskilt kapitel i alliansens ångest, här hade man legat i framkant, och var med råge EUs mest EUpålitilgia draglok, och största nettobidragsgiare, och med ansvar för migration fram till 2014, vad som sannolikt kommer att stjälpa hela EU-drömmen, så belönas därefter Sverige med frihandelsfrågor och ttip.

  EU-valet medförde en rad bisarra slutsatser. Alla partier blandade samman EU-politik med nationell politik, det gjorde inte väljarna, så partistrategerna drog helt fel slutsatser av valet, i fråga om preferenser. MP uppfattades vid tiden som EU-fientliga, den läxan kommer inte väljarna att ha ogjord nästa val.

  Det var fler än en som röstade för och kampanjade för Fi, fast med rakt motsatt mål än de som betalade deras kampanj. Dvs att rösta på Fi och "feministisk" EU-politik, var det absolut bästa sättet att gynna EK-skeptiska partier i övrigt, för Bryssel i kombination med med Schyman och Post ger vem som helst mardrömmar, som fick extra näring åt alla tiggarna, som förrträdesvis valde Sverige.

  Tack vare lallande "nyttiga" EU-parlamenteriker uppstod nationell rekyl av allt tomt pladder när EU-praktiken började krypa in på skinnet. SD uppfattades som vaga/opålitliga i EU-frågor, var det många som höll inne med proteströsten, något övrigt EU-skeptiskt parti finns inte, hela Schengens samman brott är en ett resultat av Stockholmsprogrammet och Svenskt kommissionnärsskap, alltså inte direkt men indirekt, eftersom ingen annan än Sverige trodde på regelverket om att flyktingar var en välfärdsvinst. Sveriges eu-federlistiska elit gick först på en mina i EU-valet och sedan ännu en mina i valet dryga tre månader senare.

  --------2009----2014----mandat
  M.......18,8%...13,7% 3
  C........5,5%....6,5% 1
  FP......13,6%....9,9% 2
  KD.......4,7%....5,9% 1
  Sum---------------------7

  S.......24,4%...24,2% 5
  V........5,7%....6,3% 1
  MP......11,0%...15,4% 4
  FI.......2,2%....5,5% 1
  -----------------------11

  SD 3,3% 9,7% 2
  PP 7,1% 2,2% 0
  ÖVR 3,7% 0,7%

  Det var tur att Sverige fick in Fi istället för PP, feminismen, vad den nu stod för, hade aldrig varit mer innehållslös för kvinnors socioekonomiska villkor, varför man ladde med ännu mer feminism i riksdagsvalet, till på köpet fick Sverige och världen en feministisk utrikespolitik, som än i dag inte fått någon annan förklaring än att kvinnor och barn sitter fast i läger, med krympande bistånd, medan männen belånar sig betalar smugglare och stannar i Sverige, genom att notan går på biståndet. Det är lika bakvänt som Monas samordning av extremism, säpo varnade, och Kaplan - Ruwaida blev kränkta, långt före Köpenhamn, Paris och Bryssel, nä, terrorceller i Sverige finns inte, och finns de, så tar vi fram dialogstöd för socialtjänst och skolpersonal.

  Fi fortsatte driva på om Romers rättigheter, rätt att tigga och få tillgång till sociala förmåner utan att vara anställd, vilket i praktiken är varför britterna folkomröstar.
  Feminismen rymmer så mycket mer. Kränkthets- och identitetspolitk för Europa framåt fast i rakt motsatt riktning mot vad federalisterna trodde. det är i denna kontext Mona och
  chefstänkarna som tillsatte henne, kommer in. S.W

  SvaraRadera
 24. Så få i Sverige var intresserade av det stora Europeiska perspektiven, hur Europeérna röstade, och vilka konsekvenser det skulle få. Valet blev därtill en kalldusch för moderaterna och för alliansen som helhet, till detta som sagt nära nog 10 % i underläge i nationella undersökningar, där inget skvallrade om att SD skulle bli vågmästare. All kalkylering gick ut på att mp skulle bli vågmästare och få diktera sina hjärtefrågor.

  Det partiet som fick flest röster som inte kom in i Europaparlamentet var italienska nationalkonservativa Fratelli d'Italia - Alleanza Nazionale med över en miljon röste.
  Socialdemokraterna i Sverige hade knappa 900 000 röster vilket gav fem mandat. Så de reala krafterna i Europa, reaktionen, (jämför reaktionen på 1848 år revolutioner) är mycket starkare än vad som förespeglas, genom ganska effektiv administration av valkretsar för att gynna EU-federalismen, problemet är bara att sakpolitiken inte fungerar och att det leder till enorm rekylering i de nationella parlamenten, och detta har nog Brysselfolket fortfarande inte fattat, att EU bygger på nationella suveräna stater, med demokratiskt valda parlament, demos regerade.

  (I presidentvalet när George Bush vann över Al Gore fick George Irakstraktegen Bush fick Gore 540 000 fler röster är Bush.)

  Notera tex Liberalernas fortgående kampanj på europortalen:

  "EU är öppet mot omvärlden är nyckeln till vår välfärd."

  "EU har räddat banker, nu måste vi rädda människor"

  "lagliga och säkra vägar till Europa för flyktingar som söker asyl"

  Hur stämmer detta med väljarnas uppfattning om hur det är egentligen?
  Var detta EUs uppgift, att skapa en fri värld för män att åka dit de ville och i skydd av religionsfrihet, starta politiska kamporganisationerm för muslimska minoriteters (islamisternas) rättigheter att förtrycka sig själva och andra.

  http://www.europaportalen.se/2015/01/valsystem-kostade-sossar-bade-parlamentet-och-kommissionen

  S.W

  SvaraRadera
 25. För att förstå valet av Mona för att inför valet bekämpa extremism, dvs nationalsocialism, så bör även Birgitta Olssons personliga agenda ligga som fond, när alliansen inför almedalen skulle plocka fram profilfrågor för att kamma hem sympatier hos opinionen, eller snarare media, som man uppfattade styrde opinionen:


  BO invald i riksdagen 2002, profilfrågor:
  demokrati
  internationalism/öppenhet
  jämställdhet/feminism
  tolerans/öppenhet
  mänskliga rättigheter
  djurskydd

  dvs mp- och Kaplanfrågor, djurskydd undantaget.
  2003 grundade BO det liberalfeministiska nätverket Felira.
  Lite som sossarnas (Ulvskogs) Feministas.

