onsdag 8 oktober 2014

Genikampen del 3

Trebuchet

Först ett litet byggmoment. Inga direkta geniegenskaper krävdes. En övning som ofta körs på teambuildningkurser och liknande. Kul är det, men särskilt genialt…nääää.
Extra kul var det att se att Fredrik och Gustav särskilt nämnde att de gillar att göra något praktiskt. Stark igenkänning där. Är otroligt befriande att bygga ett skjul eller något konkret, som omväxlng.

När vi kom till skottberäkningen börjar det likna något. Nu fanns faktiskt chansen att räkna ut ett skott någorlunda mitt i prick. Härligt!
Som jag anade under episod ett kör Magnus mkt på känsla. ”Tränar man mkt får man tur”. Ja i höjdhopp kanske. Använder sig av turnummer? Vad gör den karln i Genikampen? Tur att Fredrik bedrog honom och matematiken fick genomslag. …. Finns inlägg på bloggen om de som kör på magkänsla i alla lägen.

Himla trist att Erika skadade sig, men hon återkom lyckligtvis senare med kryckor.
Tidsuppskattning

Kul moment med racingen och tidsdiffen. Speciellt deltävling två. Deltävling tre när man inte fick veta acc tycker jag var lite konstig, då det blev lite av en tävling i att uppskatta acc snarare än att räkna rätt.
I delmoment två vet jag inte om det fanns ngn regel, men man kan ju tycka att det inte borde vara så svårt att sakta ner om man hörde motorcykeln komma och låg lite för långt fram.

Synd att min favorit Fredrik inte körde hojen, utan hjälm. Hade varit en syn för gudarna!

Deltävling ett var lite väl Robinsonmässig. Robinson-Robban brukade väl excellera i att gissa tid?
Duellen

Vem vill bli miljonär-frågor, med liten ljugtvist. Passar inte i Genikampen. Trist i detta programformat, men ganska kul tävlingsmoment! Dock var Erika bra med sin pokerinspirerade approach. Anar man viss vana från pokerborden?
Kul att Erika blev kvar. Tycker hon har växt under programserien.

Ser fram emot finalen!

Besök gärna Fredriks Blogg innan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar