tisdag 13 september 2016

Funktionshindrade tvingas flytta, gruppboende blir asylboende

Vi ska inte ställa grupper mot varandra!

Känns plakatpolitiken igen? Samtidigt matas vi daglogen med rapporter om att de svagaste i samhället hela tiden får stryka på foten när den nya adeln kommer till stan. Migranter är antingen prioriterade, som i fallet med studentbostäder, där studener får ge plats.

I andra fall ser vi hur vanliga bostadsköpare trängs undan när kommuner och andra aktörer med stor plånbok går in och köper bostäder på marknaden, åt migranter.

En annan typ av prioritering är när de som betalar dvs det offentliga, betalar sådana överpriser så det är mkt lönsammare att ha migrantboende än den gamla verksamheten. 

Nu senast sker detta i Vimmerby där fastighetsägaren kastar ut 5 funktionsnedsatta för att ge plats åt migrantboende.

Men kom ihåg, grupper ställs inte mot varandra! Och som jag sa för länge sedan så kommer de svagaste drabbas av migrationshaveriet. Nu ser vi detta inom många områden. Personligen drabbas jag inte alls än så länge, men till skillnad från Reinfeldt et al så kan jag tänka steget längre.....

3 kommentarer:

 1. Men att ställa grupper mot varandra, är inte det politikens själva essens?

  Om man från det offentliga alltid skulle kunna ge allt åt alla när som helst i önskad omfattning så finns ju knappast något behov av att kunna väga av intressen, identifiera mer eller mindre viktiga ting, bedöma rimlighet och rangordna hur saker skall hanteras. Mekanismen för hur detta görs är för mig kärnan i och orsaken till politik och då måste det väl ändå handla om att 'ställa grupper mot varandra'?

  Floskeln om 'grupper mot varandra' kan fortleva och återbrukas eftersom det saknas journalister som ställer de självklara frågorna när floskeln yttras, de är helt enkelt inte tillräckligt begåvade och tycker sig uppfylla journalistrollen genom att tycka, känna, uppleva och tro. Jättemycket.

  SvaraRadera
 2. Skandalöst, intet tal om nåt annat, självklart vill ju bolaget maximera sin vinst och då är ju detta (förmodligen dock kortsiktigt) en bra lösning. Blir ju intressant att de om lokalen behövs om 2 år igen? Fast bostadsbristen lär ju inte ha lösts på 2 år direkt. Har bolaget nån typ av skam i sig (populärt kallat för corporate responsibility) skulle hela iden tas tillbaka, men jag utgår ifrån att den inte görs.

  Det är märkligt att inte politiker förstår att har man en begränsad resurs (i form av pengar, boenden, sjukhusplatser etc) så uppstår förr eller senare att man måste prioritera. Läser på Wikipedia om ekonomi, hushålla resurser i ett tillstånd av knapphet. En grundkurs inon ekonomi borde vara ett absolut krav på att bli politiker.

  Om man sen klickar på alla kommentarer i Vimmerby tidningen är det intressant hur alla ondgör sig men det slutar väl i sedvanlig ordning med att det blir en massa tysta protester och att allt glöms bort. Annat hade det varit ute i kontinentaleuropa.

  Svensk i utlandet

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Vi känner väl till socialdemokratins historia när det gäller funktionshinder. Vi som läser vänsterbloggar och dito twittrare är väl bekanta med hur diverse diagnoser används som skällsord.

  Om funktionshindrade fått kosta som invandringen...

  ...men varför skulle människor som råkat födas annorlunda vara värda något?

  De har ju inte häftiga maträtter, spännande exotiska danser, och fascinerande religiösa tankegångar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera