tisdag 27 september 2016

Offentligt biträde i migrationsprocessen.

Jag har flera ggr tidigare skrivit om de enorma summor som asyljuristerna stoppar i fickan. Mellan 300-500 miljoner kr om året rör det sig om.

Idag finns ingen gräns för hur mkt tid en asyljurist lägger ned på varje ärende. Möjligheterna till förtjänst i godhetens tecken är alltså enorma. Taxan för offentlig försvarare är c:a 1350/h plus moms. 40h i veckan kan de nog debitera ca 50k/v, 200 000 i månaden. Då det inte finns ngn övre gräns är det inga problem att vara nogrann (lös skarva lite) med tiden.

M föreslår nu att ett maxtak om 8h per ärende i första instans införs. Dvs c:a 10000 skattekronor extra för alla asylsökande som tar det till process. Även det är på tok för mkt. Min åsikt är att ersättningen skall vara noll. Precis som om du och jag för backning i deklarationen. Naturligtvis kan man ha rätt att överklaga sitt avslag, men det bör bara finnas en instans och då domstolen är kompetent och har fri bevisprövning behövs inte massa dyra jurister. Det är ju vara fråga om att titta på ärendet med nya ögon.

F.ö. Är det mkt tragikomiskt att M som är direkt skyldiga till den soppa i migrationshaveriet som vi har idag, nu vill göra besparingar. Men man får väl vara glad för att de till slut verkar ha slutat röka svampar. Lyxfällan hela vägen.


15 kommentarer:

 1. En halvmesyr som vanligt alltså.

  AKB måste fö vara den mest pinsamma partiledare M har haft. Maggan hade svårt att hålla sig för skratt när hon BERÖMDE moderaternas skattekramande förslag om att skattetilläggen bör HÖJAS.

  Programmera om eller kassera partiledarhuboten. Att Sverige har en värdelös regering är en sak, att "oppositionen" inte fäller den borde diskvalificera dem för all framtid från att få "ta ansvar". Totalt ignoranta över Sverige och svenskarnas öde. De måste hata vanliga skattebetalande svenskar så hårt. Det är politikerhat, det.

  SvaraRadera
 2. Jag läste Merit Wager häromdagen, om att inte asylsökande i gemen har rätt till biträde vid första instans. För, varför skulle de behöva det, de ska ju bara berätta om sig själva och varför de söker asyl (och borde få det).

  DET var en aha-upplevelse som hette duga. Bara tänkte ... SANT!

  SvaraRadera
 3. "M föreslår nu att ett maxtak om 8h per ärende i första instans införs. Dvs c:a 10000 skattekronor extra för alla asylsökande som tar det till process."

  Ja, tragikomiskt var ordet! AKB var annars en mycket tidig och aggressiv aktivist vad gällde att maximera advokatkostnader för asylanter.

  Så här skrev hon i en motion med titeln "Fri invandring" till Riksdagen 2001:

  "Rättssäker asylbehandling: Dagens slutna, rättsosäkra och många gånger mycket långsamma system för asylbehandling måste ersättas med ett rättssäkert system. Utlänningsnämnden måste avskaffas och ersättas med ett öppet och transparent tvåpartsförfarande i ordinarie svenskt förvaltningsdomstolsväsende. I ärendena bör även barn få föra sin talan. Rättssäkerhet är inte en lyxvara för svenska medborgare, utan skall vara en rättighet för alla som vistas kortare eller längre tid i landet."

  Vidare hade hon en hel mängd andra spännande förslag. Vad sägs t.ex om:

  "Verka för ett avskaffande av transportörsansvaret: Schengenavtalets transportörsansvar innebär att myndighetsutövning överförs till privata aktörer på ett sätt som kommer att undergräva rättsstatens krav både i fråga om förutsägbarhet och likhet inför lagen. I praktiken innebär det att prövningen av asyl måste göras av transportföretaget vid inresa till Schengenområdet. Den svenska regeringen bör verka för transportörsansvarets avskaffande och i väntan på det skall böterna för de transportföretag som bryter mot reglerna vara noll."

  "Migrationsverket måste handlägga ett asylärende inom sex månader, annars får den asylsökande automatiskt beviljat uppehållstillstånd"

  "Ta bort dagens plexiglas mellan invandrings- och flyktingpolitiken. Gör det möjligt även för individer som kommer hit som flyktingar att skaffa sig ett arbete och kvalificera sig som arbetskraftsinvandring."

