fredag 20 maj 2016

Malmö fortsatt konkursmässiga

Idag hade Sydsvenskan en artikel som Cornubot uppmärksammade. 

http://cornucopia.cornubot.se/2016/05/pwc-malmo-behover-hoja-kommunalskatten.html

Det komiska är att det är PWC som skrivit "Malmörapporten". Samma Pwc som i "Sandviken rapporten" beskrev hur otroligt lönsamt det är med flyktingmottagande. Malmö ligger några år före SE i sitt migrationshaveri och kan ses som en god indikator på hur man inte ska göra, men också på vad som komma skall. 

Jag har flera gånger tidigare på bloggen behandlat Malmö och dess förestående konkurs.

Om kommunala skatteutjämningen - http://mensanen.blogspot.se/2016/01/vilka-kommuner-tar-ansvar.html

Om den erroderande skattebasen med migranter som inte jobbar - http://mensanen.blogspot.se/2016/02/88-av-flyktingar-arbetslosa-after-5-ar.html

Om att ,an lägger pengar på migrationsmuseeum. - http://mensanen.blogspot.se/2016/02/humanitar-matematik-migrationsmuseum-i.html

Osv.

Naturligtvis kommer inte Malmö få gå i konkurs, utan övriga Sverige kommer få fortsätta skjuta till pengar. Redan idag är 5/13 av Malmös budget bidrag från övriga landet. Men eftersom bidragen ökar ju sämre man sköter kommunen har det inte funnits några kncitament att ta tag i ekonomin.

Det skrämmande med sydsvenskans artikel är att insikten hos de styrande i Malmö är otroligt låg. Man babblar om 40-talister, "det ordnar sig" men man vet inte hur. Att staten ska ordna det osv.

Som cornu skriver kommer kommunalskatten höjas överallt pga kommunala skatteutjämningen. Skötsamma kommuner skall naturligtvis också straffas. 

Som stackars medborgare kan man ändå göra en del saker. Betala så lite skatt som möjligt! Har ni möjlighet, använd Fåab. Man kan också flytta till kommuner med låg skatt och famförallt ett lågt migrationsmottagande, visst skatteutjämning och allt, men dessa kommer ändå klara sig bättre än Malmö Ljusnarberg mfl skräckexempel.Alla likheter med Lövet är en ren slump....

15 kommentarer:

 1. Hej! Varför använda sig av ett FÅAB?

  Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drabbas inte av kommunalskatt, bätre skyddade pengar jmf m det lätt höjbara inkomstskatterna.

   Radera
 2. Malmö är huvudstaden i Schlaraffenland

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Du nämner inte alternativ tre:

  Bidragsmaximera och jobba svart (om du vill jobba alls, vill säga). Börja jobba ideellt i diverse av de goda omhuldade föreningsverksamheter; där finns lukrativa möjligheter för den som inte är noga med sällskapets kopplingar till Balkan, Rumänien och längre österut. Engagera dig politiskt i diverse förbund och grupper som har moralisk indignation som affärsidé.

  Se gärna till att skaffa ett identitetspolitiskt alibi; i värsta fall duger fortfarande alkis/pundare som dagligen tar den tuffa fajten mot begäret, som kan skrodera om döda kamrater, och som vill ge något tillbaka till samhället (och så vidare - tips om dylika floskler kan lätt hittas hos Hassela, Friends och andra som bedriver affärer i misär).

  Hyr ut bilar svart, men se till att ha bra skydd - den marknaden är rätt åtråvärd i Malmö. Taxi-service över bron kan ge pengar men med samma caveat - de internationella firmor som nischat sig där går inte till KO om man säger så.

  Malmö är ett experiment i den nutida anarko-liberalismen i praktiken: staten är svag, bygger inte på folkgemenskap och har inte våldsmonopolet. Istället har enskilda människor med gemensamma intressen slagit sig samman för att på frivillig grund värna sin äganderätt och sin näringsfrihet. Synd bara att inga från Mises fan-club eller Frihetsfronten verkar vilja bo tillsammans med sina åsiktsfränder i extremvänstern.

