måndag 27 oktober 2014

Vänsterns nya taktik-en bluff

 
De senaste veckorna har jag noterat att den svenska vänstern har ändrat taktik avseende frågan om hotet från Ryssland med anledning av dess aggressioner mot sina grannländer.

Som alla känner till var VPK under 60-talet nedlusat med Moskvatrogna kommunister. Detta är ingen hemlighet och både Lars Werner och CH Hermansson har sagt att de tillsammans ledde arbetet för en ”modernare” vänster. Även Lars Ohly som länge vägrade att sluta kalla sig kommunist har bekräftat den bilden. Om ord motsvarar handling kan man fundera kring.
En sak är säker, oavsett hur mycket V och vänsteranstrukna opinionsbildare har talat om att de lämnat anknytningen till Moskva, har man alltid förminskat och hånat alla som sagt att Ryssland är ett hot. Ordet minkar har använts lika flitigt rörande försvarsfrågor som djurrättsfrågor.

Även tidigare i år försökte man förminska det skeende som spelades upp inför våra ögon, när Ryssland iscensatte ett strategiskt överfall på Krim och senare lät sina horder välla in i östra Ukraina. Den av Ryssland avlönade f.d. Moskavaambassadören Hirdman gjorde sitt bästa i aktuellt i feb/mars för att förringa Rysslands agerande.
 
Nu har dock något hänt. Det första tecknet som kom var när Gudrun Schyman i sin helsnurriga debattartikel i Expressen sa att det var främmande makt jobb att vara här med ubåtar och snoka. En f.d. partiledare för kommunisterna säger nu alltså att ubåtar kan finnas här. Ur Ryskt perspektiv är det naturligtvis deras jobb att snoka här (och vårt jobb att tvinga upp/ner dem). Den förberedde överlever…..Sen kommer Fi:s variant på lösning och det är någon form av genusdialog med Moskva…tjena.
Även Hirdman satt återigen i TV. Den här gången talade han om ett starkt försvar. Men budskapet då var att vi inte ska provocera Ryssland med ett närmande till NATO. Dvs ta det lugnt, gör inget förhastat.
Det tredje tecknet kom igår i SVT Agenda. Där stod Jonas Sjöstedt och pratade om Rysslands aggressiva beteende och att Försvarsmakten agerat bra under den senaste operationen.
För oss som följt debatten i många år kan detta till synes vara revolutionerande. Har Vänstern plötsligt ändrat inställning?
Vid en snabbtitt kan man kanske tro det, budskapet från Vänstern är dock. Förhasta er inte, ta det lugnt, vänta och se. Säkerhet byggs långsiktigt så sitt still i båten. (Ett försvar byggs mycket riktigt långsiktigt, varför det absolut inte går att sitta still i båten. Det tar åratal att återställa en förlorad försvarsförmåga. Något som visade sig tydligt i inlednigen av andra väldskriget.)
Alltihop är alltså bara ett retoriskt knep. Man har insett att det börjar mullra i folkdjupet, folk känner obehag inför Rysslands agerande och vill att politikerna bekräftar det som sker och kommer med en lösning.
Troligen har Sjöstedt haft långa samtal med någon PR-byrå och kommit fram till att man nu måste erkänna Rysslands aggressiva framtoning, för att få folk att känna sig sedda. När man väl har erkänt och bekräftat folks oro så kan man egentligen säga vadsomhelst sen. Folk känner sig sedda och nöjer sig med det. Tillbaka till surdegen, Jonas har bekräftat att Ryssarna verkar lite farliga.

Det gamla psykologiska knepet bekräftelse. Ofta räcker det. Jag/vi bekräftar problemet=mottagaren nöjd. Några lösningar behöver inte levereras.
Innehållet är alltså precis detsamma som förut, men man levererar det i nytt omslagspapper. Låt er inte luras av vänsterns nya retorik!


2 kommentarer:

 1. V har kopierat mitt partis politik, vi är väldigt duktiga på att bekräfta. :-(

  SvaraRadera
 2. follow the money ...satsa på rött ...rödvin-ner ;-)


  som Aschberg http://yalepress.yale.edu/yupbooks/book.asp?isbn=9780300135589 )

  Trotsky take me to your sponsor
  http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html

  " If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear. "

  - Orwell


  Orwell was educated at Eton
  "It was in the nature of George Orwell to try and see a situation from other people’s point of view. He was unhappy at accepting the conventional social wisdom. In fact, he grew to despise his middle class upbringing so much he decided to spend time as a tramp. He wanted to experience life from the view of the gutter"

  The greatest obstacle to discovery is not ignorance – it is the illusion of knowledge
  http://www.globalresearch.ca/orwell-s-1984-solution-to-criminalize-war-if-there-was-hope-it-must-lie-in-the-proles/

  Orwell deltog i POUM ( Partido Obrero de Unification Marxista ) ...... "It was fighting in the Spanish Civil war that Orwell came to really despise Communist influences"

  SvaraRadera