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/fri-invandring_GP02Sf333

  SvaraRadera
 4. Tack Utlandssvensk för att du friskar upp minnet när det gäller denna unkna person. Hon är - naturligvis - inte en del av lösningen. Hon är problemet,

  Det är patetiskt att se landsförrädarna och -förstörarna nu desperat lansera halvhjärtade, halvmesyrer för att desperat klänga sig fast vid köttgrytorna.

  Snälla svenskar, gå inte på detta. Vädra ut packet, klipp deras navelsträngarna på 7K, ni har försörjt detta parasiterande pack alldeles för länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för vänliga ord.

   Så länge jag andas och är uppkopplad till internet, kommer jag att göra allt jag kan för att förhindra att dessa absolut vedervärdiga kräks historia ska glömmas. Faktiskt känns det som att jag har lyckats ganska bra det senaste året.

   Sen finns det väl alltid ett hopp om rättegångar och/eller sanningskommissioner i framtiden. Det vore ju kul om man kunde vara med på ett hörn då.....

   Radera
  2. Ja, du lyckas bättre och bättre dag för dag, känns det som. Det är härligt att se alltfler bloggar som denna som diskuterar migrationshaveriet och Sveriges slowmotion kollaps. När jag började intressera mig för frågan för ca 17 år sedan fanns det bara ett fåtal obskyra sajter, nu fullkomligt väller informationen fram.

   När det gäller AKBs lappkast är det ju en skam att det är du som enskild grävare/arkivarie får göra det jobb MSM/Public service BORDE göra.

   Hon skulle naturligvis konfronteras med frågor om sina gamla texter/uttalanden. -Så här sa/skrev du 2001, har du nu helt ändrat åsikt i 360 grader? Kan väljarna lita på att du inte tvärvänder igen? Osv..

   Radera
  3. "När jag började intressera mig för frågan för ca 17 år sedan fanns det bara ett fåtal obskyra sajter"

   Ja, det var inte mycket då! Jan Milld var väl länge nästa den enda och han är fortfarande med, även om han fick utstå extrema attacker. Å andra sidan kunde man under en period debattera friskt i dagstidningarna.

   Kommer du ihåg Kurt Lundgren? Han hade nog den största bloggen för immigrationskritiker kring 2006-2008, trots att han inte var SD. Men han fick Expo efter sig och de drev honom bokstavligen i döden. Tyvärr var inte detta ovanligt. Många som stack upp näsan över vattnet i migrationsdebatten utsattes för ren förföljelse och klappjakt. Även dessa offer måste vi försöka minnas.

   Radera
  4. Utlandssvensk,

   Salig Lundgren kommer jag naturligvis ihåg, och jag minns att hans efterlevande lät bloggen ligga kvar efter hans död.

   Uppfattade Lundgren som en man av den gamla stammen, rättrådig hedersman, ganska hemkär...och kanske något naiv. Jag kan tänka mig att kan var ett rätt lätt byte och att han mer eller mindre avlivades under råa skratt i Expos bastu.

   Nu är det definitvt en högre grad av "safety in numbers" å andra sidan är samhället nu mycket instabilt och fysisk säkerhet är helt klart ett problem i Sverige, inte enbart för migrationskritiker.

   Det har ju även tittat fram ett lager av "rumsrena, borgerliga migrationskritiker", av vilka vissa berömmer sig själva för att vara "banbrytande". De är minst 10-15 år för sent ute, och alldeles för mesiga, om vända skutan är deras ambition.

   Radera
 5. En annan lösning är korta temporära uppehållstillstånd som inte ger rätt till socialförsäkringssystemen i Sverige. Det bör minska pull-faktorerna radikalt. Skrota permanenta uppehållstillstånd totalt. Inför istället arbetsvisa med Schweizisk förebild, så länge du har jobb och kan försörja dig själv är du välkommen, när du inte längre har jobb och betalar mer i skatt än du kostar dras visat automatiskt.

  SvaraRadera
 6. Hej.

  En parallell:

  När en skola äskar anslag för en elev med konstaterade särskilda behov, dock ej med begåvningshandikapp (eftersom det då oftare blir en fråga för Särskolan), kan den enhet hos kommunen som fördelar sådana resurser avslå äskandet. Detta kan i regel i praktiken inte överklagas till tillsynsinstans eller högre instans, och varken skola eller vårdnadshavare har rätt eller möjlighet till kostnadsfri juridisk konsultation.