  BO var Folkpartiets utrikespolitiska talesperson och den första veganen och djurrättsaktivisten i riksdagen, vilket låg nära mp ideologiskt även det. BO är självfallet proisraelisk , EU-federalist och Natoanhängare. Även förespråkare för republik i Sverige och var ordförande i Republikanska föreningen 2002–2005, vilket så klart ger creed, men det finns ingen som varit i närheten att ta fram ett skarpt förslag att ersätta statschefen med en folkvald politruk.

  BO blev ordförande för Liberala kvinnor 2007–2010. Under sommaren 2008 tog Ohlsson, tillsammans med sex andra folkpartistiska ledamöter aktivt ställning mot FRA-lagen, som hade sin bakgrund i just terrorhot, men inte var det några förvirrade nationalsocialisteriser som skulle efterhöras.

  2010 utsågs BO till EU-minister efter Cecilia Malmström som blev kommisionär för flykingar inom EU. Så någo slags plan måste hövdingen och farbror Kalle ha haft.

  Som EU-minister ville BO lyfta fram:
  - romernas situation
  - människohandeln
  - jordbruksstödet (dvs vad Sveriges EU-milarder försvinner iväg till.

  Efter valet 2010 (när alliansen blev beroende av mp) utökades BOs portfölj till att även omfatta
  - demokratifågor och konsumentfrågor.

  2011 utsågs BO till årets hetero på Gaygalan för sitt arbete för HBTQ-personers rättigheter.

  Detta betyder att BO är en företrädare för den så kallade åsiktskorridoren, och i hög grad profilerade sig på just de frågor
  som låg mp nära, och var just de frågor som SD inte drev, hur det gick i valet vet alla, och hur EUs flyktingpolitik ändade, vet alla också vi detta lag. Det är alltså vid tiden 2014 efter EU-valet och alliansens katastrofala opinionssoffror som Sveriges demokratiminister drar fram förslaget om en nationell samordnade mot extremism, och det var inte vilke extremism som helst, utan nationell extremism, resultatet, eller effekten om man så vill, blev inte bara Monas katastrofala arbete med ett kansli, som inte visste in eller ut, varken före eller efter valet, utan framför allt att det åt helvete i valet, dvs de krafter som BO skulle stoppa, väste lavinartat, åsiktskorridoren till trots. S.W

  SvaraRadera
 26. åter till Mona, och intervjun i DN när hon skulle tillträda som nationell samordnare:

  - "Det är fortfarande de grupperna som lider mycket men i dag vet vi att det får effekt för hela samhället om hatet får fäste."

  - "Det ser vi både i Sverige och i Europa."

  Vad behöver bli bättre?

  – Allt måste bli bättre. Det finns ingen sammanhållande strategi för att bekämpa extremism och det saknas ofta kunskap om vilka rörelser som finns och vad de gör."

  - "Under Almedalsveckan gick det runt folk med nazistiska märken som nästan ingen reagerade på."

  - "Det är en stor brist, kunskapen finns hos några få."

  - "Det finns en naivitet i Sverige där en del tycker att nazister ska få tala i skolorna. Nej, det ska de inte alls."

  Hur påverkar den våldsamma extremismen av att det är valår?

  – "Ju synligare demokratins företrädare är,
  ju mer ökar också hoten mot dem."

  - "Då har man som politiker valet att tystna eller fortsätta".

  - "Tyvärr är det fortfarande många som väljer tystnaden. Därför är det skönt att regeringen och oppositionen, med undantag för Sverigedemokraterna, står upp gemensamt för det här."

  S.W Jo där kom hela det logiska felslutet, hela etablissemanget valde tystnaden, genom att trumpeta om vargen, den enda varg man såg, och som (tyvärr) hade en orsak, varför vissa grupper av svenska ungdomar engagerar sig i nationalistiska rörelser, eftersom det inte fanns något alternativ.

  DN
  "Mycket av hotet och våldet mot demokratiska företrädare sker långt från riksdagen och Säpovakterna i Stockholm. Hur ser du på det?

  – "Det har blivit betydligt allvarligare ute i landet".

  - "Incidenterna är redan nu ganska många. Ändå är det många som inte anmäler eftersom de är rädda att hoten ska växa."

  - "Det finns också brister både i resurser och hur man fördelar ansvaret ute i kommunerna."

  – "Vi måste hitta svar på frågor som:
  om Svenskarnas parti kommer in i kommunfullmäktige,
  hur ska man sköta säkerheten då?"

  Så långt Mona vid upptakten.
  S.W

  SvaraRadera
 27. Så när Mona nu ska ta avstamp i vad det är som ska bekämpas (officiellt) så är det nationalsocialism, och indirekt populism, so växer stå det knakar i EU, tack vara EU-federalisternas gränslösa politik, att inte förstå vad det är för krafter de sätter igång, och att det verkar ha glömt bort att EU består av suveräna stater med nationella parlament med demokratiska val. Det verkar lite när som att man inte förstår detta med orsak och verkan.

  Salin/OLsson motiverar nu valet av potentiellt hot, nationalismen, med två exempel: psykdåren Breivik, den arme saten, och den lite ogenomtänkta attacken på AFA-grupper från Svenska motståndsrörelsen.
  Både Brevik, Darth-Vader-nazisten och Mangs, är för övrigt mer frågor för psykiatri, än Minas kansli, det är sas lite andra frågora galenskap i politisk skrud, än samhällsomstörtande verksamhet som hotar hela vår demokrati, det kan aldrig en ensam galning göra.

  Extremismen som var i Monas tänkandes fokus i juli 2014 var alltså ABB, en ensam vanvettig gärningsman, som växte upp utan pappa med förvirrad sexualitet och en lika sinnessjuk mamma. som bestämmer sig för att hämnas på staten, förträdesvis socialdemokraterna, genom att beröva den politiska adeln deras barn. Ett så fruktansvärt sjukt brott, att det inte går att ta in. Men hela ABBs sorgliga bakgrund, och omständigheterna att han blev som han blev, var inte fokus för Monas stora dag.

  Vad som är om möjligt ännu mer osannolikt var hur delar av etablissemanget tog ABBs galenskap och angrepp på socialstaten, som förvändning för att hela Europa håller på att bli fascistiskt, ABB likställd med den reala våldsbejakande islamismen eller fascismen som rörelser, eller deras kusiner i den autonoma vänstern. Det är att helt blanda ihop orsak och verkan, individ och kamp-/maktrörelser.

  De fokisrar på vad en gallen människa säger för att motivera sina dåd
  inte på vad han gjorde, vilken "ras" och vilken ideologi det var han förintade? Samma bakvända nivå som regeringen motiverar Monas kamp, det hade ganska lite med verkligheten att göra, det handlar om ett eget dolt intresse, i kombination med oförmåga att se utanför den sandlåda man leker i, framför allt oförmåga att se det egna ansvaret för de handlingar och konsekvenser de egna besluten för för de människor som uppfattar att de betalar lekstugan, skattebetalarna, folket, medborgarna, rörelsen i vid mening.

