torsdag 1 september 2016

You cant make this shit up

Malmö kommuns chefer är tydligen på studieresa.


Man förnekar dock att Malmö skulle ha några problem...


Faktum är att Malmö har en sund ekonomi.

Om allt är så toppen kan man undra varför Detroit blev resmålet. Jo man har en gräns nära sig och "utmaningar" . Som ni vet begärde Detroit konkursskydd och av 1,8 miljoner invånare finns bara 700 000 kvar.

Hur är det då med Malmös ekonomi? Jo man är bankrutta, om det inte var så att man fick 5 miljarder i bidrag från andra kommuners skattebetalare. Men det har jag behandlat tidigare -> 
http://mensanen.blogspot.se/2016/05/malmo-fortsatt-konkursmassiga.html

Frågan är varför man egentligen åker. Har man insett att man kommer konka (men förnekar det såklart)  eller är insikten lika obefintligt som han säger i artikeln och man på allvar tror att Malmö och dess problem kan jämföras med att Detroit ligger nära Kanadas gräns (oklara flyktingströmmar där).

Hursomhelst hade ju sydsvenskan en lustig rubrik, som kanske stämmer mer än ngn vill erkänna.

11 kommentarer:

 1. Detroit ska fyllas med flyktingar. Klart man då tar hjälp av experterna från sverige.

  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/08/29/bill-clinton-calls-for-rebuilding-detroit-with-syrian-refugees/

  SvaraRadera
 2. Till alla som förtvivlar om den rådande situationen.

  Det räcker med att sänka det offentligas bidrag till migranterna och att höja repatrieringsersättningen något, så löser sig merparten av problemen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så börjar kravaller som kommer kosta 10 gånger bidragen.

   Radera
  2. Jag tror också på återflyttningsbidrag, självklart kombinerat med en totalt stängd gräns.

   Men vi behöver ta i! Minst 250 tusen lär krävas för att få någon rörelse, men möjligen krävs det dubbla. likväl är detta extremt billig, jämfört med att de stannar.

   Att sänka bidragen tror jag är direkt livsfarligt, om vi inte först har fått ut en stor del OCH byggt upp en riktigt stor och brutal polisstyrka.

   Men det är nog mest bara drömmar. Det blir sannolikt amnesti åt alla och de som kommer att lämna är de svenskar som kan. De som blir kvar lär få ett rent helvete.

   Radera
  3. Jepp! Dream on utlandssvensk! Jag tror också på amnesti. Men inte kommer det att bli vänsterns dröm (heller). (Dvs att man ska konfiskera rikas egendom och fördela den rättvist.) I stället tror jag att den mest sannolika utvecklingen är en mardröms kombo av skyhöga skatter med åtföljande låg tillväxt och INGEN välfärd. (Givetvis ingen polis.)

   Jag tror att Reinfeldts dröm var avveckling av skatter OCH välfärd. Och vänsterns dröm: mer skatter och mer välfärd. Men resultatet blir mer skatter och ingen välfärd. Därför är det viktigaste att driva politik för lägre skatter. Varför är det ingen som vill ta bort föräldrapenningen - och sänka skatten för småbarnsföräldrar?

   Radera
  4. @ Lotta,

   Tja, skatterna lär väl också försvinna. Uppbörden är väl inte så värst effektiv i Somalia eller Libyen........

   Radera
  5. Jag har genom mitt arbete som konsult kommit i kontakt med ett antal företag som drevs av personer från MENA. Det var företag med allt från 10 -100 anställda.

   Samtliga drevs som organiserat skattefusk. Själva affärsidéen var att undvika skatt och avgifter. Kan inte beskriva det på annat sätt.

   Radera
  6. Till Anonym 18.38 - Delar inte din uppfattning. Kravaller kostar inte så mycket. Det kostar mycket mer att bekosta välfärd för de + 350 000 senaste immigranterna. Människor som rotat sig i Sverige bör nog få vara kvar, men de senast tillkomna bör repatrieras.

   Radera
  7. Jo våra politiker håller på att nyktra till så kanske. Jimmi måste dock lägga i växel nu, väldigt tyst. Dags att Kenta går ut på stan med ett basebollträ eller nått.

   Radera
  8. Nyktra till? 7K är totalt redlösa och skjuter nu vilt omkring sig i panik. Detta är Colliers panikstadie, där dyra "lösningar" ofta gör mer skada. Det mesta är dessutom rena lögner som "gränskontroll" och "180' repatrierade".

   Svenskhatande 7K har inte brytt sig om svenskar på 30 år och gör inte det nu heller. Det är bara Makten de bryr sig om, och de anar att den håller på att glida dem ur händerna!

   Radera
 3. http://medicalhypotheses.blogspot.se/2009/11/clever-sillies-why-high-iq-lack-common.html

  SvaraRadera