  Man är ju nämligen där överens om att folkstaten, eller folklandet, är en förkastlig och uschlig idé.

  Malmö! Mångkulturens skyltfönster och Sveriges framtid! Hurra?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. välförtjänt straff20 maj 2016 15:43

   Såhär kanske
   https://www.youtube.com/watch?v=cNZKUozrBl4

   Var det inte några gangstrar i USA som fick bidrag för att inte misshandla andra? Så tänker sig nog den samlade regeringen: bidragsfuskarna, blankettförfalskarna, intygslögnarna. Kaka söker maka och bildar regering. Kaka söker maka och väljer riksdag.

   Jag håller på att avvecka min skatteinbetalning och räknar nu kallt på omlokalisering till varmare breddgrader. När det kraschat här (eftersom för få verkar vilja åtgärda problemen) kan mina barnbarn kanske börja investera här igen.

   Den nya captchan är värre än idiotisk. Har fått göra ett tiotal försök innan den accepterade lösningen. Nu slutar jag kommentera innan IT-fascisterna skärpt sig.

   Radera
 4. Vilka kommuner kommer inte att höja skatten eller krascha? Snart ligger de som betalar Malmö också i bidragskön.
  Min tidigare välskötta kommun har tagit sin del av de nya ensamma männen, kastat ut gamlingar någon annanstans och nu ligger budgeten på minus, vissa delar till 25 %. Men politikerna fortsätter med sina galna egna planer. Det märkliga är att de är nästan samma politiker som nyss hade bra koll på läget och kassan på plus.

  Är det ett slags smittosam feber: ta vad du kan för i morgon kollapsar rubbet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märkligt att det inte finns några spärrar på utgifterna när det gäller migranter.

   Radera
  2. Kommunalpolitiker måste lyda order från moderpartiets ledning på riksplanet när det gäller övergripande frågor. Även om det finns inte finns något sätt (ännu) att straffa de kommuner som inte vill ta emot migranter vågar inte loklpolitiker sätta sig på tvären. Dags att bilda kommunparti Elina?

   Radera
  3. Det har vi, två stycken och de viftar bara med svansen. Den enda som sätter sig ibland mot är SD men vad gör det när majoriteten hurrar för nya utgifter.

   Radera
  4. Då är det bara att hoppas att det blir en förändring om två år, en stor jäkla förändring, och att det finns något kvar.

   Radera
 5. De (PWC) nämner inte riktigt en central fråga - hur mycket kommunerna sparar in på annat, för att trots allt försöka få ihop sin ekonomi, som i grund och botten består en kommun av:

  - socialförvaltning
  - äldrevårdsförvaltning, (om denna inte är sammanslagen med Social
  - förskoleförvaltning (om inte denna är sammanslagen med skolförv.)
  - skolförvaltning (numera)
  - idrotts- och kulturförvaltning
  - teknisk förvaltning.

  Det är när man sammanställer longitudinell statitisk, över kommunernas fördelning av kostnader och intäkter, per capita, som det blir intressant. Vart hän det barkar, dvs statens kärnuppdrag, tex fungerande infrastruktur, vägar, järnväg, vatten och avlopp, samt renhållning och grundlägga hälsovård, ordning och reda (polis) och anständig skolgång.

  En kommun kan:
  - försöka attrahera fler nettoskattebetalare...
  - höja skatten (leder till minskad skatt/arbete)
  - höja statsbidragen
  - spara in på annat,
  - avgiftsbelägga viss service.

  När dessa åtgärder är uttömda, återstår strukturella ändringar,d vs kommunreformer, för att slå samman fungerande kommuner med mindre fungerande kommuner.

  Det är detta de håller på med nu, med start landstingen --> storregioner, för att sedan ta sig an alla kommuner som befinner sig i fritt fall. Den förra moderata hållningen var att skrota landstingen och sköta allt på två nivåer, statlig nivå, resp kommunal nivå, med Länsstyrelserna som kontrollorgan, nu har vi minst fem nivåer:

  - EU/Bryssel
  - Staten Sverige, som delegerar allt mer till kommun och landsting
  - Landstingen, som inte klarar uppdraget
  - Länsstyrelserna som ska smälta samman med nya storregioner
  - våra 290 kommuner, som får allt fler uppgifter,
  - kommunerna som i sin tur håller på att delas upp,
  - endera i stadsdelar eller som i många kommuner, att de inhemska medborgarna flyttar till den centralorter där det inte finns hyreshus/anläggningar, och detta är ingen liten pågående rörelse.