  Om det är från SPSM (Special-Pedagogiska Skol-Myndigheten) man ansökt om medel och fått avslag, kan det inte överklagas överhuvudtaget. Inte heller kan SPSM avkrävas en utförlig motivation till avslaget.

  Men vi ställer väl inte grupper mot varandra i Sverige? Och inte heller har vi en lag för Loke och en lag för Tor, va?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. I en högre ordning går det inte att inte låta bli att reflektera över de olika ordningar som påverkar en stabil ordning. Alltså detta om hur lätt människan tar något för givet, som tex detta med demokrati, välfärd, mat på bordet, säkerhet och pension. Stormen Katarina visade i vart fall att ordningen i New Orleans var en illusion, andra dygnet gav polisen upp, tredje dygnet rådde anarki, och sedan fick man kalla in Marinkåren.

  När det nu diskuteras mycket om Ryssen, måste vi komma ihåg att oktoberrevolutionen fällde deras ordning, sedan kom Stalin och ställde till med kolossal oordning som la landet och delar av Östeuropa i ruiner, sedan den mjuka nyordningen på 90-talet som övergick i någon slags rövarkapitalistisk kommando-ekonomi. Klart Ryssarna befinner sig i ett förkylt läge, inte bara ekonomiskt. Den oordning som Putin och Co nu ställt till med är fullständigt logisk, att behålla makt, och tror man att den kan kantra så gäller det att vara kreativ. Egentligen är det inte konstiga än att man vill öka sin egen styrka genom att minska någon annans, och nu gäller det att vara iskall. Det är inte Putte och Co som försatt Sverige i den belägenhet vi är i, det är vi själva. Det har alltid funnit och kommer alltid att finnas påverkansoperationer, det märket Sverige av inte minst under frihetstiden och kaoset efter det stora Nordiska kriget, då Sverige var på väg att bli en mellanstor hund som efter 1809 blev en liten hund, dock med samma speciella geostrategiska läge.

  Att Mp infiltreratas av Turkiska och/eller Islamska intressen är inget nytt, det var nästa samma visa med Svenska Freds och delar av kvinnorörelsen, och dessa identitetsfeminister måste vara de mest lättlurade av alla som nyttiga lurtutare. Så SD är egentligen bara en i raden av spelare, som är av intresse för främmande makter att påverka vinden i Sverige, det är ju självklart. Men är det inte så att det är några som bäddat sängen åt SD, och det är faktiskt inte Putte och Co, utan vi själva. Så att så split, i en demokrati som vår, med de debattklimat vi haft, där rasistkortet inte åker upp i tid och otid, utan ständigt är hissat, har ju bakbundit halva poängen med demokrati, folkstyre, som bygger på en fri, förnuftigt och hederlig debatt. Tar man bort förutsättningarna för detta, ligger vägen öppen.

  Det borde för våran egen skulle mana till eftertanke, att Gapa på Putin kan vi visst göra, men glöm inte förra statsministerns ord, om hans egna käller som visade på den eviga freden, eftersom han var tvungen att försvara sina beslut om försvar och plikt, och det blir så klart rena rama hönshuset av att ledarhönan kacklar väldigt falskt, och då är det inte så svårt att destabilisera opinionen i övrigt, om förtroende och tillit vacklar från insidan. Det är alltså som att sno godis från ett barn, att driva gäck med Svensk politik, detta med Fi, Mp med alla sina handskakare, Sahlin och Solsidan (snacka om att utsätta sig för en påverkansrisk, tänkte hon ens med lilltån, när hon jobbade med de svåraste och viktigaste säkerhetsfrågorna som berör destabilisiering av staten), sedan Ohlssons miljöpartipolitik, hbtq-högern inom sossarna och alla Bommbersvikare. Liberala ungdomsförbundet som tänker så det knakar om subjetivism, tex deras sexualla rätt att knulla djur och lik om djuret eller liket inte lider, där djurets lidande avgörs av subjektet, dvs av förövaren), alla socionomer som läst systemteori och fått lära sig att det inte finns rätt eller fel, och min uppfattning som tjänsteman är lika rätt som din, att tolka lagen, för vi har ändå inget tjänstemanna-ansvar, eller alla som förnekar det patriarkala förtryck mot kvinnor och som nu förefaller accepterat i våra förorter, Gudruns Talibanstal, alla gamla helyllevänstertanter som kämpat hela sitt liv för kvinno- och klassfrågor, blir överkörda av Ohlys ung vänster, som sitter kvar i orubbat bo med Sjöstedt, ingen journalist ställer partiledningen mot väggen i fråga om könsförtryck, S.W

