lördag 4 oktober 2014

Att mätas efter olika måttstockar

Jag är kraftigt allergisk mot fenomenet att man mäts efter olika måttstockar. Oavsett om det gäller i arbetslivet eller i politiken. Att något som är vitt plötsligt är svart beroende på vem man tittar på är helt galet. 1+1 blir alltid 2. Det blir inte 3 bara för att den ena ettan anses mer värd än den andra ettan.

Dagen efter regeringsbildningen blir detta väldigt tydligt.
Om vi börjar med vår framtidsminister från dåtiden. Hon har tydligen anlitat svartjobbare. Förklaringen var att det var så krångligt att hitta vit städ och barnpassning, på 80-talet. Och att det var så krångligt att göra rätt. För det första, nej det var inte svårt att anlita en städfirma på 80-talet, det var kanske dyrt, men det gick. Det var inte krångligare att köpa en städtjänst än att köpa vilken annan tjänst som helst. Det var billigare att köpa svart, vilket hon gjorde.

AVGÅ?
Skulle inte tro det. Nu gullas det med knark, svartjobb och seanser om liver som finsk torparhustru på 1800-talet. Efter förra valet avgick ministrar på löpande band efter TV-licenser och svarta barnflickor. Då var 1+1=2. Nu är tydligen 1+1=3, för framtidsministern är sosse och därmed värd 2, i medias ögon.

Detta är helt oacceptabelt.
Det andra exemplet är att DN idag kör en story om att tiggeriet är organiserat. Något som har varit helt uppenbart för alla normalt tänkande människor. Trots rapporter om att bilar kör runt och hämtar och lämnar tiggare och att det är uppenbart att de har tilldelade platser där de tigger, var det helt förbjudet att tala om det. Skånetrafiken vägrade sätta upp reklam där SD ville förbjuda det organiserade tiggeriet. Lokalpolitiker blev hudflängda i pressen för att de sa det som många visste. DN själva körde någon story i våras om att det inte var organiserat. 1+1=3 då. Nu är plötsligt 1+1=2. Varför? Därför att nu har media nått sitt mål, regimskifte. Nu får man plötsligt säga som det är.

Innan valet skulle alla öppna sina hjärtan  och det var bara att tuta och köra, nu talar man om att det är massarbetslöshet bland utrikes födda. Snart får man kaske t.om. prata om att statens kaka inte är oändlig och att det finns en gräns för hur många flyktingar som kan komma till Sverige? Enligt FN finns det 50 miljoner flyktingar idag. Kan alla komma till Sverige eller finns det en gräns? Varje normalt funtad människa borde inse att det finns en gräns. Debatten måste handla om var gränsen ska gå!
Olika måttstockar används, vilket folk genomskådar. Resultatet blir att partier utanför etablissemanget kommer få ytterligare röster.

DN:s artikel efter valet

6 kommentarer:

 1. Om 1+1 kan bli lika med 3, så kan 1+1 lika väl bli 1.
  En sådan sanning ligger i betraktarens önsketänkande.

  SvaraRadera
 2. Poängen är att samma ingångsvärde ska värderas på samma sätt. 1+1 ska alltid bli 2, inte 1, 3 eller 42.,

  SvaraRadera
 3. Som en detalj var det 2006 som Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò avgick efter påtryckningar.

  SvaraRadera
 4. http://www.youtube.com/watch?v=SrygX_GY7I0&feature=player_detailpage&t=519

  SvaraRadera