  Allt mindre egen rådighet och vars uppgifter i allt högre grad sköts av näringslivet, tom batikhäxorna på socialförvaltningarna är numera privatiserade som socionomkonsulter.

  I slutändan handlar det om slutkund, medborgaren som betalar skatt, är kunden inte nöjd, agerar kunden på en fri marknad, och ser sig om efter annan stat(us). S.W

  SvaraRadera
 6. Vad som kommer att hända (successivt likt den uppkokta grodan) är -
  att komplexiteten ökar

  att storskaligheten ökar

  att skatten ökar

  att skatteåterbäringen i form av verksamhet minskar

  att omflyttningar ökar

  att krav på kommundelningar ökar från medborgare ökar

  att krav på kommunsammanslagningar från politiken ökar

  att i takt med att den kommunala förmågan (für alle) minskar, så ökar kraven på privata lösningar även med beskattade medel.

  att privatiseringar är enda vägen (= segregation)

  (privatisering är inte dåligt, om beställaren är kompetent, men vad händer när de privata köper över alla till sin egen sida, vilka blir kvar att fatta beslut om skatterna...? kompetenseliten?)

  att demokratisk styrning minskar (via Bryssel och kommunal kollaps, samtidigt som staten Sverige, har allt färre politikområden som rikspolitiken kan påverka realt (= misstro mot demokratin) S.W

  SvaraRadera
 7. Politikerna (och deras rådgivande svans) försöker nu hitta på vägar för att dölja transfereringarna, vilket inte är möjligt med nuvarande system med:

  - en statsbudget med utgiftstak

  - statsbudgetens utgiftsområden går inte att dölja:
  i) kommunala bidrag
  ii) EU-bidrag
  iii) migration
  (integration kan man däremot dölja ännu ett tag)

  - ett (1) landsting som går "plus", (Stockholm) och resten back
  - ca 15 kommuner som är nettobetalare.
  - ca 50 kommuner som börjar närma sig konkurs.

  Politiken har nu ganska bråttom, eftersom vad som är ekonomisk högkonjunktur är en luftpastej, dvs lånedriven ekonomisk utveckling som bygger på:
  - evig ökning av värden på bostadsmarknaden
  - NGM privatiseringar av offentlig sektor (utan att sänka skatten)
  - tillväxt genom välfärdsindustrin

  Vilket leder till att kommunerna dräneras på:
  - förmåga att ge service
  - skattebetalare (den samhällsbärande medelklassen)
  - privata företagare (som för levde på medelklassen)
  - kompetenta chefer som vill vara kommunanställda
  - kommunikationer, (som bygger på privat lönsamhet)

  "Tillväxten" i kommuunerna sker delvis genom att omfördela kommunal skattkraft från kärnuppgifter till den social välfärdsindustrin,
  som visserligen er arbetstillfällen, finansierade av staten första två åren, men sedan.... det blir ett Pontzi-schema.

  Detta ger paradoxalt nog inga starka intressen från näringslivet (inom välfärdsindustrin) att sänka skatten, som ju är rena guldkalven, ju högre skatt, desto mer att plöja in i privat välfärdsindustri via en kommunal halvkorrupt (i vart fall icke kompetent) upphandlare, som har holl incitament att kontrollera utförd leverans (det får Janne Josephsson göra)

  Detta leder i sin tur till en sällsam uppdelning i de intressen inom näringslivet som vill bevara den höga sociala åtagandet, eftersom det är kommunerna som håvar in pengarna, och väldfärdsindustrin som
  utför, som står i kontrast mot det allt mer tynande vanliga näringslivet, som ser sin intäktsgrund fara åt fanders,
  i kraft med att:

  - pengarna efter skatt minskar (låga löner + hög skatt+sjukskrivning)
  - den skattebärande klassen flyttar
  - skattebetalarnas åttaganden ökar, tex ökade kommunala avgifter

  Vilka tillgångar som ska borga för bostäder är det ingen som vet, kommunerna kommer att omvandlar de tillgångar man har, genom att sälja ut dem. Nya Karolinska är bara ett exempel, Reinfeldts utförsäljning av alla regementen en annan. (huruvida det blev bättre eller sämre med privat bilprovning är en intressant fråga, i vart fall var inte 300 kr inkl moms mycket att bråka om, för opartisk besiktning), ännu värre är så klart detta med Vattenfall, gamla Stockholm energi (Fortum) etc, eller försäljningen av dvs sjukhus till underpris, i princip korruption, som döljs med: "oj, vi var visst naiva"
  S.W

  SvaraRadera
 8. Tryggheten ligger just i den fria rörligheten, i kraft av excellensens makt, och detta är en relativ fråga, kanske är det sjuksköterskor eller poliser, när de får nog flyttar de, eller som man sa i gamla Sovjektunionen,
  "om ni låtsas att ni betalar oss pengar (Rubel)
  så låtsas vi att vi arbetar"

  Det kommer sluta på det vanliga sättet,
  fotrösten i kombination med gatans parlament.

  - de människor som har mest att förlora flyttar,
  vilket kan studeras ifråga om tex sjuksköterskor till Norge.
  - de som blir kvar ännu ett tag tappar lusten att arbeta
  - lojaliteten att betala skatt minskar
  - lokala kungar i varje kvarter tar över våldsmonopolet.

  Detta med Reinfeldts, Centerns och miljöpartiets gränslöshet, att vara aningslösa i fråga om fundamentala funktioner i en marknad (en marknad består av människor som fattar beslut om vad de ska göra med sina pengar som blir över efter skatt och efter att räntor och förnödenheter är betalda. Det kanske inte blir något kvar för den där marknaden att leva på?

  Så den där marknaden (av människor som fattar beslut, vad de ska köpa och var de ska verka) har fler sidor:
  - vad nymoderaterna" kallar "land för hoppfulla"
  - inte måste vara Sverige, (annat än för de som söker sig hit),

  land för hoppfulla har en annan sida, vilka orter den samhällsbärande medelklassen flyttar till, om det går att hitta grönare gräs och kärare flickor.

  Försöker politiken lösa problem som de inte kan lösa, genom att dölja problem genom strukturella kommunreformer, och "integration medelst penetration" (via konfiskation) så blir det liv i luckan.

  Självfallet måste alla nysvenskar integreras med den skattebärande medelklassen, de nysvenskar som är högpresterande bli välkomna, och de som inte är det, är mindre välkomna --> enklaver av missnöje utan arbetsmarknad --> transfereringar, som måste tas ut från några, och i takt med att uttaget för omfördelning från funktionell stat till icke-funktionell stat ökar, så kommer politiken försöka lösa utmaningen genom integration by force, alternativ omfördela skattekraft --> kommunal service minskar där de skattebärande medelklassen valt att bosätta sig --> gated communitys --> medborgargarden.

  De skattebärande produktiva delarna av befolkningen kommer, givet att inget förs för att få till själva funktionen att innebära att skattebetalarna (på en fri marknad) väljer att lytta, samma konkurrens om skattekraft som under 60-och 70-talet när 40-talisterna skulle sätta bo.
  Nu har vi
  - väldig många nya minoriteter som känner sig kränkta och kräver strukturella undantag från normen, dvs undantag från meritokrati samt krav på bidrag för att parera 1000 år av patriarkal kolonial nordeuropeisk heterosexuell manlig uselhet.

  - med världens högsta skatter
  - utan grundläggande (välfungerande) samhällsfunktioner
  - en kommunal förvaltning som producerar underbetalda utbrända sjukskrivna vrak.
  - en politisk klass som säger, vi var visst naiva...

  S.W

  SvaraRadera
 9. För övrigt är Hakelius obetalbar med sin senaste krönika,
  vars andemening går att applicera på precis vad som helst i samtiden, inkl PWC. Några high-lights:

  "Jimmie Åkessons svärmor hemsöker mig fortfarande.
  Det tomma ansiktsuttrycket.
  Det beredvilliga erkännandet."