  Kärrtorp
  15 december 2013 anordnade nätverket Linje 17 en demonstration mot nationalsocialistisk aktivism i Kärrtorp centrum. En grupp på 30-40 män från Svenska motståndsrörelsen, beväpnade med knogjärn och stavar, attackerade mötet och slängde in flaskor och bengaliska smällare väl medvetna om att det var AFA och RF som var med och arrangerade demonstrationen (vilka var föremål för motståndsrörelsens attack). AFA + delar av folksamlingen vände sig mot deminstrationssabotörerna och sköt dem framför sig tills man var inne i skogen. En antifascist knivskar en av motdemonstranterna och häktades för dråpförsök. Kärrtorp var således tidernas back-lash för Svenska motståndsrörelsen, som naturligtvis inte skulle ge sig på AFAs demonstrationer, trots att AFA kan ge sig på nationella krafters demonstrationer, det är så man föder fram ett riktig motståndsrörelse. S.W

  SvaraRadera
 28. Om ABB var omotiverat för att motivera Mona, så kunde Kärrtorp till nöds fungera, men inte knystade de ett dugg om den autonoma vänster som haft fritt spelrum och retat gallfeber på de nationella krafterna, som utan att kanske ha rätt, hade rätt att ha sin åsikt i fred, utan att få sina demonstrationer störda, så upprepar de samma infernaliska dumhet som AFA, och vips får Mona ett eget lyxfällekansli på ett silverfat av Olsson för att bekämpa extremism, och det gick så där, Köpenhamn diskuterade det fria ordet, det kom ett omedelbart svar, och en attack på Vilks, och sedan blev det på grund av detta, lite ny inriktning, men det var inte Monas förtjänst, utan några satans terrorister, som hade ihjäl oskyldiga människor, och genast började rättighets-origanisationerna gapa om Islamafobi, det var inte lite sjukt, skuldfrågan blev Vilks.

  Hela uppdraget, samordningskansliet och Mona som chef, hade inget med islamism att göra, det fanns inte ett ord uttalat vid presskonverensen, det handlade om att med alla till buds stående medel fortsätta på den enda vägens politik, att slåss om mp som vägmästare, och tysta ner varje medborgare som undrade om detta verkligen var rätt väg, Reinfeldt siktade mot stjärnorna och säkert fler med honom. Inte en enda broder till Kaplans gäng hade invändningar mot Monas arbete.

  Nog blev det ett magplask, en känsla av att något inte riktigt stått rätt till, ifråga om vad det var för planer man hade. Efter valet händer ingenting på kansliet, parlamentariskt kaos, ingen kommer sig för att fråga om Mona gör något, och sedan blev det nyår och sedan februari, och så då de ödesdigra attentatet mot demokratin i Köpenhamn som bemöttes med en besvärande tystnad i Sverige, ungefär då vaknar Mona till, men inte är det något imponerande arbete hon uträttat från Juli 2014, två år hade hon på sig och vid tiden före Köpenhamn fanns inte riktigt huvudfokuset klart. var låg/ligger riskerna, för det handlade nu plötsligt om internationell terrorism och säkerhetspolitik.

  Ockhams rakkniv säger:

  Vad har Mona gjort?
  fastnat i kändisfällan, behov av att omge sig med pengar och status. det personskydd polisen gav var inte tillräckligt statusfyllt för Mona, ho ville han en "säpokille" dygnet runt, i vart fall på alla kändistillställningar som hon levt sitt liv genom. Den privata vakten var en statusmarkör Mona behövde, vanligt polisskydd dög inte vi rätt sorts tillställningar, detta hade inte Mona råd med, och försökte betala med gentjänster. Vakten hade helt enkelt lön för att göra ingenting dagtid, och sedan ställa upp när det var kändisdags.
  Vakten kunde arbeta extra med vad han ville dagtid, och därmed dra in kosing, sannolikt svart, pga skatteskäl.

  Livvakten ville handla en flott bostad, statusmarkör,
  blev ej godkänd av föreningen pga vanlig knegarinkomst på 45 000 kr, trots goda extraintäkter.

  Mona skrev intyg och går med på visningen, för att ge tyngd, förmodligen innan intyget skrivs, vakten får nej, både av förening och bank. Mona skriver ett intyg varpå vakten överklagar beslutet till domstol,eller hur nu turerna gick. Det falska intyget blev offentligt genom hyresnämnden även om banken först måste ha haft en syl med i vädret.
  Livvakten tänkte inte på att handlingen var en konstruktion, och det kan inte Mona heller ha tänkt på. Intyget var knappast en officiell handling, utan en väg att hjälpa en medarbetare Mona var beroende av, att få ett flådigare liv, som passade med den krets Mona själv lärt sig uppskatta och leva i. S.W

  SvaraRadera
 29. Kan vara bra att fundera på vad Sverige och vårt nationella sekretariat gjorde före terrordåden i Bryssel, det EU som Sveriges regeringar varit så måna att bygga upp. Det går inte att bara skulla på Mona, och sedan tro att hon är problemet, Mona är ett symtom på rotorsaken, Svensk flathet, feghet, skenhelighet, ,vindflöjelstatsmannaskap och dubbel bokföring,
  som var ett arv från tidigare regeringar.

  Så vad lyckades då den nationelle samordnaren haspla ur sig
  150323 - vad var analysen inför det sönderfallande Schengen och havererade flyktingsamarbetet, som S försvarande med hull och hår fram till oktober 2015?

  Dagens samhälle
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sverige-befinner-sig-pa-ett-sluttande-plan-23711
  även om inte Mona skriver själv, går det att anta att artikeln speglar hennes och indirekt regeringens uppfattning. Håll i hatten, den kommer från Sverige. S.W

  SvaraRadera
 30. Bryssel 22 mars 2016.
  Ytterligare en plats och ett datum att lägga till
  listan över terrorns blinda hat.

  Människor drabbas mitt i steget och återigen tvingas
  vi se på när fanatism och extremism tar sig rätten
  att styra över andras liv.

  Sverige är ännu relativt förskonat
  men vi befinner oss på ett sluttande plan.

  "Gränsen för vad som kan sägas flyttas ständigt och
  den våldsbejakande retoriken får allt större utrymme
  på våra sociala medier. Låt oss aldrig vakna till en morgondag där vi valt att acceptera hat och hot som en del av vårt språk. Inte på nätet, inte i skolan, inte i samhällsdebatten."

