onsdag 7 september 2016

20-åriga nyanlända män och 13 åriga flickor var ingen bra kombo, hur gick det sen?

En artikel från februari valsar runt lite idag.

I Burlöv kör man med nyanlända som sägs vara i 20-års åldern (kan såklart vara äldre) ihop med 13-åriga flickor på en högstadieskola. Men har nämligen det lysande upplägget att förlägga språkintroduktion på en högstadieskola.

Läsningen på länken nedan är skrämmande och en mardröm för varje barn och förälder."Vi var naiva"?

Kunde man tro att svaret skulle bli, men icke, snarare relativiserar man det hela och skyller på att det naturligtvis kan gå så här när könsfördelningen är skev på en skola. Det är naturligtvis rent skitsnack. Det enda det har att göra med är att ett antal av de män som man placerat på skolan inte har fått lära sig hur man beter sig mot kvinnor, eller flickor för den delen. Innan nyanlända fått en lektion i hur man beter sig och konsekvenserna av att man beter sig som ett as, skall de inte få gå någon skola överhuvudtaget. Observera att detta inte är ngt problem för att det är svenska flickor, samma problem råder på migrationsverkets anläggningar som vi kunnat se i olika reportage under senare tid. En del migranter har helt enkelt en "annorlunda" syn på hur man uppför sig. Detta är inte OK för att använda Löfvens kraftuttryck ;)

Vad kan man då göra?
1. Sätt inga män bland barn.
2. Alla måste gå en kurs i vad man inte får göra. En uppförandekod helt enkelt. Bryter man mot den skall det vara skäl för avslag i asylansökan.

Svårare än så är det inte. Kommer detta genomföras...nix

Artikeln nedan är från februari. Det man undrar är hur det gick sen? Uppföljning och uppföljande reportage är som bekant inte särskilt på modet idag, men det vore onekligen intressant att se om man fått bukt med detta. Ngn med bättre google fu kanske hittar ngt?


6 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag har ett par förslag (eller ett, egentligen):

  Utvisning på livstid. Till fots med skarpladdat vapen i ryggen om så tarvas.

  Jag har jobbat på skolor i Malmö (granne med Burlöv). Att anmäla tafsande, kränkningar, hot och direkt kriminalitet, samt uppmana kollegor och rektor att göra sammalunda tas emot med stort allvar och uppskattning - om förövaren är svensk. Annars inte.

  Föräldrar bör uppmana flickor att hjälpas åt genom att vara beredda att filma varandra, men det säkraste är att sätta barnen i svensk skola om man kan.

  Att bli kladdad på, och (grupp)våldtagen upprepade gånger genom livet är, eller blir, de uppväxande svenska kvinnornas vardag - förhoppningsvis lyckas de ställa frågan till sina föräldrar om varför dessa valde att rösta för att hundratusentals afghaner, araber och somalier skulle till varje pris importeras till Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gällande Burlövföräldrarnas valsedlar, jag vill nyansera detta.

   SOM-institutets mätningar visar att det aldrig funnits en majoritet för ökat flyktingmottagande, ändå har alla partier i riksdagen aktivt arbetat för att öka den. Hur har detta kunnat fortgå?

   Jo, det svenska valsystemet är riggat så att stora partier, dvs partier som klarar 4% spärren, i princip aldrig kan åka ur riksdagen för gott. Det massiva inflödet av partistöd som inträdesbiljetten till riksdagen garanterar att du kan köpa dig in, igen och igen.

   Vilka partier fanns det precis efter den allmänna rösträttens införande? Jo, du gissade rätt: alla partier som satt i riksdagen efter att allmän rösträtt infördes sitter kvar i riksdagen idag. I-N-G-E-N av partierna som år 1921 kom in i riksdagen har åkt ut. Noll. (V, S, C, FP, M) Under de nästan 100 år som gått sedan dess har endast 4 ytterligare partier kommit in i riksdagen (om vi ser till förstakammaren, den bästa jämförelsen med dagens riksdag). Av de fyra partierna sitter 3 fortfarande kvar.

   Under 100 år har alltså bara 1 (ett!) parti kommit in i riksdagen och sedan åkt ut. Det var Ny demokrati, och de åkte endast ut för att de nydemokrata politikerna plundrade partikassan.

   Det säger sig självt att det blir ett odemokratiskt system, där det är så låg risk för ett parti att åka ut, och nya att komma in, att de kan släppa all verklighetsförankring för att sedan helt driva ideologisk politik. De behöver inte vara oroliga för konkurrens från alternativa nya partier som bättre har örat mot marken.