  ..."det här var det mest suggestiva...
  sedan pilotavsnittet av ”Twin Peaks"..."

  "Hade den förlupna riksdagsledamoten...
  börjat ­tala baklänges med ett vedträ i famnen,
  hade det inte förvånat mig ett dyft."

  "Formuleringarna i SvT
  är så uppriktigt och rättskaffens depraverade
  att all ilska falnar direkt och
  ersätts av ­häpen beundran"

  Episkt, en skamlös massagetant som står för att hon är ett ego och bara gör det andra gör, fast utan att erkänna det, fasiken, Hakelius sätter fingret på hela grejen, massagetanten är min nya moraliska förebild, en verkligt ärlig förebild, bättre än så här blir det inte.

  Massagetantens citat från SvT:

  "- 'Jag har sagt att det är förkastligt och
  jag förstår många som är upprörda'.”

  ”- 'Ja, jag passar på naturligtvis …
  det finns människor som passar på
  att utnyttja ett system som ger
  de här möjligheterna'.”

  Hakelius fortsätter:

  "Den lågmälda föreställningen är storartad."

  "Inte en enda gång höjer Margareta Larsson rösten."

  "Inte en enda gång slingrar hon sig eller
  låter känslorna ta överhanden."

  "Det är det paradoxala som gör det."

  "Ändå kan jag inte låta bli att känna
  att hon är mer i takt med tiden än de flesta."

  "Hon lyssnar artigt på frågorna och
  försöker verkligen svara."

  "Hon är, med alla rimliga mått mätt, resonabel.
  Med alla rimliga mått mätt, utom ett."

  "För att vara resonabel måste man kunna resonera."

  "Men ML har sagt adjö till förnuft och ­logik."

  "Hon konstaterar för­behållslöst
  att hon gör fel och samtidigt
  att hon tänker fortsätta göra det."

  "A och B går inte att förena,
  men hon gör det ändå,
  utan sinnesrörelse."

  "Att inga försvarliga skäl finns
  för henne att bete sig som hon gör,
  men att hon tänker fortsätta."

  "Det finns något där.
  Något jag anat i samtiden redan ­tidigare.
  Bara mer konsekvent."

  "Post­modernismen har ­blivit vardag."

  Byt ut massagetanten mot:
  - PWC
  - Fridolin
  - nymoderat, (eller nycenterpartist)
  - Europaparlamenteriker
  - feminist eller
  - arbetarrörelsen
  - demokrat
  - partiledare (Sjöstedt undantagen som i vart fall är konsekvent)
  - journalist (i vart fall tiden fram till Christina från Duvemåla)
  - Jan Lööfs redaktör på Bonniers
  - Veronica Palm
  - (emellanåt DNs ledarredaktion)
  - Rikspolischefen ( i vart fall fram till DE slutade framträda)
  - Mona Sahlin

  Detta är såååå spännande, några har börjat följa Ygemanretoriken, den fula ankungen eller möjligtvis Askungen, den diamant ingen såg, förrän Kejsaren var naken, nu är frågan om nymoderaterna kan göra en "make over" av akb, eller om det finns någon undanstädad gammal ädelmoderat som kan kliva fram, eftersom Anders Björk börjar bli för gammal, någon garderob måste det finnas kvar, som kan leverera en Ygeman-moderat, dvs en moderat. Centern har ju kvar starke Staffan, Folkpartiet kommer att klara sig (ännu ett tag) med Björklund, och frågan är vilka mer inom rörelsen, som klarar av att göra upp med den konnotation som massagetanten onekligen och obarmhärtigt onekligen sprider gyckel över, avseende en hel "naiv" politisk klass.

  Tack gode gud för Hakelius, och inte minst, massagetanten, som öppnat våra ögon för den icke-funktionella ickerationella oegentlighetens diktatur. S.W

  PS det eventuella förekomster av ironi mellan raderna
  som möjligtvis skulle kunna tolkas in är betydligt överdrivna. ds

  SvaraRadera