  S.W jaha, där kom första grundanalysen, terrordådet i Bryssel kopplas samman med internet, "våldsbejakande retorik" som är en funktion av internet, sociala medier och anonymitet. Det kan finnas en och annan skolbombare, som manifesterat sig på nätet före dåden, dock har terroristerna ett litet annat upplägg.

  "Varje dag utsätts människor för stormar av hat och redan i dag väljer journalister tystnad, unga tjejer blundar för glåporden för att orka med sin skoldag och politiker drar sig undan när familjen utsätts för hot."

  S.W Jo, nu fortsätter det, journalisternas tystnad, som medansvar för hatet på nätet, notera att "hatet" eller kritiken, eller oron, eller vad det nu är, ända sedan 11 september, kopplas samman så att all kritik mot de som utför terrordåd, är islamafobi, med koppling till just inte vilken islam som helst, utan just salafism, sunnidogmatisk mumbo-jumo-islamism, hur många shia-dominerade terrornätverk känner världen till? S.W

  SvaraRadera
 31. "I arbetet kring våldsbejakande extremism pratar vi ofta om att
  - vit-maktrörelser,
  - vänsterautonoma och
  - fundamentalistiskt religiösa grupper
  utgör hot mot vår demokrati."

  S.W Hoppsan, nu börjar det skönjas en treenighet, när Mona började, före terrordåden, så var det Kärrtorp och ABB, som var rotorsaken. Ett något sent uppvaknande, av regeringens toppexpert, och som alla vet var Kaplan och Ruwa"ida tidigt ute och kritiserade säpo för att ha en dubiös salfismofobisk (bra ord) agenda.

  "Vi räds gatans parlament, ser med oro hur medborgargarden försöker skipa sin egen ”rättvisa” och ryggar för terrorismens dunkla budskap."

  S.W Jepp, nr medbogare inte ser någon annan utväg än att bilda kårer, eftersom staten kapitulerat, polisen går p knänan och politiken är helt svarslös, d levererar Mona:
  i) "Vi räds gatans parlament"
  ii) "oro hur medborgargarden försöker skipa sin egen ”rättvisa”
  iii) ryggar för terrorismens dunkla budskap."

  Jo, det var just det, ryggradslösheten, aningslösheten, röstfisket och kopplingen mellan just en extrem avart av islam, med feminism, som alla som varit med Mona från start, undrar lite över. Det finns två möjliga förklaringsmodeller, institutionaliserad idioti (naivitet) eller cyniskt maktspel med planen att avskaffa demokratisk rådighet avseende medborgarnas kontroll av att stifta lag i Riksdagen.

  Mona fortsätter:

  "Men alltför ofta är det på chattforum, i kommentarsfält och på sociala medier dessa hot börjar växa för att sedan sippra ut i verkligheten i form av det hat som ger extremisten sin näring."

  S.W där kom det berömda "menet" Det är internet, det fria ordet som är orsaken till Bryssel, vad man undrar över är vilka chefstänkare som hjälper Mona med budskapen, det verkar vara alla skruvar lösa, på hela RK, förstår de ingenting om hur vanliga enkla arbetande människor uppfattar relativisering och bortförklaringar.

  "Vi får därför inte bara betrakta den som utövar våld som våldsbejakande. Ett stort ansvar vilar också på författaren till de texter som sporrar aktivisten till handling."

  S.W Jepp, där kom det, skulden ligger inte på de religiösa fundamentalisterna, det är i själv verket (Sannolikt Flashback) som hetsar Salafistiska brödraskap att steg för steg ta över debattklimat och åsiktskorridor, och säkert är Syriensresenärer och slakten av oskyldiga människor i Irak och Syrien ett resultat av Svensk it maktrörelse, jo orsak och verkan, som sagt, det har Monas gäng blandat ihop länge, och resultatet ser vi, på väg mot 20 % i opnionen, där politiken saknar svar för utmaningarna/idealen.

  "Extremismen har alltid funnit sin grogrund
  i otrygga och utsatta miljöer, även om ledarskiktet ofta återfinns långt därifrån."

  S.W Detta är sant, otroligt nog, ledarna har sitt på det torra, och utnyttjar utsatta unga människor, som är lätta att manipulera. Det var ju insiktsfullt, och hur har arbetet gått politiskt, med utanförskapsområdena sedan Mona klev in i politiken på 90-talet?
  Är det väljarnas fel, att vi fått reservat, krigszoner, miljöer där inte ens polisen kan åka in, utan skydd av förstärkt polis. Det är som ett stort skämt. S.W

  SvaraRadera
 32. "Med breda penseldrag i svart och vitt skapas en tillvaro som är lätt att begripa och med erbjudande om mening i tillvaron är det enkelt att se lockelsen i denna imaginära trygghet."

  S.W Nu beskriver Mona ISILs förföriska propaganda på internet.
  Men så kommer Mona tillbaka till sitt uppdrag, vad det är hon sysslat med sedan juli 2014.

  "Näthataren finns däremot i helt andra miljöer. Hen är hemtam i både villakvarter och radhusområden, liksom på caféets uteservering och i kontorslandskapet."

  S.W jo, det är svenska medelklassungdomar, hur har någon kunnat missa det, samma relativisering som Veronica Palms vargar, samma skuldbeläggande som Gudruns talibantal, och lite av retoriken återfinns även nu efter VPs kongress, man klarar inte av målkonflikten mellan patriarkatet, de demokratier som givit män och kvinnor jämlika och jämställda villkor, med omfattande transfereringar och högt skattetryck, där kvinnor tom formellt har mer rättigheter än män (föräldrabalken och familjepolitik) så är det lik förbenat vita tonåriga killars fel, i medelklassområden, den grupp väljare som S övergivit, och som tagit sin tillflykt i endera autonoma medelklassiga anarko-miljöer, eller i arbetarklassens nationalist-isnpirerade heimatideologi, mycket få är tvättäkta nationalsocialister, och många är bara mot fenomenet,

  att skulden/ansvaret ligger på Svenska ungdomar som vuxit upp i en miljö som är i mycket snabb förändring, tack vare en liten politisk elit, som häller oceaner av skuld, på alla som inte håller med, om den enda vägen.

  "Obemärkt sprids dödshoten i trådlösa nätverk
  men landar obarmhärtigt tungt hos den som adresseras."

