onsdag 25 maj 2016

Löfvens nya ministrar

Idag höll så Stefan sin DDR monolog om sina nya ministrar. Att se spektaklet var en ren plåga där ord som "hen" "utmaning" "tuff" etc stod som spön i backen. 

De nya. Ministrarna är Lövin, Eriksson och Skog. Jag tänkte främst kommentera De senare.

Peter Eriksson är en av Fridolins vägörare sedan länge, han var också ute och försvarade Kaplan i samband med att Kaplans islamistiska synsätt flöt upp till ytan. Det ryktas även att Eriksson gillar att snapsa både i tid och otid, hans allt rödare snok kan väl kanske ses som ett indicium på att detta stämmer. Med Eriksson får vi alltså mer av samma som Fridolin står för.

Skog är ett kommunalråd från Malmö. Ofta tycker jag att kommunalråd är en bra skola att gå innan man ger sig på rikspolitik, då kommunpolitiker av nöd tvingas leva n.rmare sina beslut. I fallet Skog är det dock en klar varningssignal. Enbart av den anledningen att hon styrt Malmö. Som bloggens läsare vet är Malmö ekonomiskt, moralsikt och idémässigt bankrutta sedan läge. De lever på lånade medel och klockan tickar. Att då som Löfven ta in en person som bevisligen misslyckats kapitalt inom politiken är rätt märkligt. Men Löfven sade "Jag har analyserat och vet vad som behöver göras".  Kan vi konstatera att det råder en brist på analysförmåga?

Många andas nog ut nu när det inte tillsattes någon ny inkvoterad islamist, men låt er inte luras av vem som står där, ideologin är densamma hos Eriksson & Skog.

Avslutningsvis undrar jag om Skog kommer bjuda in alla tiggare Till Rosenbad, på samma sätt som när hon bjöd in Malmös tiggare till kommunhuset......

5 kommentarer:

 1. Peter Eriksson är intressant, och förmodligen bättre än de flesta andra i vårt politiska etablissemang - PE både kreativ och smart och gör aldrig bort sig i TV-rutan, så nog är det en förstärkning, (vilket i och för sig inte var väldigt svårt med tanke på Kaplan och Romson, samt att Fridolins förenklade barnasinne kommit lite i ny dager).

  Sverige har varit väldigt bra på att matcha fram personer som sas legat i korridorens yttersta framkant, (korridorextremismen) varför den vanlige hederlige Svenske korridorfundamentalisten förefallit ligga i mittfåran. Det är nog slut på detta, och den nya tiden har nog bara börjat. Bara för att några lägger om rodret 180 grader, så vänder väl inte supertankern direkt på sin resa mot okända farvatten.

  Första stora fasen var 2002 - 2006, (Efter att ordförande Persson varit just ordförande) parallellt med en omorientering när mp var våg (med PE) och sedan viss tillnyktring 2006-2010, sedan fick vi ordförande Reinfeldt 2009 och ett nytt vågläge 2010 - 2014, när mp efter att först ha halkat högerut (vinden) efter 2011 började halka vänster ut. Det kostade nog en hel del att få med mp på tåget efter 2010, i fråga om viss EU-politik, inte bara signalspaningsdebatten.

  Tidig edge var Gudrun, sedan Sahlinarna i armkrok med mp, sedan nymoderaterna och delar av Folkets parti, med Ullenhagsrörelsen som förtrupp, (vilket belönats med en ambassadörspost i nära nog Ulan-Bator :-) Det är nog ganska mycket som i slutändan låter sig förklas med EU-anpassning och EU-projektet där Sverige försökt vara bäst i klassen.

  Skog vet nog vad problemen är i Malmö (utöver bristande skatteunderlag) nog är hennes erfarenhet tillgodo i en annars lite verklighetsfrånvänd partielit från Stockholm, när nu tom Alliansen vågat titta ut till Husby dagtid.

  "ideologin är densamma hos Eriksson & Skog".

  Fan trot, dessa politiker är pragmatiska och anpassliga,
  någon ideologi vet i tusan om de har, i vart fall har de ett väldigt tunt ideologiskt vokabulär, och emellanåt bristande idéhistorisk bildning. Det där kommer det att bli ändring på, både från höger och vänster, bristen på tänkande "ideologer" som kan orientera sig i samtiden. S.W

  SvaraRadera
 2. Tittar man på akb:s lag, så är det en icke ringa andel av Reinfeldts äldre skräck-kabinett som är kvar, så det ser väl ungefär lika avtrubbat ut på den andra kanten :-)

  Av större intresse är den nya tänkande "framkanten",
  personer plöjer nya fåror och kan orientera självständigt
  utan att fundera på vad som mumlas i korridoren.

  Samtid & Framtid har sedan starten haft problem med att rekrytera "lysande" personer som kan leda tidningen.

  Detta kommer nu ändra sig, tack vare just Kaplan och de övriga dårfinkarna bakom Sahlinextremismen, vilket förmodligen varit en rörelse just i kraft av bristen på tänkande - att mp tog ut svängarna i den vidaste meningen, var en förutsättning för att inte grodan skulle fortsätta kokas. När FP ersatte Sabuni med Ullenhag funderar man lite till mans, när C några år tidigare ersatte sitt partiprogram med en blandning av Anachy, state & utopia och Koranen, blev man ju också nyfiken, hur de tänkte rent praktskt....

  när nymoderaterna gick all in green, efter 2012 när de började dala i opinionen, just för att de valde väg 2010/2011 (då det var i desperat behov av stöd för sin utrikespolitiska linje för EU, ja då insågs att endera har de allesammans drabbats av ovett, vilket nog får anses vara sant i efterhand, eller så hade de en genomtänkt plan för inte Sverige, men väl för Europa, (vilken ingen vet om de övergivit, eller bara format om med lite ny skrud.

  Sverige är så klart i knipa, men en större knipa är EU, som är väldigt svårstyrt, och sitter fast med strukturella obalanser mellan syd och nord och helt olika system för beskattning.

  Vilket kommer att slå hårt om vissa betingelser med EU inte fungerar som det var tänkt/sagt, tex att ansvaret för lån, borgen och skuldsättning inte skulle vila på Tyskland och några få länder till, dvs EU riskerar att fungera lite som kommunism, och lockar fram det sämsta hos människor, dvs ingen som helst gemensam tillit utan roffarmentalitet inder läppbekänd skenhelighet.

  Det kommer till slut en slags rekyl, måttfullhets och ansvarsprincipen, klädd i konservativ skrud, att helheten består av sina delar och inte tvärt om. Dick Erixon bryter ny mark i det nya landskapet (i spåren efter Birro och Vilks) som ju inte ens behöver vara en konservativ rörelse, utan mest en rörelse som bygger på att man är överens om vad man är överens om, och kan föra en vettig konstruktiv dialog, utan att föra sandlådekrig. S.W

  SvaraRadera
 3. Erixon:

  – "Jag blir chefredaktör och ska ta ansvaret
  för upplägget och nyhetsvärderingen i Samtiden".

  "Dick Erixon uppger att Samtiden är fristående från Sverigedemokraterna".

  Dick Erixon är en känd borgerlig debattör och författare med bakgrund i Centerpartiet och den liberala tankesmedjan Timbro, dessutom kan han tänka och formulera sig.

  "Ägardirektivet nu handlar om breddning".

  – "Vi ska ha en socialkonservativ inrikting".

  "Jag vill ha mer idédebatt,"

  "eftersom en anledning till att Samtiden skapades var
  att det skulle finnas nyheter, så kommer det finnas
  nyhetsartiklar också."

  S.W denna mix blir intressant.

  "Det blir svårt att konkurrera med de tidningar som har stora redaktioner...men nyhetsrapporteringen släpper SD inte".

  "Sverigedemokraternas beskrivning av socialkonservatismen
  som Erixon ställer upp på"

  "Det viktigaste var att partiet inte motsätter sig
  äganderätten och frihandeln."

  "Det handlar om att värna
  kulturen,
  värderingarna och
  traditionerna
  som vi har på den lilla plätten i världen som är Sverige."

  "Liksom kurderna ska få värna sin kultur,
  så måste vi få värna vår kultur."

  "Det håller inte andra partier med om.
  De vill värna alla andras kulturer."

  ..."på grund av ett förakt för det svenska
  så låter man andra kulturer ta över.
  Det muslimska blir i Sverige mer viktigt
  än det svenska och det håller jag inte med om."

  "Vi ska värna det som är vårt och
  utveckla och hävda att det svenska
  har företräde för andra kulturer...
  Den rådande balansen är skev, menar jag."

  – "Islam gör ingen skillnad mellan det politiska
  och världsliga och religionen utan det är ett enda.
  Det betyder att om man tittar på det rent teoretiskt
  så går det inte att förena islam och demokrati."

  "Vi har en konflikt mellan våra
  demokratiska traditioner och det
  den islamska teorin står för."

  – "Självklart är samhörigheten
  med personer från kristna länder
  större och det blir lättare att ha
  att göra med."

  "Jag håller på rättsstaten
  att man ska ha generella principiella
  regler och inte regler för vissa för
  då är man inne på en svår väg".

  ska bli intressant, vad som kommer ut av detta i övriga Fora.
  S.W

  SvaraRadera
 4. Det lustiga med detta är att det inte är extremt alls, ur ett internationellt perspektiv, det extrema har just varit den representation av "världen" som det svenska etablissemanget stått för, och på så vis har Sverige varit den sista Sovjetstaten, i fråga om vidd och spänst i debatten, bristen att tänka både djupt och med bredd samtidigt, är Européer bättre på, Sverige har med åren blivit ganska platt, och det gäller inte bara universiteten, utan dessvärre även delar av näringslivet. Kanske är det ett arv av bristande bildning, i vart fall har vår idédebatt halkat väldigt fel, just på grund av plattityder, förenklingar, halleluja-politik, frälsningsbudskap, dold agenda, där Scymanerna, Sahlinisterna, Juholtreaktionärerna (de som petade honom) förenades med fredsrörelsen, hbtq-högern, nyfeminsterna, anarkisterna och nyliberalerna, utan att det nog ens var särskilt planlagt. Inte ens den klassiska vänstern fick ett ord med i laget :-) Det var en unik Svensk politisk rörelse, en blå,röd, rosa, grön-röra under ledning av reklamfolket. Bert och Ian var inte i närheten med sina skokartonger och galoscher, och ny kommer väl reaktionen.

  Frågan är i grunden, rätten till sig själv (egendom:
  - hur mycket förväntas man arbeta under ett liv
  - hur mycket förväntas man betala i skatt till det allmänna?
  - vad kan man förvänta sig att få tillbaka (gengälden) från staten
  för den tid man lägger ner att förse staten med resurser/makt.
  Det kan finnas lite för många hästar som börjar bitas, om krubban är tom, och alla förväntas fortsätta sträva under oket med Sahlinare på vagnen som lovar guld och gröna skogar, om det inte blev som utlovat.
  S.W
  S.W

  SvaraRadera
 5. Dags för egen blogg SW? Kommentarerna hos mensanen börjar bli svårlästa när de drunknar i SWs material.

  SvaraRadera