  SvaraRadera
 8. eller varför inte Centern, med sitt idéprogram, (som det på länken från Annie Lööf står Upplands väsby på.... som visst var några att realiseras tack vare Svensk utrikespolitik.

  "Centerpartiet strävar efter
  öppna gränser,
  fri rörlighet samt
  en generös och human flykting- och invandringspolitik.

  För ett parti som bygger sina värderingar på
  alla människors lika rätt och värde finns
  inget annat logiskt ställningstagande än
  att verka för en värld där människor kan
  röra sig fritt över gränserna.

  Den ömsesidiga fria rörligheten inom EU bör
  utvidgas så att den omfattar hela världen.
  Endast så skapar vi förutsättningar för en
  mer jämlik värld där
  människor möts,
  utbyter erfarenheter,
  gör affärer och
  skapar förståelse för varandra.

  En värld där det är lika naturligt
  att flytta mellan nationer som inom nationen."

  Annie Lööf....

  SvaraRadera
 9. Jo, alla de där ideerna har inneburit att Sverige är svårt att regera och att SD vuxit så snabbt att partiet är bångstyrigt, uppgörelsen med SDU visar bara toppen på isberget, och man kan anklaga partiledningen för mycket, men i grunden har de bara utnyttjat andras misstag, och vunnit storslam, och ett parti som har rötterna i den Skånska provinsialismen sedan Dacke, kommer att få svårt med centralstryrning från Stockholm, och dessutom är partiet ett enkelt byte för påverkansoperationer, det lär ju inte bara vara Putte som hänger på tåget att påverka Svensk utrikespolitik, hela EU är beroende av Sverige och Finlands hållningar. I ljuset av detta ska man nog inte Krösa-Maja sig, men kanske bli en smula förlägen över hur våra egna politiker försatt sig i en soppa de inte kan reda klar.

  P Js artikel "Ursäkta Förlåt" är klockren
  Oksanens om SD är väldigt klargörande
  (men är Putilov möjlig som tankefigur i ett annat land än Sverige?)

  Björn Östbring som klär av Ankie och advokatsamfundet till bara trosorna är episk, och någonstans där landar man själv som grav cyniker och uppgiven avser vilka förmågor som Svensk opinion bäddat för, det är ju inget annat än snöda inhemska krafter, som tippat allt, och skapat ett kalas för främmande kontingenter att skörda i kaoset, oj vi var visst naiva, nix, några få har handlat i kortsiktigt egenintresse, undrar hur många fler Jan-Emauel det finns, som tar snabbvägen till ofattbara vinster, genom att vara sosse och leva gott på skatterna och välgörenhetsindustri, det är alltså märkligt att SD har fått anhängare utanför Stockholms tillfälliga uppblåsta såp-bubbla.

  snart har vi ingen industri kvar, Ericson går nog samma öde som Nokia, och varför ska de vara kvar i Sverige, vi lägger allt krut på välfärdsindustrun, där vilken imbecill obegåvad kvackar som helst kan få ut en enorm avkastning utan minste egen risk eller kapital, den står skattebetalarna för, gissa hur det går, follow the money, följ Ramberg mot nya tider, och fundera på hur Rambergs bakomliggande ramverk tänkt finansera festen om skattebetalarna inte betalar notan, som i Sovjet, om ni låtsas att ni ger oss pengar, så låtsas vi att vi arbetar.

  I detta ljus finns bara förlorare, och inte vinner Putte heller på att Sverige tappar styrfart, det blir väldigt oförutsägbart, därtill annalkande fastighetsbubbla, eftersom hela köpfesten vilar på pengaregn som fastigheter som säkerhet. Nä, all denna godhet har ett pris, och det priset pliktar nu våra etablerade partier som står med rumpan bar, Rysk propaganda har varit bedrövlig, men kanske inte fullt så dålig som vår egen, alltså inte i fråga om vad som sägs, utan på vilket sätt vi för en saklig diskussion. S.W

  SvaraRadera
 10. Det måste sannolikt till en knock-out först, innan det går att ändra klimat i våra etablerade partier, hur man resonerar om sina mandat, vem är det som är beställare och vem är det som betalar, coh vilka betalar priset om det inte gick som man lovat, det är alltså inte svårt att begripa SDs framgångar i annat ljust än att det handlar om protest, exit finns kvar, att rösta med fötterna, men samarbetslinjen (medelvägen) var det viss några som glömde, så aldrig har några få, gjort så mycket för så många, för att inom överskådlig framtid dra undan benen på det demokratiska arbete som startade 1909 till 1917 i fråga om rösträtt.Det är alltså lite rätt åt politiken, och man kan nästa inte låta bli att dra på munnen åt Putilov-affären, när en skojare bedrar en skojare, så blir det bara för bra.

  Det borde ett barn kunna lista ut, att allt som dras till en extrem, kommer att braka, det är ju buslätt, att dra undan mattan för oss, eftersom vi själva med svensk noggrannhet först drog undan mattan för oss själva, tex förvaret, när tom Moderatarna deltagit i nedmonteringen, så går det som det går. Under samtal i går med en partigängare från vp, så var vi bägge övertygade om att det är riskfritt att spela på att SD blir största parti 2018, såvitt inte fler främmande intressen uppdagas. Det är ju ingen ordning alls, och våra partier är helt utan regelverk eller kontroll. Undrar om Putilov var ensam, eller om det finns fler. När man tänker på hur vi själva fört diskussion, så kanske det bor en liten Putilov hos fler. Det bisarra med Ramberg, är ju att hon är en sådan nyttig idiot, det är nog så tragiskt, att hon inte förstår själv, vems ärenden hon springer, ett Pontzi-schema raka vägen till Ebberöds bank, var så god Vladimir, era mannar kan lägga ner, vi gräver gropen under ladan själva. Det kommer inte att finnas så många lojala skattebetarlare kvar, om det inte finns lojalitet från andra hållet, de som har förtroendeuppdrag måste hela tiden kunna förtjäna sitt förtroende, det är samma med Ramberg, så länge hon skapar mervärde för sina beställare så kan hon trumpeta på om andras skattebörda, och blir det inget klirr i kassan av välfärdskapitalism, utan konkurs, så kommer advokatsamfunget hitta andra pengagömmor ur statens fick, man kan inte låta bli att undra varför vanliga skattebetalande medborgare inte får allmän rättshjälp avseende förvaltningsrätt, där man måste pröjsa själv, och sålunda är förvaltningsrätt, dvs individen/medborgaren vs staten ett dött område, som ingen trumpetar om, för det finns inga pengar. Det är medborgaren mot staten, att betala med egna pengar, efter att skatt och pension är betald. Fölaktligen finns det inte många advokater som driver förvaltningsrättsliga mål, beviskraven är lägre och beviskraven ligger på medborgaren. S.W

  SvaraRadera
 11. Det är tacksamt med Rambergskans humanism, nu gäller det att hänga kvar i välgörenhetsspåret, och föreslå trastiska nedskärning avs god man och rättshjälp, eller snarare jämlikhet, att Svenskar, papperslösa och flykingar behandlas lika, dvs att staten inte bekostar ombud, utan att varje flykting tas om hand av en tjänsteman på migrationsverket, precis som alla andra Svenskar, tex inom skatteverket, då hela vårt statsskick utgår från att tjänstemän inte gör fel, de agerar alltid sakligt och opartiskt. Så kan vi nu bara förklara att Sverige kan ta emot ännu mer flyktingar från Syrien, enligt Rambergs humanism, om vi bara tar bort arvodena till advokatkåren, för nog kan denna välbärgade yrkeskår arbeta med flyktingars situation ideellt, eller snarare, Ramberg skulle kunna starta privat insamling från medborgarna, så kan medborgarna själva fatta beslut om hur mycket resurser som ska avsättas till advokaternas viktiga verksamhet. Tack gode gud för att hon gick ut med pensionärshumanismen och Brunråttade ner Bali, det har varit hoppsasteg hela dagen. I bland är världen rättvis, det går att stå ut. S.W

  SvaraRadera