  S.W Jo, näthat mot enskilda personer är för djävligt, och värst drabbas unga flickor, med föräldrar som inte hänger med på vad det är för frihet ungdomarna givits, uppskattning och betydelsefullhet, av hur mycket "likes" man får av att exponera sig på nätet. Det är nog inte få skilsmässobarn, med föräldrar på egen jag efter lyckan, som känner sig en smula övergivna av samhället, och som lämnas ut rovdjuren på internet, fint att Mona ägnar detta en tanke, varför super Jeppe? S.W

  SvaraRadera
 33. "Att arbeta aktivt mot våldsbejakande extremism
  är därför betydligt mer mångfacetterat än att
  erbjuda enkla lösningar."

  S.W Jaha, adjektivet "mångfacetterat" kopplas till frånvaro av lösningar, så Mona skriver att hon inte har några åtgärder, eftersom hon saknar analys, det är för komplext, mångfacetterat. Tilläggas bör att en facett är en vy eller ett synvinkel. Jo, det är just mångfalden av synsätt som gör det svårt för Mona att peka ut grundproblemet, fanflykten från vad som är rätt och fel, normen för vad som gäller för alla, irrläror och maktanspråk till trots. Religion som politiskt kampmedel är dynamit, som kommer att krossa västerlandets sekulära demokratiska öppna samhällen.

  "Inte minst är det något som berör oss alla
  eftersom det i grunden handlar om att värna
  demokratin och våra mänskliga fri- och rättigheter."

  S.W Jaha, grunden är MR, demokratin är i denna kontext ett tomt ord, som Mona inte vet vad den betyder, att den för medborgarna reala demokratin steg för steg undermineras genom EU-federaliseringen, i tysthet. Visserligen är det demokratiskt, och att underminera medborgarskapets demokratiska funktion, och Riksdagens makt, är fullt legitimt att göra, med demokratiska medel, dock får politiken förvänta sig en reaktion, och just nu är s på väg mot 20 %. I Finland ligger S på mellan 15 och 18 %.

  "I svepande ordalag går det att peka på
  vikten av ett meningsfullt arbete och en
  rättvis skola men vad betyder det i praktiken?"

  S.W Svepande ordalag...
  Vad betyder Monas praktik? eller avsåg hon praktikant, att man hjälper varandra med tjänster? Som när hennes dotter fick praktisera på en ambassad?

  "Hur ska den enskilda kommunen,
  redan tyngd av utmaningar lösa även detta?"

  S.W Jo, nu ställer Mona frågor, där hon konstaterar att kommunerna redan är tyngda av utmaningar, vilka då...

  För att observera vad det är Mona lyckas relativisera, så ställer hon:
  MR och Monademokrati (EU haveriet) mot
  "meningsfullt arbete och en rättvis skola"

  Det är makalöst fräckt, att en person från arbetarrörelsen tom lyckas relativisera skolan och vikten av att ha en uppgift (arbete) i relation till:

  "våldsbejakande extremism är":
  - mångfacetterat
  - utan enkla lösningar."
  - berör oss alla
  - handlar om att värna demokratin
  - värna våra mänskliga fri- och rättigheter."

  Det handlar alltså om ord, Mona verkar inte ha uppfattat Marx reaktion med unghegelianerna, eller ens vad det i grunden är som skapar fredlig samexistens, det är inte hyckleri, i vart fall.

  Nu kommer lösningarna (alla känslorna på en och samma gång):
  För det är inte fakta, inte analys, inte ens grundläggande förmåga att ringa in rotorsakerna till det rörelser som är satta i kraft.
  Efter 18 månader med ett helt kansli, akademisk elit och en personlig livvakt utöver 8 poliser. Inte ens folkpartiet kan ha bistått, så det går inte att komma undan ansvaret, att Monas tankar ligger farligt nära Kaplans, ända fram till att hyresnämnden i Stockholm (tuvan) fällde det stora felnavigerade havererade lasset, rakt ut i den mentala konkursen, att göra en Burt i Lödder, gå upp i rök. Tacksamma äro miljöpartisterna, om det nu inte bar så att det finns en röd tråd mellan Fridolin, Kaplan och och hela identitetspolitiken som Mona torgfört, och som ändrades först genom att man offrade islamisterna, när de krupit in under det egna skinnet. Hur tänkte ni på kansliet? som stöttade Mona? S.W

  SvaraRadera
 34. Nu kommer samordnarens lösningar, som alla väntat på...äntligen.

  1. RÄDSLA
  "För det första tror vi att det handlar om att inte låta sig skrämmas av orden."

  "Lokalt arbete mot våldsbejakande extremism handlar förvånansvärt ofta om sådant som redan görs men behöver hållas samman till en helhet."

  "Att bygga ett väl fungerande arbete kräver sällan stora investeringar men ger god avkastning både mänskligt såväl som ekonomiskt."

  SW Det som behöver göras görs redan, och kostar inget extra, check.

  2. KULTUR (för det andra)
  "Genom att utgå från den lokala kulturen tar vi inga omvägar i arbetet."

  "Ta lärdom av goda exempel men placera dem i den lokala kontexten."

  S.W här avser Mna klansämhällena som s skrivit kontrakt med, och hon har helt rätt, det finns alltför många kommuner som ser till att en patriark ges ett litet kontor, och som sedan håller ordning på klanen, i utbyte med eget herravälde, staten har givit upp för länge sedan, i akt och mening, i jakt på röster, demokratiskt...

  3. LÅNGSIKTIGHET (för det tredje)
  "Vi måste också ha mod att tänka långsiktigt.
  Ingen blir extremist över en dag, därför kan vi
  heller inte utgå från att en enstaka temadag är
  vägen till lösning."

  SW. Se punkt 1. Ett tillfälligt samordningskansli som Olsson inrättar inför valet, med portalfiguren Mona. löst visst ingenting, det är i vart fall insiktsfullt.

  4. STRUKTURERNA
  "Det är också viktigt att se på befintliga strukturer.
  En lokal handlingsplan är ett gott stöd för att belysa
  vad som är bra och vad som behöver lite mer omtanke."

  Se punkt 2, kultur, här kommer omtanken om strukturerna in,
  vän av ordning och reda på kontoret, undrar om Mona verkligen fått hjälp med denna text. Det kan inte vara Åsa Bergenheim, rektor Karlstads universitet, i vart fall, för så här innehållslöst kan inte ens en utbildad lärare som doktorerat 1994 med en avhandling: "Barnet, libido och samhället: om den svenska diskursen kring barns sexualitet 1930-1960"

  Åsa har fokuserat sin forskning kring makt och kön, framför allt incest, sexuella övergrepp och våldtäkt. Mycket viktiga och centrala begrepp för att förstå Svensk familjepolitik, och den vändning allt fick efter 2002 års parlamentariska barnavårdskommitté, som Persson gjorde upp med vp om 2006, några månader före han förlorade valet.
  Faktrum är att Åsas forskning är relevant:

  makt, kön, incest, sexuella övergrepp och våldtäkt,
  här ligger många rotorsaker i klansamhällen, bring it on.

  "Vi står inför stora utmaningar.
  Att finna vägar där det fria ordet
  kan samsas med respekt är en."

  S.W Här för Mona Kaplanlinjen, hon har inte fattat någonting av terrordådet i Köpenhamn, och det handlar om salafisternas alltmer genomgripande övertagande att via några få nyttiga feminister, se till att all kritik mot mörkrets krafter ska tystas ner,, att människan vågar skriva detta i klartext i samband med terrordådet var ändå magstarkt.

  "Att bygga lokalsamhällen där människor känner sig
  inkluderade är en annan."

  S.W Jepp, detta är nysvenska för klankulturer, och hon menar inte svenska förvirrade medelklassungdomar, som inte få ihop den röda tråden, vem som bär skulden för hatet och terrorn.

  "Dessa löser vi inte med några enkla ”quick fix”,
  men genom att prata med varandra och att aldrig ge
  upp kan vi nå långt."

  S.W Dialog är Monas medel mot målet att bekämpa extremism, symboliskt uttalat i samband med "generalolyckan" mot Bryssel.

  "Med kunskap om våra brister och styrkor ökar sannolikheten
  att vi inte bara fattar riktiga beslut, utan också det som
  kan göra verklig skillnad – fattar kloka beslut."

  S.W där var artikeln slut, och så kom ett eftermäle:

  SvaraRadera
 35. Vad som ses klart, är vad som händer när någon (en politiker) sätter en annan politiker, som chef för en operativ verksamhet, som ett samordningskansli för våldsbejakande extremism, det händer absolut ingenting, utom att de problem som politiken skapat, kommer att förvärras, det är det som gör så ont, och hur politiken använder skuld och skam för att snirkla sig ut det egna ansvaret.

  Ertikelförfattarna (samordningskansliet mot extremism)briser i det mesta, avseende både analys, förklaringsmodell, ja inte ens klarar de av att hantera förklaringsfaktorer eller grundläggande definitioner. När de avslutat sitt åtgärdspaket, som inleds med "fär det första" så letar man lite efter "för det andra"

  Slutsatsen är i fart fall att klargöra svagheter och styrkor, kanske har någon förklarat för Mona och medförfattare vad SWOT är?

  Vilka styrkor avser författarna, svagheterna förbises uppenbarligen, men vilka är styrkorna? är det klansamhällets ordning under en (1) klanledare?

  Eller avser kanske Mona ett riskbedömningsinstrument från Sydney?
  Som arbetar med att just klarlägga styrkor, för att inte bara hamna o problemfällan, vilket leder till skygglapp på för den mest förhärdade samhällsförbättrare.

  "Signs of safety" en metod som används för att gradera insatser mot barn, avseende omhändertagande? Men faktum är att Signs of saftey (inte tre små hus) skulle kunna arbetas om, och tillämpas som riskinstrument, för ungdomar i riskmiljöer, men fasiken, vilka insatser det skulle krävas, att på allvar kartlägga alla som ligger i zonen, och ta fram alla positiva faktorer och ställa dem mot de negativa. Tar man fram en applikation går det, men vilka sekretessproblem, Socialtjänsten kommer inte klara det.

  Det är bara att sörja, för oss utomstående vuxna som stått vid sidan och sett på när arbetarrörelsen repade sig lite med Persson, ses nu den fulla inverkan av s identitetspolitik, det är inte konstigt att ungdomar är förvirrade, och hemfaller åt den ena tossigheten efter den andra, och att vissa svenska ungdomar söker sig till egen identitetspolitik, dvs nationalism, är uppenbart, för alla utom Mona & and the gang, eftersom i så fall, så skulle de själva vara en del av problemet...Detta kan de inte ta in, och därmed saknas förmåga att lösa problemen.

  Artikeln skulle ha publicerats i samband med en konferens i Karlstad, som MOna skulle puffa för, den 6 april var tre dagar Hitlerturken berömda krigshetsartal på Sergels torg, aldrig har några få filurer varit så säkra på att nu kan ingenting stopp dem, samordnaren mot våldsbejakande extremism är koko, och förklarar terrorns rotorsaker, inte med makt, med religionsfrihet (islam som politiskt kraftfält) som medel, utan på förvirrade svenska ungdomar som sitter utlämnade på nätet, lämnade av en kapitulerande vuxenvärld, som låter unga människor själva söka sanningen på nätet, för vi praktiserar trots all postmodernism, alla åsikter och normer ska med, och är lika mycket värda... S.W

  SvaraRadera
 36. Några dagar efter, så drabbas man av eftertankens kranka blekhet, efter att några hade förklarat för kansliet, att man kanske inte riktigt tänkt färdigt....

  FÖRTYDLIGANDE:
  "Undertecknarna vill med anledning av den starka kritiken
  mot ovanstående text ge en kort bakgrund till artikeln."

  "Bakgrunden är en kommande konferens den 6 april
  på Karlstads universitet som planerats sedan länge
  och som kommer att lyfta frågan kring hot och näthat
  som riktas mot journalister och andra personer i
  offentligheten."

  S.W artikeln var alltså färdigskriven före terrordådet, man tager vad man haver, och skulle påpassligt handla om hat på nätet, ja Mona är utsatt det inser nog alla, men om det nu är så att vi har begåvat mänskligheten med väven, som ger alla tillträde till offentliga rum, är det inte ganska smart då, att fundera på om det kan finns orsaker bakom allt detta "hat" det är ju klassiskt skitsnack, som kommer ut offentligt, och som har föremål i sikte, oftast människor som uppfattas ha makt, och hatet kommer från den som är maktlös, är det väldigt svårt att förstå, vad incitamenten är, och går det bättre att fördöma? kanske borde formulär A vara, för den som vill klara sig undan kritik, att om man nu prompt vill vara offentlig, så finns det för- och nackdelar, den som sköter sitt uppdrag utan dubbel agenda, brukar klara sig rätt bra från näthat. Hur är det med Magdalena Andersson, hur näthatad är hon, eller hur hatad är Ylva Johansson (även om hon ligger lågt nu) hur hatad är Isabella Lövin, hur hatad är vår gymnasieminister, och hur hatad var Anna Lindh (ho hon var hatad av en förvirrad religiös snubbe som kände sig kränkt.
  Hatet är inte snyggt, och tycks drabba androm mer än somliga. S.W

  SvaraRadera
 37. "Innehållet i artikeln var med andra ord
  tänkt att läsas i ett helt annat ljus än som nu blev fallet."