   Betänk: Ny demokrati kom främst in för att folk var missnöjda med förd flyktingpolitik, en viktig fråga för folk i gemen, men en fråga som inga etablerade partier velat ta itu med och reformera. Efter att partiet spektakulärt imploderade röstades SD in så fort de blivit relativt kända och rumsrena. Att det tog långt tid där emellan var en direkt effekt av partisystemet. (Och till del att SD först blev ett reellt alternativ först efter Åkessons övertagande) De kom först in i riksdagen genom att tålmodigt gneta sig in i kommunerna, och bygga upp ett underlag genom partistödet därifrån. Varför tror ni att övriga etablerade partier ville strypa möjligheten för rikspartier att finansiera sig genom partistödet på kommunalnivå?

   Så: föräldrarna i Burlöv har helt enkelt inte så mycket alternativ att välja på. Att tro att alla skulle rösta på SD över en natt är inte troligt, folk var lyckligt ovetande om vad som väntade året efter valet 2014 och man kan ha tyckt olika i andra frågor än vad SD gick till val på. Trots det röstade faktiskt över 19% i Burlöv på SD i riksdagsvalet, långt över rikssnittet, i kommunalvalet fick de 22.5%.

   Det är ett korrupt system som skapat detta. Ett politiskt system ska vara lättrörligt och enkelt kunna fånga upp väljarnas vilja (notera att jag inte använder mig av "intresse" eller "åsikter", utan den medvetna viljan). Ett sådant system har vi inte i Sverige, vi är inlåsta och fråntagna makten, någon har tagit vår plånbok och betalat för att få oss inlåsta.

   Vänligen
   Roten till det onda

   Radera
  2. Hej.

   En god genomgång, som jag i stort instämmer i, med ett tillägg:

   Man kan välja att arbeta för det politiska systemets avskaffande.

   Att istället tro att nuvarande partiväsende är en sorts naturgivet normaltillstånd är en bekväm och förförisk illusion, inte helt olikt det tankesätt som föregick 1865/66 års reformer.

   Burlövs föräldrar ha andra alternativ, om de vill, vågar och orkar vara kreativa - att själva organisera undervisning av barn samt driva process mot stat och kommun för att dessa inte uppfyller sitt uppdrag tillfyllest exempelvis. Ett politiskt systems legitimitet står och faller med dess förmåga att infria utfästelser, oavsett vilket system eller vad lovats. Inget system eller statsskick är ett självändamål.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  3. Jag instämmer helt. Det är nu dags att komma ur startblocken och arbeta för en genomgripande politisk reformation. Bort med partistöd, bort med dagens halvmesyr till personval som ändå inte ger personligt ansvar och mandat att agera. Se till att få ett system som premierar lyhördhet för folkets vilja(ja, ett visst mått av populism kommer man aldrig ifrån, inte ens i dagens system).

   Vänligen
   Roten till det onda

   Radera
 2. Hanif Bali... "Fridolin håller vad han lovar, fler vuxna i skolan".

  SvaraRadera
 3. Ska bli intressant att se hur det kommer att gå med engagemanget med
  läraren Rikards kamratliga hälsningar, han lyckades hänga med i det mesta, och att det var ett Svenskt demokratiskt troll, var nog ingen direkt överraskning, men sedan? Alltså, att främmande intressen tagit över miljöpartiet, och för det, Svenska Freds, är det ingen som tycker är konstigt, eller alla som var mot USA-imperialismen :-) Men sedan, när man funderar på vilka krafter som försöker driva sina intressen genom sd, det är ju ganska uppenbart att alla stormakter, har ett intresse att påverka Svensk och nordisk utrikespolitik, i synnerhet Svensk säkerhetspolitik mot bakgrund av att vi avrustat försvaret och plötsligt ska gå med i nato, så att någon betalar någon, för att slå sönder förutsättningar att regera är inte konstigt, det tragiska är mest att det är de etablerade partierna som själva bäddat sängen med god hjälp av aningslösa journalister, så att debattklimatet i Sverige per se är uppskruvat av de ordinarie inrikes kombatanterna och deras lejda lurtutare och informatörer, i ett sådan klimat, där vi lurar oss själva är det inte svårt att lura i agenter, att lura partier, dvs att det inte går ihop att SD skulle bedriva Rysk propaganda, samtidigt som SD är ett nationalistiskt parti, som drivs av att få makt, vad de olika inbördes partiledarmedlemmarna sedan drivs av för mål, vet man inte, förmodligen är detta olika, och en anledning att Söder distanserats ut är att han tillhörde den mer traditionella Skånepopulismen, dvs nationellt - regionala autonomi, i kraft med att ett parti växer och får inflytande, så kommer det att infiltreras, av krafter som ser utrikespolitiska vinster, och det är småsummor, att muta till sig något för några millar, till ett parti eller en partifunktionär. Vi får väl se i vilken ny skepnad denne Putilov dyker upp, nätokratin och nätdemokratin är inte oviktig. S.W

  SvaraRadera