  S.W Jo, det var alltså inte meningen....
  den kontext det blev, vika jubelnötter.
  Att det skulle finnas terror, in på knuten, som begåtts av islamister med Svensk anknytning, det går att förstå, att det inte gick att förutse, men varför då publicera en pucko-artikel som ska puffa för Karlstads universitets seminarium om näthat (mot offentliga kvinnor) i samband med terrordådet, var detta genomtänkt eller bara ett offer för omständigheterna, att man helt saknade en verktygslåda för de problem som säpo, msb, polisen och var enda regering i övriga Europa arbetade med? Oj yrvaken, efter Köpenhamn och Paris, nä Mona vaknade knappt efter Bryssel, det var bevismaterial om hennes egentliga verksamhet, som fick henne att plötsligt slänga en sten på de patriarker hon så länge skyddat, och om detta var modigt är oklart, dock var det nödvändigt, och en försyn, vaktens agerande var den katalysator som fick sossarna att ta itu med de problem partiet har både intern och med sin parhäst.

  Bra att det börjar andas likvärdhet och jämlikhet, att fårskalliga och lumpna beteenden ska kritiseras, även om det inte kommer från en kvinna som är född in i makt-adeln.
  Insiktsfullt att förklara för läsaren att man publicerat en artikel som hade en annan vinkel är terrordådet, och följde Mona sedan upp detta? S.W

  SvaraRadera
 38. "Fokus i artikeln är det som undertecknarna tidigare
  har sett och fortfarande ser som viktiga delar i det
  perspektivet, ett långsiktigt och samordnat förebyggande
  arbete."

  S.W repeterar Fokus:
  - tidigare synsätt (sett)
  - fortfarande ser som viktiga delar
  - ett ARBETE som är

  1. långsiktigt - 2. samordnat - 3. förebyggande
  av vem? se kolumn 1 se kolumn 1
  mot vilka?
  hur?
  när?
  var?

  De har uppenbarligen inte fattat någonting och inte har de arbetat med något konkret heller. Det hela är ren och skär vilseledning, och fasadpolitik. Inte ett klavertramp, utan ett fullskaligt moraliskt haveri, logiska felslut på rad, av Monas feministiska agenda, som kommer att bli hennes historiska eftermäle. Internet glömmer inte, vad har hon sagt och inte sagt, före och efter avslöjandet om hennes livvakt...

  "Mycket av kritiken grundas i avsaknaden av reaktioner och kommentarer kring terrordåden i Bryssel."

  S.W Jo, det var fler än bröderna som höll låg profil.

  SvaraRadera
 39. "Vi vill här framhålla att artikeln var författad
  innan dessa tragiska händelser."

  "Att inte nämna det alls vid tidpunkten för publicering var dock inget alternativ, därför gjordes en kort skrivning om det men artikeln var aldrig tänkt att adressera terrordådet."

  "I efterhand är det uppenbart att det faktum att publiceringen inträffade precis efter händelserna i Belgien i sammanhanget blev olyckligt eftersom det inte alls fanns på agendan när skrivningen gjordes."

  S.W Olyckligt, ja, notera att det inte är en slump att den nationella samordnaren använder benämningen "händelser" upprepas två gånger även om det sker i sammanhanget "adressera terrordådet"
  så säger det lite om hur opassade Mona tyckte dessa "händelser" kom att påverka hennes seminiarium om näthat, och frågan är om inte Mona nu slagit världsrekord i självförvållat näthat, det bara att hålla tummarna för att "hatet" slår över till uppgiven humor, lite som "skarva som Fridolin" när Svensk kultur är som aldra bäst, varför inte ett konto som heter "förklarasomMona"

  "Terrordådet i Bryssel beror på Svenska ungdomars spirande nationalsocialism"

  "Islamofobin beror på väldigt väl fungerande skolor och kommuner."

  Terrorattentatet mot Vilks, var en attack på rätten att inte bli kränkt av konst och Sveriges yttrandefrihet"

  "Demokrati innebär mänskliga rättigheter för alla, och de so inte tror på magiskt tänkande stämplas som fascister"

  Att detta inte uppmärksammades, Monas relativisering av Bryssel, och tystnad dessförinnan, och fortsatta ickeverksamhet fram till att hennes livvaktsmanér avsläjades är mer eller mindre helt osannolikt, inkl alla som inte följt två års overksamhet och motvilja att ens ta rotorsaken i sin mun, men så den där söndagen, så hoppade det ur en massa oväntade pekpinnar, men inte av rätt orsak, det var en reaktiv egoistisk uppfattning som kom fram därför att hon inte hade något val, att försöka klara sig fram till mål om några veckor.

  Åsa må vara en olycka, men hon är trots allt inte koko, hon är skärpt och bara lite för mycket lagd till vänster (vilket inte är fel) för att klara av att hålla munväder, så anpassar hon sig till flumsossediskurserna, språkets relativisering, och så kommer det ut rader av nya olyckor, och som sagt, internet glömmer inte, glöm inte det Mona.
  Det än nära nog nästan att man vill hjälpa Åsa med ett försvar, för hon har bara varit mänsklig, och varit tjänstekvinna åt broder Gustaf. S.W

  SvaraRadera
 40. "Vi hoppas att detta kan förtydliga
  artikelns innehåll och perspektiv."

  S.W är detta en förklaring till att man navigerat helt fel, perspektivet var helt enkelt aldrig rätt inställt från start.
  Uppdraget har varit:

  operation bortförklaring
  operation mörkläggning
  operation skuldbeläggning
  operation brunsås
  operation desinformation
  operation identitetspolitik kan inte vara fel (20 % stöd till trots)

  Varför stoppade de inte publiceringen, artikeln publiceras så uppenbart genom att utnyttja nyhetsvärdet med det tragiska terrorattentatet, det är helt otroligt fräckt, och helt utan självinsikt, hur andra tolkade tidigare tigande/tystnad, och sedan när problemen,d e reala visar sig, så kommer Mona med en artikel om näthat och ungdomars potentiella desperata hjälp på svar, som dessvärre emellanåt finns i andra etniska/kulturella strukturer än islamistiska, tex vit makt, varför inte? Är Svenskar bättre än muslimer, utan behov av egen identitet, än den Monas feminister levererar, själv skulle jag inte vilja vara frånskild landsortsgrabb i en skola som det är fullt kaos i, pga vuxenvärldens haveri, det är tom fullt möjligt att jag skulle söka mig till mina egna, som för var arbetarrörelsen, och nu i bästa fall är Svensk ungdom eller vad de olika ungdomsförbundet nu heter. Det är nämligen ett fullt logiskt val som effekt av identitetspolitik, i synnerhet för unga män, som förväntas ha Monas värderingar förebild.

  1. för det första uppsåtligt hänsynslöst fräckt

  2. för det andra, aningslöst idiotiskt, att inte förstå tolkningen

  3. för det tredje, helt fel slutsatser, visar på att man inte hade mer att komma med än punkt 1 - 4 ovan, vilket är ingenting.

  4. för det fjärde, man fick panik, och levererade en innehållslös text, just i samband med terrorattentat, som bidrog till att desorientera medborgare och media ännu mer, och islamisterna, de måste ha trott att nu kan inget stoppa oss, ingen reagerar, det är svenska näthatande ungdomars fel...

  Efter att ha arbetat sedan juli 2014, mot extremism, som slutade med en attack mot själva Bryssel, med svenska muslimska terrorister inblandade, i spåren efter Köpenhamn och Paris, är detta vad Mona presterade... och det var inte skarpt, skrivbiträden till trots.

  Mona har glidit runt och fikat och strött plattityder, och ingen ska i efterhand försvara den krusiduller hon hasplade ur sig, helgen efter hon ertappats med maktmissbruk, i samband med att Kaplans bröder gjort nationell succé, faktum är att det är ett demokratiskt haveri. Fanns det ingen som kunde hjälpa Mona att tänka lite, innan det som hände faktiskt hände. Det är monumentalt och episkt idiotiskt och demokratiskt feltänkt, frågan är inte bara om mp hämtar sig, frågan är hur arbetarrörelsen ska hämta sig från smällen av det ideologiska arvet efter Mona. S.W

  SvaraRadera
 41. Kan det nu komma något gott ut av detta - ja naturligtvis, men då får Morgan ta ett djupt andetag, och tänka på sitt politiska eftermäla, Margot går definitivt att rädda, Ylva behöver något handfast att sätta tänderna i efter Duvemålabravaden (och Ylva kan dessutom skolfrågorna) Ygeman behöver man inte våndas över, och inte statsministern heller. Nu är det dags att komma med i vart fall något som kan ge eko (fasad), men framför allt verkan, regeringen har inte ens börjat, och den enda logiska slutsatsen av detta haveri, vad samordnaren representanter, är rena rama dunderfiaskot, och det var alliansens id´´e, så snälla rara sossar, gör inte om misstaget att komma med en fingertutt, problemen har bara börjat med våldsbejakande extremism, försök ta täten istället, med en spjutspetsmyndighet som kan bli ett föredöme i EU.

  Referensgruppen, är utgångspunkten, bygg en ny myndighet, på delar av samarbetet i referensgruppen, så att en ny myndighet kan fungera som server, som underrättelseunderlag för övriga myndigheter.

  Bilda en (1) ny myndighet
  som hanterar alla frågor
  som bedöms ligger steget
  före de hamnar hos Säkerhetspolisen/
  polisen, (då det ofta men inte alltid är för sent)

  Detta är ett centralt underrättelsearbete som Sverige helt saknar struktur och ordning med. Problemen startar inte på Säkerhetspolisen bara för att män fyllt 18 år, i själva verket startar det/grundläggs redan runt 3 - 5 år, och avsaknaden av fadersfigir/manlig förebild är utgångspunkten, (tänk ABB)

  Myndighetens namn?

  MSE Myndigheten för skydd mot extremism
  skydd av författningen)

  Sektor A – samordning av resurser och underlag för:
  Polis
  Säkerhetspolis
  MSB
  Försvarshögskolan, sannolikt även FOI.
  Regeringskansliet (nej, däremot UD)

  Sektor B – samordning av
  Kriminalvård
  Statens institutionsstyrelse
  Åklagarmyndighet och domstolsväsende
  Socialstyrelsen (dvs kommunal socialtjänst)
  Kvinnojourer

  Sektor C – Kunskapsbanker
  Brottsförebyggande rådet
  SCB
  Universitet och högskolor
  Boverket (lägenhetsregistret)
  Lantmäteriet (geodata)
  Skatteverket, dvs folkbokföringen,
  boendetäthet och huruvida det finns eller inte finns närvarande pappa är alltid starten för vilka som faller offer för tomtar och troll. (det går kvinnorörelsen acceptera, forskningen om detta)

  Sektor D – myndigheter i ungdomars vardag.
  Skolverket
  Migrationsverket
  Sveriges kommuner och landsting
  Sjukvård, dvs företrädesivs BUP, psykiatri och akutsjukvård


  Sektor E – samordning av mjuka myndigheter (har sin funktion de med)
  Forum för levande historia
  Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
  Nämnden för statligt stöd till trossamfund
  Statens medieråd

  S.W

  SvaraRadera
 42. Det var nog allt, Länsstyrelserna naturligtvis, en central underättelsemyndighet som kartläger livet fram till den färdige extremisten, inkludera i praktiken redan förskolan, och det är ingen munter uppgift, att se problemen från sin rot, det uppgivna civilsamhället, dock centralt för att lösa uppgiften. Myndigheten placeras förslagsvis i Malmö/Göteborg och sedan bör det finnas ett litet kansli på varje Länsstyrelse. Dessaproblem kan inte kommuner lösa själva, och inte ungdomar på glid föräldrar heller, så det är en grannlaga uppgift, att kartlägga signs of safty, 11 gradig skala,
  noll = helt riskfri, en medborgare som kommer att klara sig, 10 är samma sak som omedlebart ingripande, det kommer att gå åt helvete, inom några timmar. En femma representerar i princip alla ungdomar som befinner sig i miljöer där det finns grogrund för extremism. Slyta att dela in ungdomar i vit makt eller isamister eller autonomister, eller vad det nu kan vara, det handlar om ungdomar, som är sökande, utan kompass och karta i en värld som vuxna, och i synnerhet män lämnat vind för våg, naturligtvis måste kontakter med Muslimer vara första ordningen, att hitta alla postiva förebilder, Kaplan är helt klart graderat till en 3a :-) med lock och pock kan han bli en 0 och bidra positivt, hade Sverige satt ner fote från start, hade Kaplan fattat gränsen, och inte hamnat på fel plats, islamisterna är ett gissel, men alla islamister är inte hopplösa.
  Starta om från början, och sätt för fasiken inte en politiker i toppen, och se till att en tät trio lägger upp grunderna för en ny stadigvarande myndighet, kostnad? ointressant, att inte agera, är att slänga andra resurser i sjön. S.W

  SvaraRadera